Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Škorpion - godišnji horoskop 23.10.2016. - 23.10.2017.

Sljedeća godina donosi vam priliku da više naučite o duhovnoj strani svog života.

Škorpion - godišnji horoskop 23.10.2016. - 23.10.2017.
Budi najbolja verzija sebe.

Sretan rođendan, pametne Škorpionke! Početkom prošlog mjeseca, sretni Jupiter je započeo svoj 13-mjesečni boravak u vašoj dvanaestoj kući. Jupiter se na ovom mjestu često ponaša kao anđeo-zaštitnik i čuva vas od katastrofe u zadnji čas. Svejedno, nemojte na to previše računati, jer u rijetkim slučajevima taj planet iznevjeri očekivanja. U sljedećih godinu dana, imate priliku više naučiti o duhovnoj strani svog života. Na tom putu, mogli biste otkriti neke skrivene talente. Sada imate priliku suočiti se sa svojim strahovima i manje poželjnim osobinama svog bića te ih uspješno riješiti.

Po čemu su Škorpioni posebni

Vi ćete preživjeti i nuklearnu katastrofu, za kukce baš i nismo sigurni. Snaga vaše volje je bez premca među astrološkim znakovima. Dva snažna planeta vladaju Škorpionima: Pluton i Mars. Zajedno, predstavljaju sirovu energiju i vašu sposobnost transformacije i dizanja nakon bilo kakve krize. Imate snažan osjećaj za ispunjavanje cilja i svoje sudbine. Nalazite područje u kojem se specijalizirate ili ideju u koju vjerujete, a zatim se predano i stručno posvećujete ispunjenju. Vaše emocije su intenzivne, no obično ih krijete. Nikad ne zaboravljate ljubaznost, ali ni izdaju ili uvredu. Lojalnost je jedna od vaših najboljih osobina. Čvrsto stojite uz prijatelje i one koje volite te zauzvrat očekujete jednaku podršku. Snalažljivi ste, kreativni, hrabri i magnetični - vrlo inspirativna osoba!

Rođeni u 1. dekadi (23.-24.10. - 2.11.): Mars i Pluton su posebo snažni u vašoj karti. Imate izrazito jake emocije i mentalne sposobnosti. Vaš interes prema misterioznom vas može uputiti na znanost. Sposobni ste ostati tihi kad vam to odgovara, ali i brzo progovoriti ili djelovati. Ove godine, poradite na svom komunikacijskom stilu. Ključni pojmovi: ponosni, odlučni, snažne volje.

Rođeni u 2. dekadi (3.-12.11.): Ovom dekadom vladaju Sunce i Neptun. Sunce vam daje ambiciju i snagu, a Neptun osjetljivost i duhovnu dubinu. Vi ste vjeran prijatelj i vatreni ljubavnik. Prirodna sposobnost vođe vam je korisna u karijeri i osobnom životu. Ove godine, unesite neki oblik relaksacije u svakodnevnu rutinu, kao što su joga, čitanje, meditacija ili molitva. Ključni pojmovi: idealistični, maštoviti, ponosni.

Rođeni u 3. dekadi (13.-22.11.): Mjesec i Venera su veoma važni za vas. Pod utjecajem snažnih životnih sila, vi ste privlačni romantik u srcu. Emocije su vam snažne, ponekad eksplozivne. Veze mogu biti problematične za vas, naročito kad su uključene žene, ljubav, novac ili djeca. Iako često pomažete drugima, zauzvrat ne dobijate uvijek poštovanje takve velikodušnosti. Ključni pojmovi: privlačni, suosjećajni, osjetljivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Što vam planete donose u narednoj godini?

Jupiter je od prošlog mjeseca prisutan u vašoj dvanaestoj kući. Utjecaj je povoljan, iako ne toliko kao u drugim kućama. Vaš ego je sada manje zahtjevan. Na sebe gledate bez strasti, kao i na svijet i druge ljude. Pokazujete više suosjećanja prema patnjama koje vidite i iskreno želite pomoći. Bolje shvaćate kako svi plovimo na istom brodu i kako je pomoć jednoj osobi, pomoć svima. Možda ćete naići na osobu koja će predstavljati duhovnog učitelja, ali zapamtite da ona može biti bilo tko; ne mora biti javno priznat kao učitelj. Čak i stari prijatelj može preuzeti tu ulogu. Moguće je kako osjećate da nešto u vama traži zaliječenje, a netko će se pojaviti i pomoći vam. Možda ćete tu ulogu vi odigrati za nekog drugog. U ovom periodu ste okrenuti duhovnoj istini i mudrosti pa drugima prenosite svoja znanja. Ovaj tranzit vas upućuje na proučavanje metafizike. U skrivenim stranama pojavnog svijeta tražite znanje koje vam daje podršku, kao i smisao života. Neki će se značajnije okrenuti religiji.

Saturn je i dalje u vašoj zoni novca te vam pomaže organizirati financije i očuvati resurse. Ovaj tranzit će vas naučiti što je najvažnije za vašu sreću. Najvjerojatnije to neće biti novac. Možda ćete ustanoviti da su to zdravlje, ugled, voljene osobe, posao ili prijatelji. Novac morate pametno koristiti jer vam se prihodi ili štednja mogu smanjiti; imovina će biti manje vrijedna. Do kraja sljedeće godine trebate štedjeti i pažljivo planirati troškove; zadržavanje discipline je veoma važno. Nakon toga, osjetit ćete kako se stvari značajno mijenjaju na bolje (u 2018. i 2019.).

Uran se nalazi u Ovnu, vašoj šestoj kući, gdje i dalje unosi nesigurnost u vaš svakodnevni posao i zdravlje te može izazvati nagle, neočekivane događaje. Ovaj planet probuđenja, može prekinuti zaposlenje i sve što je vezano uz radno mjesto. Često se mijenja posao pod ovim utjecajem, kao i prelazak na novu vrstu posla. Obzirom da je ova kuća povezana sa zdravljem, morate dobro paziti na sebe. Imate li neka pitanja ili su prisutni određeni simptomi, konzultirajte se s liječnikom. Uran vam ovdje daje snagu i entuzijazam za prekidanje s lošim navikama te za poboljšanje prehrane i svakodnevne rutine.

Neptun, planet duboke duhovnosti, nalazi se u Ribama, vašoj petoj kući. Iako Neptun na ovom mjestu pojačava kreativne sposobnosti, možda nećete sve jasno vidjeti, naročito kad su u pitanju ljubav, rizici ili djeca.Ovaj tranzit može donijeti tugu, kojoj je uzrok samozavaravanje ili pak drugi ljudi. S druge strane, možete biti inspiracija onima koji vas vole, a neki od njih igraju istu ulogu za vas.

Pluton ostaje u Jarcu sve do 2025., vašoj zoni učenja i komunikacija. Za vrijeme ovog transformativnog tranzita, vaši stavovi i način na koji prikupljate ili procesuirate informacije se mijenjaju. Rodbina ili susjedi mogu postati važniji u vašem životu. Pluton povremeno donosi krize, ali gotovo uvijek je rezultat povoljan.

Sad mogu navesti i jedan primjer, vezan za spomenute tranzite planeta. Moja prijateljica (Škorpionka), inače medicinska sestra, prije pola godine je otišla na rad u Irsku, zajedno s dragim i svoje četvoro djece. Radi u ekskluzivnom staračkom domu; Jupiter u dvanaestoj kući upravo govori da pomaže drugima. Naravno da je s novcem na početku teško (Saturn u drugoj kući), stoga će se neko vrijeme morati strpiti. Neptun u kući djece govori koliko pažnje im mora posvećivati, iako za to nema dovoljno vremena. No za to je važna ljubav s partnerom, koji treba dio tereta preuzeti na sebe (Neptun u petoj kući). Pluton, vladar Škorpiona, nalazi se u kući učenja i komunikacija. To je planet transformacije: "smrti" starog i rođenja novog. Obzirom da joj engleski jezik nije bio jača strana, razumije se da je nastupio potpuno nov period u tom sektoru života; sada mora usvojiti nove metode komunikacije i naučiti jezik.

Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz vaš horoskop, ovaj planet vas potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te vas upućuje da želje pretvorite u stvarnost. U sljedećih godinu dana, Mars putuje od Jarca do Vage, naglašavajući različita područja vašeg života. Povećajte šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire vaše napore.

Do 8.11. Mars je u Jarcu, vašoj trećoj kući. Željni ste naglasiti svoje stajalište pri razgovorima, pozivima i u pisanoj komunikaciji. Nemojte biti prenaporni ili agresivni; taj savjet vrijedi i za vožnju.

9.11. - 18.12. Dom je mjesto prepuno zbivanja, dok se Mars nalazi u Vodenjaku. Možda radite od kuće ili ste posao donijeli doma, brinete o obitelji ili posjetiteljima ili nastojite riješiti osobne probleme. Sukobljavaju li se vaše potrebe s onima članova obitelji, pristojno zaštitite svoje interese. Budite pažljivi jer može doći do padova, nezgoda, požara ili nesporazuma.  

19.11. - 27.1.2017. Dok je Mars u Ribama, vašoj petoj kući i zoni užitaka, vaši fizički apetiti rastu. Kreativnost je posebno izražena. Izraziti se možete kroz ljubav, hobije, kreativni rad, umjetnost ili zabavu. Sada ste i spremniji na više rizika, stoga izbjegavajte kockanje, špekulacije s financijama, opasne aktivnosti (sportske?) ili seks bez zaštite.

28.1. - 8.3. Dok je Mars u Ovnu, vašoj šestoj kući rada i zdravlja, vjerojatno imate teške radne obaveze ili naporne zadatke za ispuniti. Imunitet je pod udarom, stoga brinite o sebi. Izbjegavajte osobe sa zaraznim bolestima. Budite oprezni dok putujete na i s posla.  

9.3. - 20.4. S Marsom u Biku, sada možete raditi na svojim odnosima. Budite nježni kad su u pitanju potrebe i osjećaji osoba koje volite i drugih ljudi u svom životu. Dođe li do sukoba, nastojte ih razriješiti na miran način. Kompromis uvijek ublažava tenzije u savezima, bilo da je riječ o emocionalnim ili poslovnim vezama. Samo nemojte dozvoliti da vas netko iskorištava.

21.4.-3.6. Mars je u Blizancima, vašoj osmoj kući. Financije, seks, operacije i pitanja života i smrti privlače vašu pažnju. Ako ste u vezi, nastojte se informirati o partnerovim prihodima i troškovima. Učite više o rukovanju novcem i podmirite sve dugove. Ne pretjerujte u reakcijama, dođe li do problema u vezi intimnosti: vrlo brzo biste mogli promijeniti mišljenje. Sve nastojte riješiti mirno.

4.6.-19.7. Dok je Mars u Raku i vašoj devetoj kući, možete steći nove perspektive kroz učenje, putovanja, kulturne aktivnosti ili razgovore s pametnim ljudima. Puno vremena biste mogli posvećivati rodbini partnera, osobama iz obrazovanja, strancima, pravnim pitanjima ili drugim osobama koje žive ili rade daleko od vas. Ovo nije najbolji period za započinjanje dugog putovanja, ali ga možete planirati.

20.7.- 4.9.: Mars u Lavu usmjerava pažnju na karijeru ili posao. Napredovati u svom radu ili području u kojem ste stručni možete ako uspješno dovršite poslove koji pokazuju vaše jedinstvene sposobnosti. Pokažite poštovanje prema nadređenima, šefovima, sucima, roditeljima i svima koji su imaju moć nad vama.

5.9.- 23.9.: Mars u Djevici vam pomaže u aktivnom radu na ostvarenju cljeva, osobnih ili profesionalnih. Budite društveno aktivni koliko želite, ali neka inicijativa bude vaša. Ovo je odlično vrijeme za kontakte s prijateljima ili za grupne aktivnosti. Stvorite mrežu suradnika i mentora, koji vam mogu pomoći u ostvarenju planova.

Od 22.10.: Mars u Vagi, vašoj dvanaestoj kući, traži da malo usporite i okrenete se svojoj duhovnoj strani. To možete postići kroz odmaranje, meditaciju, jogu, molitvu, čitanje ili povlačenje iz javnih aktivnosti. Nakon toga ste spremni za planiranje sljedećih poteza.

Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode retrogradacije možete iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati tri perioda kad, gledajući s našeg planeta, prividno ide unatrag, što se naziva retrogradnim kretanjem. Ti periodi su: 19.12.-8.1.2017., 9.4.-3.5. i 12.8.-5.9. Ta razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastojte biti jasni kad govorite ili pišete, kako biste smanjili mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planirajte potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.

Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen efekt je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. U sljedećih godinu dana će se dogoditi četiri pomrčine (sve u 2017.) Mjesečeva pomrčina u Lavu 10.2. naglašava karijeru, posao i vaš društveni status; ovaj trend može trajati šest mjeseci. Sunčeva eklipsa u Ribama (26.2.) naglašava ljubav, užitke i djecu; jedna ili više ovih tema mogu biti naročito važne u idućih dvanaest mjeseci. Mjesečeva pomrčina u Vodenjaku (7.8.), ukazuje na promjene kod kuće, u obitelji ili osobnom životu. I konačno, Sunčeva eklipsa u Lavu (21.8.), donosi godinu fokusiranja na posao ili aktivnosti vezanu uz karijeru.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje potražite na sljedećoj stranici.

Ljubav, posao i zdravlje

Ljubav i odnosi

Tražite li pravu ljubav, morate biti strpljivi. Možete ju pronaći, ali nemojte odavati dojam osobe na kojoj se vidi koliko žudi za tim. Nove osobe možete upoznati kroz rodbinu ili susjede (12.11. - 6.12.), dok Venera posjećuje Jarca. Između 7.12. i 2.1.2017., dok je Venera u Vodenjaku, toplinu i ljubav možete naći u svom domu. Uživajte u postojećoj vezi ili nađite novu od 3. do 27.1., dok Mars i Venera zajedno borave u Ribama. Od 3.2. do 9.3, te od 28.4. do 5.6., ova dva planeta borave u Ovnu i tako donose prilike za upoznavanje stimulativnih osoba, vjerojatno preko radnog mjesta. Uzbudljivo vrijeme s partnerom ili drugim bliskim ljudima ćete doživjeti između 9.3. i 20.4. Izlasci i druženja vas vesele, bilo da je riječ o partneru ili prijateljima - od 6.6. do 3.7., dok Venera boravi u Biku. Nakon što uđe u Blizance (4.-30.7.), intimni odnosi su posebno slatki i ugodni. Mogu vas privući pravnici, učitelji, stranci ili putnici (21.7.-24.8.), dok Venera leprša znakom Raka. Imponiraju vam moćni ljudi između 25.8. i 18.9., zahvaljujući prisutnosti ljubavnog planeta u Lavu. Možda ste uključeni u neki tajni ili povjerljivi odnos od 14.10.2017. (do kraja prognoze), jer Venera tada boravi u vašem sektoru tajni.

Novac i posao

Vaš godišnji financijski ciklus započinje ulaskom Sunca u znak Strijelca (21.11.), što je odlično vrijeme za rad na osobnom budžetu. Ove godine trebate pametno postupati s novcem, obzirom na prisutnost Saturna u vašoj drugoj kući; na tom mjestu, on prigušuje prihode ili štednju. Prihvatite ograničenja i budite strpljivi. Novac možete zaraditi radom od kuće (7.12.-2.1.), dok Venera prolazi vašom četvrtom kućom. Uvijek se nastojte informirati o partnerovoj financijskoj situaciji, ali naročito od 21.4. do 3.6., dok Mars aktivira sektor zajedničkih računa: To je istovremeno odlično vrijeme za reviziju i moguće promjene u vašim investicijama, osiguranju, oporukama ili planovima za umirovljenje. Od 22.7. do 21.8. možete ostvariti napredak u svojoj profesiji ili poslu, dok Sunce i Mars u Lavu podupiru vaše napore; fokusirajte se na uspješno obavljanje zadataka.

Zdravlje

Uran nastavlja svoj spori prolazak kroz znak Ovna, vašu šestu kuću, zbog čega je zdravlje naročito važno. Potrebna vam je uravnotežena prehrana, redovno vježbanje i puno odmora. Ovaj savjet se ne odnosi samo na sljedeću godinu, već i na period nakon toga. Dok Mars boravi u ovoj kući (28.1.-8.3.), budite naročito oprezni u vezi svog zdravlja i navika. Neka umjerenost bude misao vodilja tokom cijele godine. Uključite relaksaciju u svoj dnevni raspored, kako biste se mogli odmoriti i analizirati svoje odluke i sve što ste napravili. Izbjegavajte riskantne fizičke aktivnosti, seks bez zaštite i neopreznu vožnju.

Detaljne prognoze za idućih 12 mjeseci potražite na sljedećoj stranici.

Mjesečne prognoze

STUDENI – Vaše ideje i stavovi su naglašeni u prvih osam dana mjeseca, dok je Mars u Jarcu. Između 1. i 11., Merkur je u Škorpionu, stoga je prirodno da najviše razmišljate o sebi i stvarima koje se tiču vas osobno. Situacija u domu postaje življa nakon ulaska Marsa u Vodenjaka (9.). Možda radite od kuće ili ste dio posla donijeli doma; uporedo s tim, brinete o članovima obitelji ili gostima ili nastojite riješiti neki osobni problem. Budite oprezni, jer može doći do nezgoda, požara, nesporazuma ili provala. Novac vam je na pameti cijeli mjesec, dok se Venera, Merkur i Sunce kreću kroz vaše drugo polje. Saturn također sporo prolazi ovim sektorom i pomaže vam organizirati financije i rad na budžetu. Nakon što Neptun krene u direktni hod (19.), možete uživati u životu i pokazati svoju kreativnu stranu. Mladi Mjesec u Strijelcu (29.), potiče vas na otvaranje štednog računa.   

PROSINAC – Financije su naglašene, zahvaljujući Suncu (do 20.) i Saturnu u vašoj novčanoj zoni. Dođe li do problema, imat ćete samopouzdanja i strpljenja pričekati i prihvatiti okolnosti. Od 7. do 18. može nastupiti vrlo uzbudljiv ili romantičan period, dok se Venera i Mars kreću Vodenjakom, vašom zonom doma i obitelji. Planirate li odlazak na put ovaj ili sljedeći mjesec, potvrdite aranžmane prije nego Merkur krene u retrogradni hod (19.). Nakon tog datuma, pregledajte sve dokumente zbog mogućih grešaka. Dolazak Marsa u Ribe (19.) potiče vašu strast i apetite. Mogli biste naći ljubav u bliskoj okolici (susjedstvu) na nekom okupljanju ili preko rodbine (29.), zahvaljujući Mladom Mjesecu u Jarcu.

SIJEČANJ 2017. – Uživat ćete u učenju novih stvari ili opuštanju uz susjede ili blisku rodbinu, nakon što se Venera pridruži Marsu u Ribama (3.). U prva tri tjedna mjeseca, Sunce vam pomaže u komunikacijama, procesiranju informacija i mentalnim aktivnostima. Komuikacije se poboljšavaju nakon što Merkur krene direktnim hodom (8.). Spremni ste za promjenu oko 12., pri pojavi Punog Mjeseca u Raku; član partnerove obitelji, osoba iz obrazovanja ili neka tužba zahtijevaju vašu pažnju. Merkur u Jarcu (od 12.), pomaže vam u prikupljanju korisnih inforamcija. U sljedeća tri tjedna, zaposleni ste obavljanjem sitnih obaveza ili kontaktima s različitim ljudima. Nešto potpuno drugačije biste mogli učiniti kod kuće (27.), u vrijeme Mladog Mjeseca u Vodenjaku.  

VELJAČA – Imate prilike naći nove i drugačije načine za jačanje veza koje vašu obitelj drže na okupu, između 3.2. i 3.3., dok Venera i Mars putuju kroz Ovna. Jupiter započinje svoj retrogradni hod (6.); ne očekujte puno pomoći od drugih ljudi jer su zauzeti vlastitim potrebama. Dvije pomrčine se dešavaju ovaj mjesec: ona Mjesečeva u Lavu (10.) naglašava vaš status i životnu ulogu; ostanete li fokusirani, vjerojatno možete ostvariti poseban cilj u sljedećih šest mjeseci. Sunčeva pomrčina u Ribama (26.), naglašava ljubav, djecu i kreativnost; jedna ili više ovih stvari će biti važnije nego inače u sljedećih dvanaest mjeseci.

OŽUJAK – Sve se odvija prilično brzo, jer se čak pet planeta (šest, računate li i Mjesec) nalazi u vatrenim znakovima, u različitim periodima ožujka. Kreativnost, ljubav, užici i veze su naglašeni od strane ovih planeta. Morate biti točni i izbjegavati visokorizične aktivnosti u prva tri tjedna. Izbjegavajte ljude sa zaraznim bolestima. Provodite vrijeme s onima koji podižu vaše raspoloženje. Ljubav, novac ili podršku ćete teže nalaziti nakon što Venera krene s retrogradnim hodom (4.). Odnosi zahtijevaju poseban pristup nakon ulaska Marsa u vaše sedmo polje (9.). Vodit ćete živahne razgovore s kolegama, nakon dolaska Merkura u Ovna (13.). Do kraja mjeseca imate povoljan period za pisanje izvještaja ili mentalni rad. Nakon što Sunce uđe isti znak (20.), možete zasjati na poslu. Novi radni zadatak možda dobijate 27. ili započinjete s dijetom, u vrijeme Mladog Mjeseca u Ovnu.

TRAVANJ – Sada je sve prilično usporeno, zbog pet retrogradnih planeta. Budite strpljivi! Planirate li putovanje ovaj ili sljedeći mjesec, potvrdite sve aranžmane prije 9. (retrogradni Merkur). Napravite sigurnosnu kopiju podataka na računalu. Postat ćete svjesni jedne nezadovoljene potrebe (11.), zahvaljujući Punom Mjesecu u Vagi. Nakon što Venera opet krene u direktni hod (15.), vaša kreativnost se poboljšava. Mladi Mjesec u Biku (26.) vas podsjeća kako trebate razmisliti o potrebama i osjećajima bliskih ljudi. Postanu li vam posao ili obaveze prenaporni nakon dolaska Venere u Ovna (28.), nastojte se ne iscrpljavati.

SVIBANJ – Kako se planeti kreću u vašoj karti, vaša pažnja je usmjerena na nekoliko životnih područja. Prvo rješavajte one najvažnije i dalje krenite redom. Situacija može postati napeta oko 10.; Pun Mjesec u Škorpionu donosi jednu osobnu potrebu u prvi plan. Merkur u Biku (od 15.) potiče živahne razgovore s partnerom, savjetnikom ili drugom bliskom osobom. Potražite nove načine poboljšanja financijskog stanja, nakon što Sunce uđe u Blizance (20.); donesite odluku da ćete se dobro informirati o ovim pitanjima. Ovaj trend dobija poticaj od strane Mladog Mjeseca u istom znaku (25.).

LIPANJ – Sunce se nalazi u Blizancima u prva tri tjedna i tako nastavlja naglašavati financije. Obratite pozornost na dugove, zajedničke račune, poreze, osiguranje, planiranje povezano s nekretninama, mirovinskim planom ili alimentacijom. Ljudi će biti osjetljiviji nakon ulaska Marsa u znak Raka (4.); pazite što govorite ili činite. Možete uživati u ugodnim aktivnostima s prijateljima, dragim osobama ili suradnicima - nakon što Venera uđe u Bika (6.); izađite s partnerom ili prijateljima, period je povoljan do kraja mjeseca. Pun Mjesec u Strijelcu (9.) vas može potaknuti na rad na budžetu ili započinjanju sa štednjom. Potražite više povoljnih prilika nakon što Jupiter krene u direktni hod (9.). Vaš sustav razmišljanja ili obrazovanje postaju važniji kako mjesec protiče.

SRPANJ – Mjesec počinje s Marsom i njegovim usmjeravam pažnje na vaš sustav vrijednosti i obrazovanje. Potreban vam je odmor! Stoga putujte, otiđite na koncert, upišite neki tečaj ili činite nešto za što obično nemate vremena. Sad imate priliku prikupiti korisne podatke i komunicirati s pozicije znalca u vrijeme Punog Mjeseca u Jarcu (8.). Proanalizirajte svoje financije i naučite više o rukovanju novcem (od 4. do 30.), dok Venera posjećuje Blizance. Sunce u Lavu (od 22.), pomaže vam u pokazivanju vaših liderskih sposobnosti. Nakon što Merkur uđe u Djevicu (25.), možete raditi na ostvarenju ciljeva ili razgovarati o važnim pitanjima s prijateljima ili poslovnim suradnicima.

KOLOVOZ – Dvije pomrčine se dešavaju ovaj mjesec. Prva je Mjesečeva u Vodenjaku (7.), a naglašava vaš dom, obitelj i osobni život. Druga je Sunčeva u Lavu (21.), a stavlja u prvi plan vašu karijeru i životnu ulogu. U prva tri tjedna mjeseca, dobro se slažete sa šefovima, osobama koje donose odluke i drugim moćnim ljudima. Možete i napredovati, ako uspješno obavite sve što vam je zadano. Razgovarajte o svojim ciljevima sa šefom. Napravite sigurnosnu kopiju podataka s računala prije nego Merkur krene u direktni hod (12.). Također, provjerite sve dokumente zbog mogućih grešaka. Nakon što Sunce uđe u Djevicu (22.), prepustite se druženju i ostvarenju planova; naročito je važno da budete točni i poštujete rokove.

RUJAN - Fokusirajte se na ciljeve i prioritete u prva tri tjedna, dok Sunce boravi u Djevici. Komunikacije se poboljšavaju nakon početka direktnog hoda Merkura (5.). Pun Mjesec u Ribama (6.) može baciti svjetlo na ljubavni odnos, neku posebnu djetetovu potrebu ili kreativni projekt. U sljedeća dva tjedna, jedna ili više ovih pitanja će tražiti pažnju. Mladi Mjesec u Djevici (20.), u vaš život može dovesti novu osobu koja će vam s vremenom postati prijatelj.

LISTOPAD – U prva tri tjedna mjeseca trebate završiti svaki projekt koji je blizu ispunjenja. Smislite svoje sljedeće korake i počistite teren za nove poduhvate. Sjajne povoljne prilike su vam dostupne nakon što sretni Jupiter uđe u vaš znak (10.). Kako vam se bliži rođendan, rast će i razina energije. Dok to ne dočekate, proučite što ste sve postigli ili pokušali ostvariti. Budite zadovoljni i ponosni na svaki uspjeh. Oprostite si eventualne pogreške, ali naučite iz njih. Nakon što Sunce uđe u vaš znak (23.), nastavite svoj put s punim samopouzdanjem. Očekujte dobre stvari u budućnosti!

Zvjezdan

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.