Dolazi tvoje vrijeme

Ovan - godišnji horoskop 2021.: Imaš priliku ostvariti bar jedan veliki cilj

Sretan ti rođendan, vatrena Ovčice!

Ovan pripada kardinalnim znakovima, s kojima započinju godišnja doba, a tvoj – kao prvi znak horoskopa – označava primarnu energiju i novi ciklus buđenja života. Prognoza počinje u vedrom tonu jer već prvi dan životonosno Sunce i ljupka Venera ulaze u Ovna.

Dva važna planeta, Jupiter i Saturn, ušla su u tvoju jedanaestu astrološku kuću društvenih aktivnosti, najvažnijih planova i želja, te prijatelja (17. i 19.12. 2020.). Ovo je rijedak slučaj zajedničkog ulaska dva velika planeta (svakih 20 godina), a posebnost leži i u tome što su nakon 200 godina promijenili kvalitetu znakova: dosad su ulazili u vatrene, a odsad će se skupa pojavljivati u zračnim znakovima. Za tebe je ovo prilika za ostvariti barem jedan veliki cilj, sudjelovati u važnim društvenim promjenama ili se više osloniti na timski rad i suradnju s prijateljima i istomišljenicima. Jupiter će ti donijeti dobre prilike, ali Saturn traži disciplinu, organizaciju i realistično planiranje.

Po čemu su Ovnovi posebni

Prirodna si predvodnica i zračiš samopouzdanjem. Tvoj instinkt vođe je veoma snažan; uvijek želiš biti prva. Nalaziš se tamo gdje se odvijaju glavna zbivanja. Kreativna si, otvorena, hrabra, borbena i ambiciozna. Posjeduješ ogromnu energiju, entuzijazam i snagu volje. Uživaš u započinjanju novih projekata, ali ti često postaju dosadni ili te nešto omete prije nego ih završiš. Djeluješ neustrašivo, a na konkurenciju gledaš kao na gnjavažu. Odlučiš li se na brak, trebaš pronaći partnera koji prihvaća tvoje vodstvo; to nije lako, zbog čega mnogi Ovnovi ulaze u brak više nego jednom.   

Rođeni u 1. dekadi (21.-30.3.): Mars je posebno snažan u tvojoj karti, što te čini prilično "zapaljivim". Moraš dobiti ono što želiš, odmah kad želiš. Samostalna si i poduzetna, hrabra, aktivna, energična i neovisna. Ove godine ciljeve uskladi s novčanim mogućnostima i ne ulazi u riskantne pothvate; poboljšaj svoj položaj u zajednici. Ključni pojmovi: ozbiljna, snažna, povjerljiva.

Rođeni u 2. dekadi (31.-9.4.): Sunce je posebno važno u ovoj dekadi. Njegov utjecaj daje ti dostojanstvo, unutarnju snagu, ambiciju i želju za priznanjem. Imaš predvodničke sposobnosti; koristiš li ih dobro, donijet će ti uspjeh. Umjesto da nastojiš kontrolirati druge, njeguj svoju duhovnu stranu. Ove godine, fokusiraj se na ostvarenje važnog cilja kroz suradnju s drugima. Ključni pojmovi: jaka, ambiciozna, utjecajna.

Rođeni u 3. dekadi (10.-20.4.): Možeš jako puno ostvariti, koristiš li snagu sretnog Jupitera na mudar način. Ovaj planet je naročito jak u tvojoj karti, a daje ti sposobnost stvaranja dobrog života i postizanja uspjeha. Ove godine iskoristi sve dobre prilike za realizaciju planova i njeguj stara i nova prijateljstva. Ključni pojmovi: ekspanzivna, privlačna, sretne ruke.

Pregled po planetama

Jupiter je 19. prosinca ušao u tvoju zonu prijateljstva, društvenih aktivnosti i ciljeva, gdje ostaje godinu dana. Kako djeluje ekspanzivno, proširit ćeš krug istomišljenika i raditi na koristi za cijelu zajednicu. Ideali su ti veoma snažni, a suosjećanje još jače, pa je moguće da ćeš se više baviti humanitarnim radom. Ovaj planet ti pomaže u ostvarenju zacrtanog i vjerojatno ćeš imati pomoć drugih. Jupiter će nakratko ući u Ribe (14.5.-27.7.), nakon čega se u retrogradnom hodu vraća u Vodenjaka. Dok boravi u Ribama, donijet će svoje pozitivne vibracije u tvoju psihološku stabilnost, što će odlično djelovati na tebe; ipak, već 20.6. u tom sektoru kreće u retrogradni hod. Iskoristi Jupiterov tranzit u 2021. za uspjeh i društveni rad. Samim krajem 2020., Jupiter ulazi u Ribe na godinu dana, zbog čega ćeš više osjetiti potrebu za duhovnim razvojem i širenjem svijesti.

Saturn je u Vodenjaka ušao samo dva dana prije Jupitera (17.12.), znači – gotovo istovremeno. Ovo je vrlo rijedak dvostruki tranzit planeta koji na neki način djeluju suprotno. Dok je Jupiter ekspanzivan, veseo, sretan i optimističan, Saturn donosi ograničenja, kristaliziranje situacije, teškoće, ali i disciplinu i organiziranost. Vodenjak je znak koji označava i zajednicu u širem smislu, društvene organizacije i humanitarne aktivnosti. Više si svjesna potreba drugih i nastojiš uskladiti svoje djelovanje s interesima okoline. Unesi više reda u ostvarenje svojih planova i drži se zacrtanog. Saturn zahtijeva disciplinu, dobru organizaciju, tako da možeš unijeti više strukture i ozbiljnosti u svoje akcije. Prisutnost Jupitera ti pomaže u korištenju svake prilike za napredak, no drži optimizam na razumnoj razini. Uz puno truda, možeš postići jako puno i postaviti odlične temelje za daljnji rast.

Uran, Planet probuđenja, i dalje se kreće kroz Bika, tvoju zonu novca, prihoda i vrijednosti, ma kakve one bile. Ovaj planet uvijek donosi nagle promjene, nabolje ili nagore, stoga je važno paziti i ne ulaziti u rizike. Ne reagiraj naglo i nepromišljeno. Koristiš li pametno Jupiter i Saturn, vidjet će se promjena nabolje, ali samo ako budeš oprezna s ulaganjima i ne ulaziš u nepotrebne rizike.

Neptun, planet duhovnosti, iluzije i razbijanja iluzija, nalazi se u Ribama do 2025. Ovaj tranzit i dalje djeluje na pojačavanje mašte i idealizma, kao i na bogate snove, ali te također može i zbunjivati. Neptun se nalazi u tvojoj zoni psihološke stabilnosti i skrivenog, pa je potrebno unijeti više realizma kad je riječ o maštarijama, jer ovaj tranzit pojačava tvoju idealističku stranu. Nemoj se odavati opojnim sredstvima. Najvjerojatnije ćeš iskusiti i pozitivnu i negativnu stranu ovog položaja Neptuna. Neki ljudi na koje nailaziš će te inspirirati, drugi te mogu zbuniti, prevariti ili razočarati. Ulazi li tranzitni Neptun u izazovne aspekte s bilo kojim od natalnih planeta, može doći do problema. Što god da se dogodi, moraš čvrsto ostati s nogama na zemlji.

Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz tvoj horoskop, ovaj planet te potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te upućuje da želje pretvoriš u stvarnost. U sljedećih godinu dana, Mars putuje od Blizanaca do Vodenjaka, naglašavajući različita područja tvog života. Povećaj šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire tvoje napore.

Od početka prognoze do 23.4.: Mars je u Blizancima, um ti je aktivan, energična si u komunikacijama i brza u razmišljanju, a glava ti je prepuna ideja. Vjerojatno se krećeš više nego inače; pazi na odnose s najbližom rodbinom ili susjedima, kako ne bi došlo do svađa.

24.4. – 10.6. Zbog Marsa u Raku tvoj dom je mjesto prepuno zbivanja. Možda radiš od kuće, brineš o obitelji ili nekom gostu ili pokušavaš riješiti osobni problem. Budi oprezna sa stvarima koje su oštre, metalne ili vruće. Postoji opasnost od padova, požara, provale, svađe ili nesporazuma.

11.6. – 29.7. Mars je u Lavu pa tvoji fizički apetiti rastu. Kreativnost je na visokoj razini. Možeš se izraziti kroz ljubav, sportove, hobije, kreativne aktivnosti ili zabavu. Sklona si poduzimanju rizika, zato izbjegavaj opasne aktivnosti, kao što su kockanje, ekstremni sportovi, opasne vježbe u teretani ili seks bez zaštite. Ovaj period često obilježava pokretanje novih kreativnih projekata, ali ostani organizirana. Pazi na impulzivnost.

30.7. – 14.9.: Mars je u Djevici i tvojoj zoni rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja pa si vjerojatno opterećena poslom ili napornim obavezama. Moraš zaštititi svoje zdravlje i izbjegavati osobe sa zaraznim bolestima. Budi oprezni pri odlasku ili dolasku s posla i medicinskih ustanova.

15.9.
– 30.10.: Mars je sada u Vagi, tvojem polju partnerstva: pokaži osjetljivost prema potrebama i osjećajima najbližih osoba. Imaš li potrebe koje su drugačije od njihovih, kompromis može pomoći u rješavanju problema. S partnerom se možeš upustiti u ugodne aktivnosti, ali bi bilo dobro i da radite na svom odnosu. Sada druga osoba želi imati glavnu riječ: može doći do sukoba ega zbog partnerovih oštrih zahtjeva i tvojih nepopustljivih stavova.

1.11. – 12.12.: Mars je u Škorpionu a ti se baviš organiziranjem obiteljskih financija; možeš više naučiti o upravljanju novcem, ali možda i neke nove erotske vještine. Budi oprezna kad je riječ o financijskim obvezama, kako ti ne bi postale preveliki teret. Kroz svakodnevni rad nastojiš steći dovoljno za podmirenje svih obaveza ili naći bolji posao.

13.12. – 24.1.2021.: Mars u Strijelcu daje ti želju za napredovanjem u obrazovanju. Tvoje riječi, misli i sustav vjerovanja imaju sada veću važnost. Odbaci predrasude i pronađi svježu perspektivu kroz studiranje, čitanje, putovanja i razgovore sa pametnim osobama. Dobro je vrijeme za odlazak u kazalište, na koncerte, u kino ili na tečajeve. Željna si putovanja, no postoje i ograničenja.

25.1. – 5.3: S Marsom u Jarcu dobro je fokusirati se na radne i poslovne interese. Pokaži svijetu za što si sposobna, koristeći svoje jedinstvene talente, naročito kroz samostalan rad. Ambicije su ti jako izražene pa postavi nove, jasnije ciljeve. Ne ulazi u sukobe s pretpostavljenima ili starijima.

6.3. – do kraja prognoze: Dok je Mars u Vodenjaku, družiš se s prijateljima i istomišljenicima, a pojačane su ti i sve druge društvene aktivnosti. Radiš na planiranju ili ostvarenju svojih ciljeva.

Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode možeš iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati tri retrogradna perioda: od 31.5. do 21.6., zatim od 28.9. do 16.10., te od 14.1. do 3.2. 2022. Ova razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastoj biti jasna kad govoriš ili pišeš, kako bi smanjila mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planiraj potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.

Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen učinak je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. Pojavit će se četiri eklipse u idućih godinu dana. Prva je Mjesečeva u Strijelcu (26.5. 2021.) koja naglašava važnu situaciju u vezi stranih zemalja, putovanja ili tvog višeg obrazovanja. Sunčeva pomrčina u Blizancima (10.6.) u fokus stavlja tvoje znanje, učenje i vještine, kao i ideje i komunikacije. Mjesečeva eklipsa (19.11.) u Biku u središte zbivanja dovodi novac i prihode. Konačno, pomrčina Sunca u Strijelcu (4.12.) još jednom govori o važnosti obrazovanja ili odnosa s inozemstvom (putovanja).

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje potraži na sljedećoj stranici.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje

Ljubav i odnosi

Onaj tko želi zadobiti i zadržati tvoju ljubav treba razumjeti i prihvatiti tvoju energičnost, snagu, aktivnu prirodu i želju za vođenjem igre; također, želiš nekog tko ti može parirati u svemu i ne biti 'od stakla'. Od 21.3. do 14.4., Venera u tvom znaku čini te posebno privlačnom i zavodljivom, a tvoje ljubavne vibracije osjećaju svi oko tebe. U prilici si upoznati nekoga preko rodbine ili susjeda između 9.5. i 1.6., a više topline i ljubavi naći ćeš u domu zahvaljujući Veneri u Biku (2.-26.6.), pa možeš uživati s najbližima u kućnoj atmosferi. Marsov boravak u zoni ljubavi i zabave jača tvoje fizičke apetite (11.6.-29.7.), a slično je i 1.11.-12.12., kad pokazuješ posebnu strast. Najljepše ljubavne emocije se bude između 27.6. i 21.7., kad imaš prilike upoznati nekog posebnog ili više uživati u ljubavi u postojećem odnosu. Od 22.7. do 15.8., Venera te može spojiti s nekim koga upoznaješ preko posla. Prisutnost Venere u zoni partnerstva (16.8.-10.9.) pojačava tvoj interes za bliska druženja; ovo je period kad možeš više izlaziti sa dragom osobom ili naći nekoga tko ti odgovara. Dubokim seksi vibracijama ovaj planet zaslađuje intimne odnose (11.9.-6.10.), a posebno su ti privlačni stranci ili osobe iz obrazovanja (7.10.-4.11.). Može ti se svidjeti netko od šefova ili osoba na važnim položajima (5.11.-5.3.2022.), dok je Venera retrogradna, zbog čega se dugo zadržava u Jarcu; moguće je da će biti prisutan netko iz prošlosti. Posebni su dani oko 2.3.2022., kad pokazuješ izrazitu strast, kako u poslu, tako i u osobnim odnosima; seksualnost ti je na najvišoj razini. Osoba iz kruga prijatelja možda želi biti i nešto više (6.3.- do kraja prognoze) ili ćeš pri izlascima šarmirati nekoga tko će privući i tvoj interes.

Novac i posao

Godišnji financijski ciklus ti počinje 20.4. 2021, kad Sunce uđe u znak Ovna, što je odlično vrijeme za organiziranje računa i rad na budžetu. Od 15.4 do 8.5. 2021., Venera u zoni prihoda donosi priliku za bolju zaradu, neki bonus, poklon i kupovinu na sniženjima; slično je i u danima 22.7.-15.8., kad uživaš u dobrim radnim uvjetima i odnosima s kolegama. Novac možeš zaraditi radom od kuće između 2.-26.6, dok Venera posjećuje tvoju zonu doma i obitelji. Uvijek se informiraj o stanju partnerovih financijskih aktivnosti, ali naročito između 5. i 23.11., jer tada Merkur posjećuje tvoj sektor dijeljenih financija. I Mars prolazi istom zonom 1.11.-12.12; ne preuzimaj na sebe nove novčane obveze, već nastoj riješiti postojeće. Napredovati u svojoj profesiji možeš između 21.12. i 20.1.2022., jer tada Sunce u Strijelcu podupire svaki tvoj napor; fokusiraj se na uspješno dovršavanje poslova koji pokazuju tvoje jedinstvene sposobnosti.

Zdravlje

Neptunov dugotrajni boravak u zoni psihologije i tajni budi tvoju maštu, ali i sklonost nerealističnim idejama. Duhovnost ti je važnija, no pazi da ne pretjeraš s iluzijama. Posebno budi oprezna pri unosu alkohola ili drugih opojnih sredstava. Svoje ideje nastoj dobro organizirati u vidu ciljeva koje želiš ostvariti, jer ti Jupiter i Saturn u tome uvelike pomažu. Mars boravi u zoni fizičkog zdravlja i radnih obaveza 30.7.-14.9.: ovo je naporan period i traži od tebe fizički i umni trud. Nepredvidljivi Uran je i dalje u zoni prihoda i novca, a neočekivani preokreti te mogu uznemiriti, no isto tako i razveseliti, iskoristiš li neku originalnu ideju za povećanje prihoda. Trebaš umjereno vježbati, zdravo se hraniti, osigurati sebi puno sna i odmarati se, kao i miran dom gdje se osjećaš ugodno i sigurno. Nemoj pretjerivati ni s kojom aktivnošću, a to uključuje i rad.

Mjesečne prognoze

TRAVANJ – Zajednički boravak Sunca i Venere u tvom znaku pojačava želju za ljubavlju i čini te posebno privlačnom, upravo kad se priroda budi. Ovo je odličan period za nabavu nove garderobe i tretmane uljepšavanja. Nakon 20., okrećeš se organiziranju godišnjeg budžeta i prihodima. Dolazak Venere (14.) te Sunca (20.) u Bika donosi dobre vibracije u tu zonu, uz poneki sitni poklon ili bonus; smiješ potrošiti malo više na svoje potrebe. Mladi Mjesec (12.) označava početak nove osobne faze; i Merkur je u Ovnu pa je logično da najviše razmišljaš o sebi i svojim potrebama. Za Punog Mjeseca u Škorpionu (28.), i dijeljene financije (obaveze) dolaze u fokus; naročito ako si potrošila više nego si smjela.

SVIBANJ – Orijentirana si na zaradu, a neka originalna, inventivna ideja može ti u tome pomoći, no pazi da ne pretjeraš s planovima, jer je rizik velik ako su financijski zahtjevi preambiciozni; također, možda s nekim prijateljem trebaš riješiti pitanje dugovanja. Od 9., Venera i Merkur u zoni komunikacija, bliske rodbine i kraćih putovanja donose ljubav u odnose, dok s bližnjima vodiš zanimljive razgovore; mogla bi upoznati nekog koga ćeš privući svojim izražavanjem. U vrijeme Mladog Mjeseca (12.), krećeš s novim financijskim ciklusom. Mars je u zoni doma i obitelji, pa obavljaš radove, popravke ili radiš od kuće. Sunce ulazi u znak Blizanaca (20.): potpuno se okrećeš temama ideja, komunikacija i odnosima s rodbinom. Mjesečeva pomrčina (26.5.) u Strijelcu stavlja u fokus tvoje obrazovanje ili poslove s inozemstvom (putovanje?).

LIPANJ – Jupiter na dva i pol mjeseca ulazi u Ribe, pa osjećaš val unutarnjeg optimizma i duševnog zadovoljstva, a i duhovne teme su ti važnije; ipak, brzo postaje retrogradan (20.), nakon čega ne možeš toliko računati na njegov dobar utjecaj. Venera u Raku donosi svoj sjajan utjecaj u zonu doma i obitelji, ali pomrčina Sunca (10.) i njen oštar aspekt s Neptunom govore kako neka ideja ili projekt mogu patiti zbog iluzija i nedostatka osjećaja za stvarnost; nastoj biti jasna u komunikacijama. Merkur je retrogradan i zato moraš dobro paziti na svaki detalj i podatke kad su u pitanju komunikacije, podaci i promet; čuvaj se nesporazuma i ne kupuj tehničku robu. Od 11., Mars je u zoni ljubavi, pa ti se apetit pojačava, a osjećaš i snažan kreativan izražaj. Ovo je dobar period i za bavljenje sportskim aktivnostima. Nakon 21., Sunce je u Raku, a fokus se prebacuje na dom i obitelj. Pun Mjesec (24.) stavlja u prvi plan tvoje profesionalne aktivnosti i poslovni projekt.

SRPANJ – Venera i Mars u zoni ljubavi pale sve tvoje lampice: pokazuješ strast i želju za užicima i zabavom. Ipak, pripazi na impulzivno trošenje, naročito na zabavu i ljubav, iako i djeca mogu biti razlog izdataka; neki kreativni projekt ima veće financijske zahtjeve od planiranih ili vam se nešto izjalovilo. Mladi Mjesec (10.), označava početak nove faze kod kuće. Nakon 22., i Sunce je u Lavu, pa si u punom kreativnom pogonu ili uživaš na odmoru. Merkur u Raku (od 12.) usmjerava te na kućne projekte i razgovore s članovima obitelji. Venera ulazi u Djevicu (21.), pa su odnosi s kolegama i radni uvjeti posebno dobri i ugodni. Za Punog Mjeseca (23.) neki prijatelj ili društvo traže da se posvetiš i njima.

KOLOVOZ – Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u zonu prijatelja, društvenih aktivnosti i ciljeva, stoga je sada napredak u važnim planovima usporen; analiziraj situaciju (ili zastoj) i ustanovi što treba bolje napraviti ili promijeniti. Mladi Mjesec (8.) prima negativne vibracije od Urana, pa te oneraspoložuje stanje s novcem u vezi nekog projekta ili troškovi na zabavu (16.); nastoj se prilagoditi novim okolnostima. Venera u polju partnerstva (od 16.) zato diže atmosferu jakim ljubavnim vibracijama u kojima možeš uživati s najdražom osobom; ako ste na odmoru, prepusti se strastvenim zagrljajima ili tuđem zavođenju. Sada imaš priliku ući i u novu vezu, ako si slobodna. Nisi li otišla na odmor, Mars i Merkur ti stavljaju na leđa veliko breme radnih obaveza i planiranja. Pun Mjesec (22.) traži od tebe nalaženje vremena za opuštanje – fizičko i psihološko. Od 22., Sunce je u Djevici, što još više naglašava teme zdravlja i rada.

RUJAN – S partnerom vodiš ugodne razgovore u atmosferi lijepih emocija, dok Merkur i Venera prolaze tom zonom. Odlično aspektiran Mladi Mjesec (7.) govori o početku nove radne faze, u kojoj osjećaš i odličan učinak svojih napora; pokazuješ svu moć svojih jedinstvenih sposobnosti, čime jačaš i ambicije i položaj na poslu. Mars u Vagi (od 15.) podiže strasti u odnosima, no sada partner želi voditi glavnu riječ. Budi oprezna u komunikaciji kako ne bi bilo krivih tonova. Venera je u Škorpionu od 11., što seksualne odnose čini posebno slatkim i strastvenim. Od 22., i Sunce je u Vagi, pa se potpuno okrećeš važnim partnerskim odnosima, privatnim ili poslovnim.

LISTOPAD – Takve teme se nastavljaju i u prva tri tjedna, uz konstruktivnu komunikaciju i dobre ideje. Mars je još uvijek u Vagi; usmjeri svu energiju na rješavanje izazova u važnim savezima. Mladi Mjesec (6.), u burnom spoju s Marsom i Suncem, pojačava važnost glavnog odnosa, jer može doći do iznenadnog obrata, no Jupiter pruža sjajnu pomoć; ovo označava početak nove faze u partnerstvu. Od 7., Venera boravi u zoni putovanja, stranih zemalja i obrazovanja pa podržava sve te teme. Merkur je retrogradan (26.9.-17.10.), zbog čega je čak šest planeta retrogradno u isto vrijeme, što donosi frustracije; izgledni su nesporazumi u komunikacijama, a Mars bi mogao biti taj zbog kojeg su živci stanjeni. Mirnim razgovorom i pokazivanjem razumijevanja možeš riješiti otvorena pitanja. Tek nakon 20. kreni s rješavanjem problema u odnosima. U vrijeme Punog Mjeseca (20.) usmjeravaš pažnju na sebe i svoje potrebe. Od 22., Sunce je u Škorpionu, pa se okrećeš dijeljenim resursima, emocionalnoj potpori i svemu što ti je zajedničko s partnerom.

STUDENI – Sunce i Mars traže da svu energiju posvetiš zajedničkim resursima. Mladi Mjesec (5.) odlično je vrijeme za početak nove faze. I Merkur je u istoj zoni (od 6.), pa ćeš puno razgovarati i planirati projekte, te rješavati financijske obveze. Venera taj dan ulazi u zonu karijere i profesionalnih aktivnosti: šefovi su ti naklonjeni, projekti prihvaćeni, stoga pokaži što znaš i možeš. Oko 19. bi mogla iznenada dobiti i neki bonus, kao nagradu za uspješno obavljeni posao. Od 22. Sunce je u tvojoj zoni putovanja, kulturnih interesa, obrazovanja i pravnih poslova.

PROSINAC – Sunce u Strijelcu usmjerava pažnju na dugoročni plan, a ljupka Venera pomaže u karijeri. Možda ćeš otići na put, o čemu govori Mladi Mjesec (4.) ili započinje nova faza u obrazovanju ili pravnim poslovima. Malo si konfuzna kad je riječ o osobnim uvjerenjima, religiji ili dugoročnoj viziji; ostani u zoni realnosti. Odbaci sve što te sputava i koristi nove ideje i pristup. Na poslu pokazuješ strast i uspjeh oko 11., uz veliku podršku nadređenih; Venera kreće u retrogradni hod (19.), stoga ipak očekuj repove jer ćeš neke stvari morati malo duže rješavati. Pun Mjesec (19.) traži definiranje načina razmišljanja i smjera kojim ideš. Čestitku za sljedeću godinu priprema ti Jupiter svojim ulaskom u znak Riba, pa možeš očekivati veći unutarnji mir u 2022., te širenje svijesti. Duhovna dimenzija života će ti postati važnija.

SIJEČANJ 2022. – Zbog Merkura u Vodenjaku (od 2.), odmah na početku godine smišljaš nove planove i više se družiš s prijateljima. U poslu krećeš s novim ciklusom oko 3., u vrijeme Mladog Mjeseca. Od 20., Sunce je u zoni društvenih aktivnosti pa postavljaš nove ciljeve, možda u timskom radu. Venera je i dalje retrogradna u sektoru karijere, zbog čega je usporen financijski učinak napretka; obavi sve što treba ponovi napraviti. Istina, Mars od tebe traži rad na dugoročnim ciljevima, ali pri tome moraš biti realna. Oko 17., trebaš posvetiti pažnju i domu i obitelji, nakon što si se u prethodna dva tjedna više bavila karijerom.

VELJAČA – Jupiter će ti u 2022. donijeti priliku za duhovni rast i napredak. U veljači su i dalje važni tvoji planovi, koje revidiraš i prilagođavaš te radiš na njihovom pokretanju. Mladi Mjesec (1.) govori o početku nove faze uz posebnu pozornost na osobne financije jer će biti izazova. Mars u zoni karijere pojačava ambicije, a Venerin početak direktnog hoda na istom mjestu vraća optimizam i dobre izglede, što će poboljšati i prihode (10.); spoj šarma i energičnosti je dobitna kombinacija! Kreativni projekt doživljava kulminaciju u vrijeme Punog Mjeseca (16.) ili je riječ o tvojim ljubavnim potrebama. Od 18. Sunce je znaku Riba: energija će ti u sljedećih mjesec dana biti na nešto nižoj razini, zato se malo povuci i počni puniti baterije.

OŽUJAK – Imaš manje snage u prva tri tjedna, ali zato analiziraš sve što si napravila u proteklih godinu dana. Ako si dala sve od sebe, uz puno truda ostvarila si najviše što se moglo. Planiraj nasamo i ne dopusti da ti nešto pokvari raspoloženje. Smiri se, odmaraj i opuštaj te pripremaj za svoj novi godišnji ciklus. Već 2., osjećaš navalu optimizma, jer Mladi Mjesec u spoju s Jupiterom sjajno djeluje na Uran u zoni novca; dok si povučena od okoline, iza kulisa smišljaš odlične ideje koje će poboljšati tvoje financije. Istovremeno, strastveni spoj Venere, Marsa i Plutona u zoni karijere i njihov aspekt s maštovitim Neptunom govori o izvrsnoj perspektivi u 2022. Duhovno si osnažena, unutarnja kreativnost buja, kao i obnovljeni ideali. Taj dan se spajaju inteligentni Merkur i organizirani Saturn u polju planova i ciljeva, zbog čega trebaš već sad zaokružiti ovaj datum na kalendaru. Sjajna najava uvodi te u novi godišnji ciklus, koji kreće ulaskom Sunca u Ovna (20.). Istovremeno, zadrži štedljivost, jer se rizici neće isplatiti. Započinje tvoje doba, pa možeš s punim samopouzdanjem ući u novi godišnji ciklus. Zadržiš li pozitivan stav i ostaneš li na odgovarajućoj životnoj stazi, napredovati ćeš polako, ali stabilno.

Zvjezdan

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.