Mjesečni horoskop za veljaču 2019.

Veljača započinje u teškom tonu, ali se brzo pokazuje da vam pruža sjajne prilike za napredak. Iskoristite ih u ostvarenju zadanih ciljeva.

OVAN

Veljača će biti relativno mirna u usporedbi s prethodnim mjesecima. U siječnju smo iskusili prve dvije pomrčine u 2019. godini pa se osjetila atmosfera promjene i novih početaka. Planeti podržavaju napredak većinu mjeseca.

Napet odnos Jupitera i Neptuna će postupno slabiti; obje simboliziraju duhovnost i time ukazuju na nametanje svog stajališta i želju da svi rade na "pravilan način". Polarizirani stavovi vode ljude u ekstreme, stoga se nemojte predavati razmišljanju "sve ili išta". Prepoznajte nerealistična očekivanja i budite spremni na kompromis.

Istovremeno, od kraja prošlog mjeseca, Saturn i Neptun nude priliku za korištenje idealizma u praktičnom djelovanju; daju vam ravnotežu između idealističkog razmišljanja i onoga što se realno može postići. Proučite osobna i društvena ograničenja, naročito kad je riječ o poslovnom napretku. Možete ostvariti dugoročni napredak samo ako prihvatite okolnosti, a najviše će vam koristiti u kreativnom izražaju.
Venera će (od 3.) boraviti u vašoj zoni karijere i profesionalnih napora, što poslovne aktivnosti čini veoma povoljnim. Taj planet vlada novcem (i ljubavlju), a znak Jarca simbolizira posao i uspjeh pa možete preuzeti odgovornost za svoju ulogu u odnosima i vezama. Uvjeti i poslovne prilike su povoljne, stoga ćete lakše izražavati i svoje potrebe. Privlačit će vas osobe s planom za postizanje ciljeva; iskoristite ovu energiju za stvaranje ravnoteže moći između sebe i drugih.

Mars prelazi u Bika (14.), što vas upućuje na učenje vještine strpljenja i postupnog pristupa ostvarenju želja, naročito materijalnih i poslovnih. Sve vam je dobro postavljeno na putu financijske nagrade, ali pazite na troškove. Također, Merkur omogućava logično i analitičko razmišljanje, uz upotrebu inovativnih rješenja unutar grupe istomišljenika ili prijatelja. Od 10., ovaj planet boravi u Ribama, što stimulira kreativne pothvate i intuiciju. Nastojte završiti što onoga što ste započeli, jer od 5. ožujka ovaj planet započinje svoj čuveni retrogradni hod.

Mjesečni aspekti

Iako je veljača prepuna dobrih zbivanja i prilika, prvi dani započinju teškim sukobom Marsa i Plutona (1.-3.). Ne reagirajte burno na stav osobe od autoriteta, radije iskoristite snažni natjecateljski poriv kako biste postigli nešto dobro, a ne štetu. Ako ste dobili težak zadatak, uložite više koncentracije i energije, umjesto na destruktivno rogoborenje. Pri tome će vam pomoći sjajan odnos Venere i Urana (2.): ovaj aspekt uvijek donosi dozu seksualnog uzbuđenja i pustolovine. Spremni ste na sve, a život je ispunjen ljubavlju, avanturom slobodnog duha! Neobični užici i privlačno društvo otvaraju put višim razinama uživanja, naročito ako ste na putu ili je u pitanju osoba veoma različita od drugih. Merkur i Jupiter (3.) pokazuju vašu intelektualnu stranu, sklonost učenju, proučavanju novih horizonata i ideja. Prijatelji uskaču dobrim savjetom ili odlična vijest pomaže vašu dugoročnu viziju.

Od 3. Venera u Jarcu donosi povoljne okolnosti u poslovni i profesionalni život; privlači osobe i okolnosti koje olakšavaju rad. Osobe na položajima su vam naklonjene, a većina odnosa na poslu teče bez problema. Ovo je odličan tranzit za one kojima posao uključuje neku vrstu umjetničke kreativnosti (dizajneri, dekorateri, grafika, itd.). Kad je u pitanju ljubav, može vas privući starija ili autoritativna osoba, npr. šef. Oko 16. Venera ulazi u dobar odnos s Neptunom, a tada se može pokazati da je riječ o tajnom odnosu; vaše emocije i suosjećanje imaju duhovnu kvalitetu. Senzitivnost vam pomaže u ambicijama i skloni ste pomagati drugima. Već sljedeći dan dodatno pokazuje neku sklonost prema starijoj osobi ili autoritetu: nema li zahtjeva za tvrdim ustupcima, obveza sada ima dugotrajnu moć. Naravno, možda je riječ samo o poslovnom odnosu. U tom slučaju, ta vas osoba posebno favorizira, posebno ako su vam rezultati dobri. Ljubavni odnos postaje ozbiljniji. Venera se spaja i s Plutonom u zoni karijere (22.): ovaj aspekt donosi emocionalni, seksualni ili profesionalni intenzitet te budi jaku strast i želju za dubokim dijeljenjem. Ako je riječ o spomenutoj ljubavnoj vezi, stvar je prilično jasna: veoma ste uzbuđeni, privlači vas partnerova moć i imate jaku želju za predavanjem. U poslovnom smislu ovo može označavati dobar dan za napredak, pohvale nadređenih, a preuzeta obveza donosi transformaciju nabolje.

Mladi Mjesec (4.) pojavljuje se u vašoj zoni prijatelja te najdubljih nada i želja. Naglašeni su grupni ciljevi, dijeljena vizija i aktivnosti u zajednici ili humanitarna nastojanja. Možda započinjete s radom na ostvarenju novog cilja, a samo morate uskladiti društvenu slobodu i osobne preferencije. Veliku podršku vam daju Sunce i Jupiter (7.) jer donose optimizam i dobro raspoloženje; dobra volja privlači dobru sreću. Dijelite svoje sjajno raspoloženje, dok vam postaje jasno kako, korak po korak, kročite k ostvarenju životne vizije. Isti dan Merkur i Mars govore da vam je mentalna energija oštra i jasna, uz odgovarajući fizički odgovor. Možete pobijediti u nekoj debati ili djelovati kao glasnogovornica grupe. Oko 9. vaša intelektualna znatiželja rađa sjajne i pametne ideje. U inventivno razmišljanje uključite i tehnička rješenja. Kroz suradnju s drugima i svježu perspektivu otvaraju se umovi. Merkurov ulazak u Ribe (9.), upućuje vas na duboko razmišljanje u osami, možda baš oko ideja koje ste iznijeli. Radite iza scene, planirate i smišljate plan budućeg djelovanja.

Mars i Uran spajaju se na zadnjem stupnju Ovna (12.): Uran je nepredvidljiv planet, a vaš vladar Mars simbolizira veliku energiju. Ovakav spoj može rezultirati neobuzdanim ispadima ako nemate jasnu usmjerenost. Ovaj vatreni poriv želje za slobodom je iznenadan, eksplozivan, uznemirujući i buntovnički! Pazite da ne dođe do nesreća, nepredvidljive nestalnosti i zamki. Financijske rasprave i neslaganja su mogući, stoga financije držite pod kontrolom. Zato se sljedeći dan pazite novčanih prevara. Nije dobro vrijeme za odnose s državnom birokracijom zbog mogućih problema u komunikacijama. U pomoć stiže odnos Sunca prema Uranu (17.): otvoreni ste za nova iskustva i uzbudljive aktivnosti s naprednim suradnicima u velikoj avanturi. Uživajte u životu! Vaš vladar Mars ulazi u Bika i vaše polje prihoda i novca (13.): identificirate se s onim što imate, a to i nije baš najpametnije; novac i materijalna dobra nisu pokazatelj bilo čije vrijednosti. Jača želja za novčanim uspjehom, što ne mora biti negativno. Želite ostvariti što više i naći nove izvore zarade. Pazite na moguće povećane troškove.

Sunce prelazi u znak Riba (18.), a vi se sad još malo više povlačite od očiju javnosti. Većina vaših aktivnosti odvija se iza scene ili planirate sljedeće korake, nakon što za mjesec dana Sunce uđe u vaš znak. Merkur se ovdje spaja s Neptunom isti dan; pazite da logika i činjenice ne budu zamagljeni maštanjem. Proučavajte, ali ne potpisujte važne dokumente na ovaj dan.
Pun Mjesec (19.) pojavljuje se u zoni rada i zdravlja: naglo dolazi do emocionalne situacije i konfuzije. Možda vam se čini da vas je šef preopteretio poslom ili ste odlučili kako morate odbaciti neku štetnu zdravstvenu naviku. Ne krivite druge za eventualne probleme i nastojte što bolje prosuđivati. Imate priliku kroz sporo razmišljanje razviti pouzdan program, ispunjen činjenicama, prije neke prezentacije. Koristite intuiciju.

Merkurov napeti aspekt s Jupiterom (21.) može donijeti krivu procjenu događanja ili pretjerivanje. Ponekad vam je teško razlikovati činjenice od fikcije, a neki sukob mišljenja može prerasti u svađu. Očekujte više telefonskih poziva ili e-mailova, kraćih putovanja i kontakata. Ostanite pribrani, jer bi neke riječi mogle imati neželjeni učinak. Mjesec završava sjajnom prilikom koju donose Sunce i Mars (28.): velike kreativne ideje i realizacija plana te aktivan rad donose financijski uspjeh. Suradnici i prijatelji vas respektiraju, a vaš ego je porastao zbog izvrsnog rezultata.

Povoljni dani: 4., 8.-9., 13., 18., 26.-27.
Izazovni dani: 1.-2., 7., 16., 19., 28.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati

BIK

Veljača će biti relativno mirna u usporedbi s prethodnim mjesecima. U siječnju smo iskusili prve dvije pomrčine u 2019. godini pa se osjetila atmosfera promjene i novih početaka. Planeti podržavaju napredak većinu mjeseca.

Napet odnos Jupitera i Neptuna će postupno slabiti; obje simboliziraju duhovnost i time ukazuju na nametanje svog stajališta i želju da svi rade na "pravilan način". Polarizirani stavovi vode ljude u ekstreme, stoga se nemojte predavati razmišljanju "sve ili išta", kad je riječ o zajedničkim, dijeljenim financijama. Prepoznajte nerealistična očekivanja u svojim željama i budite spremni na kompromis.

Istovremeno, od kraja prošlog mjeseca, Saturn i Neptun nude priliku za korištenje idealizma u praktičnom djelovanju; daju vam ravnotežu između idealističkog razmišljanja i onoga što se realno može postići. Proučite osobna i društvena ograničenja, naročito kad je riječ o dugoročnoj viziji. Možete ostvariti napredak samo ako prihvatite okolnosti, a najviše će vam koristiti u kreativnom izražaju pri ispunjavanju ciljeva.

Vaš vladar Venera od 3. boravi upravo u toj zoni dugoročne životne vizije, putovanja, inozemstva i višeg obrazovanja, što takve poslove čini veoma povoljnim. Taj planet vlada novcem (i ljubavlju), a znak Jarca simbolizira posao i uspjeh pa možete preuzeti odgovornost za svoju ulogu u odnosima i vezama. Uvjeti, poslovne prilike i putovanja su povoljni, stoga ćete lakše izražavati i svoje potrebe. Privlačit će vas osobe s planom za postizanje ciljeva; iskoristite ovu energiju za stvaranje ravnoteže između svojih i planova drugih.

Mars prelazi u Bika (14.), što vas čini aktivnijom u ostvarenju želja, naročito materijalnih i poslovnih, a sve je povezano s prethodno rečenim. Ostanite karakteristično strpljivi dok uporno nastojite postići svoj cilj. Također, Merkur omogućava logično i analitičko razmišljanje, uz upotrebu inovativnih rješenja u profesionalnim naporima. Od 10., ovaj planet boravi u Ribama, što stimulira kreativne pothvate i intuiciju u planiranju. Nastojte završiti što onoga što ste započeli, jer od 5. ožujka ovaj planet započinje svoj čuveni retrogradni hod.

Mjesečni aspekti

Veljača vam pruža dobre prilike za napredak, ali prvi dani započinju snažnim sukobom Marsa i Plutona (1.-3.). Unutarnju frustraciju i rijetke ispade ljutnje mogu izazvati promjene na koje ste prisiljeni, a tiču se dugoročne životne vizije i planova. Volite svoj ritam i promjene vas snažno uznemiravaju, naročito kad je riječ o stvarima nad kojima nemate kontrolu.    
Prihvatite da jedno polje života zahtijeva temeljitu transformaciju i uložite napor kako biste stvorili nov, bolji put, umjesto da djelujete autodestruktivno. Pri tome će vam pomoći sjajan odnos vaše Venere i Urana (2.): nagla promjena u psihološkom stavu donosi preokret i stvaranje nove dugoročne vizije. Ovaj aspekt uvijek donosi i dozu seksualnog uzbuđenja i pustolovine, ovaj put daleko od očiju javnosti ili možda dok se nalazite na putovanju. Spremni ste na sve, a život je ispunjen ljubavlju i avanturom slobodnog duha! Neobični užici i privlačno društvo otvaraju put višim razinama uživanja, naročito ako ste na putu ili je u pitanju osoba veoma različita od drugih. Merkur i Jupiter (3.) otvaraju nove horizonte kad je riječ o financijskim ulaganjima u nove poslovne planove.

Od 3. Venera u Jarcu donosi povoljne okolnosti u temama obrazovanja, životne vizije, otvaranja novih horizonata, putovanja, obrazovanja i izdavaštva; iskoristite ovo povoljno razdoblje i unesite više vedrine u svoj pogled prema naprijed. Kroz umjetnost ili ljubav možete proširiti vidike. Odlasci na kulturna događanja otkrivaju onu lijepu stranu života. Putovanja (možda i poslovna) posebno su dobro aspektirana, ali i ona s voljenom osobom. Oko 16. Venera ulazi u dobar odnos s Neptunom, a vaše emocije i suosjećanje imaju duhovnu kvalitetu; iskoristite ih u najvažnijim nadama i željama ili pomaganju drugima. Već sljedeći dan dodatno naglašava dugoročno obvezivanje, romantično ili financijsko. Ljubavni odnos postaje ozbiljniji. Venera se spaja i s Plutonom u zoni životnih horizonata i putovanja (22.): ovaj aspekt donosi emocionalni, seksualni intenzitet te budi jaku strast i želju za dubokim dijeljenjem. Ako nije riječ o ljubavnom odnosu, doživljavate transformaciju u svojim velikim planovima.

Mladi Mjesec (4.) pojavljuje se u vašoj zoni karijere i profesionalnih napora. Ovo označava novi početak u nekom poslovnom projektu; razvijte novi plan i postavite ciljeve. Fokusirajte se na one elemente svoje osobnosti koje projicirate u zajednicu i kao profesionalac. Veliku podršku vam daju Sunce i Jupiter (7.) jer donose povoljne financijske uvjete, naročito u zajedničkim ulaganjima; dobra volja privlači sreću. Ovaj aspekt vam podiže optimizam i daje snagu za napredovanje. Oko 9. vaša intelektualna znatiželja rađa sjajne i pametne ideje, uz odličnu inicijativu i djelovanje iza scene. U inventivno razmišljanje uključite i tehnička rješenja. Radite u osami, planirate i smišljate plan budućeg djelovanja.

Mars i Uran spajaju se na zadnjem stupnju Ovna (12.): Uran je nepredvidljiv planet, a Mars simbolizira veliku energiju. Ovakav spoj može rezultirati neobuzdanim ispadima, ako nemate jasnu usmjerenost. Ovaj vatreni poriv želje za slobodom je iznenadan, eksplozivan, uznemirujući i buntovnički! Čuvajte se burnih reakcija, iako vi rijetko gubite živce. Ne gubite kontrolu nad sobom, već nastojte usmjeriti tu energiju u konstruktivnom smjeru. U pomoć stiže aspekt Sunca prema Uranu (17.): otvoreni ste za nova iskustva i uzbudljive aktivnosti s naprednim suradnicima u velikoj poslovnoj avanturi. Mars ulazi u Bika i vaše polje osobnosti i identiteta (13.): puni ste energije, želite postići što više, ali nemojte biti nagli. Radite naporno kako biste unaprijedili svoje interese; pokažite svijetu što znate i možete. Istovremeno, pokažite i više osjetljivosti prema drugima, a posebno svom partneru. Ne pokušavajte dominirati.

Sunce prelazi u znak Riba (18.), a sada vam je važno surađivati s drugima, te više se družiti s prijateljima i istomišljenicima. Bacite se na ostvarenje isplaniranih ciljeva. Merkur se ovdje spaja s Neptunom isti dan; pazite da logika i činjenice ne budu zamagljeni maštanjem. Proučavajte, ali ne potpisujte važne dokumente na ovaj dan.

Pun Mjesec (19.) pojavljuje se u zoni ljubavi, kreativnosti i djece: želite se zabaviti, ali obaveze vam ne ostavljaju puno vremena. Teško je baviti se svime čime želite, ali bez kreativnog izražaja (ili romantičnog), nećete se osjećati potpunom. U ovom periodu se od vas možda zahtijeva dovršetak kreativnog projekta, iako biste se radije prepustili zagrljaju ljubavnika.

Merkurov napeti aspekt s Jupiterom (21.) može donijeti krivu procjenu događanja ili pretjerivanje. Ponekad vam je teško razlikovati činjenice od fikcije, a neki sukob mišljenja može prerasti u svađu oko zajedničkih resursa i novca. Ostanite pribrani, jer bi neke riječi mogle imati neželjeni učinak. Dobro procijenite u ostvarenje kojih želja treba uložiti sredstva. Mjesec završava sjajnom prilikom koju donose Sunce i Mars (28.): energiju usmjeravate na izvršenje planova, ambiciozni ste i jasno znate što trebate činiti. Vaše liderske sposobnosti bude poštovanje kod drugih.

Povoljni dani: 1.-2., 7., 11.-12., 20., 28.
Izazovni dani: 3., 5., 17.-18., 21., 24.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BLIZANCI

Veljača će biti relativno mirna u usporedbi s prethodnim mjesecima. U siječnju smo iskusili prve dvije pomrčine u 2019. godini pa se osjetila atmosfera promjene i novih početaka. Planeti podržavaju napredak većinu mjeseca.

Napet odnos Jupitera i Neptuna će postupno slabiti; obje simboliziraju duhovnost i time ukazuju na nametanje svog stajališta i želju da svi rade na "pravilan način". Polarizirani stavovi vode ljude u ekstreme, stoga se nemojte predavati razmišljanju "sve ili išta". Prepoznajte nerealistična očekivanja kad je riječ o poslovno-partnerskim odnosima; odbacite sve što mislite da neće doprinijeti vašem napretku, a u ostalim slučajevima koristite kompromis.

Istovremeno, od kraja prošlog mjeseca, Saturn i Neptun nude priliku za korištenje idealizma u praktičnom djelovanju; daju vam ravnotežu između idealističkog razmišljanja i onoga što se realno može postići. Proučite osobna i društvena ograničenja, naročito kad je riječ o financijskim ulaganjima u posao. Možete ostvariti dugoročni napredak samo ako prihvatite okolnosti, a najviše će vam koristiti u kreativnom izražaju.

Venera će (od 3.) boraviti upravo u zoni dijeljenih, zajedničkih financija i resursa, što poslovne aktivnosti čini veoma povoljnim. Taj planet vlada novcem (i ljubavlju), a znak Jarca simbolizira posao i uspjeh pa možete preuzeti odgovornost za svoju ulogu u odnosima i vezama. Uvjeti i poslovne prilike su povoljne, stoga ćete lakše izražavati i svoje potrebe. Privlačit će vas osobe s dobrim poslovnim planom; iskoristite ovu energiju za stvaranje ravnoteže moći između sebe i drugih.

Mars prelazi u Bika (14.), što može unijeti nemir u vašu psihu i probuditi frustracije. Ipak, dobro je postavljen prema planetima u Jarcu, stoga iskoristite vrijeme za aktivno planiranje sljedećih koraka te odlučno odbacivanje svega što vam više ne koristi u životu. To su teme koje se obavljaju iza scene, izvan pogleda javnosti. Također, vaš vladar Merkur omogućava logično i analitičko razmišljanje, uz upotrebu inovativnih rješenja kad je riječ o dugoročnim planovima, a možda i nekom putovanju. Od 10., ovaj planet boravi u Ribama, što stimulira kreativne pothvate i intuiciju u poslovnim aktivnostima. Nastojte završiti što onoga što ste započeli, jer od 5. ožujka ovaj planet započinje svoj čuveni retrogradni hod.

Mjesečni aspekti

Veljača nudi brojne dobre prilike, ali početak ipak počinje napeto: teški sukob Marsa i Plutona (1.-3.) možda donosi kraj nekog zajedničkog financijskog projekta, što izaziva nezadovoljstvo prijatelja; možda ste namjeravali ući u neki posao, a potom uvidjeli da vam se to ne isplati. Također, moguće je da niste doveli u sklad svoje želje i ciljeve s financijskim planom ili jednostavno trebate krenuti s nečim novim. Nastojte izbjeći sukobe. Pri tome će vam pomoći sjajan odnos Venere i Urana (2.): partnerski odnos donosi otvoren put za suradnju i rad na zajedničkim ciljevima. Ovaj aspekt uvijek donosi dozu seksualnog uzbuđenja i pustolovine. Spremni ste na sve, a život je ispunjen ljubavlju, avanturom slobodnog duha! Neobični užici i privlačno društvo otvaraju put višim razinama uživanja, naročito u najvažnijem partnerskom odnosu. Imate ista razmišljanja, želje i nade. Vaš vladar Merkur i Jupiter (3.) pokazuju vašu intelektualnu stranu, sklonost učenju, proučavanju novih horizonata i ideja. Ovaj dan je odličan za odlazak na putovanje s najdražom osobom.

Od 3. Venera u Jarcu donosi povoljne okolnosti u zajedničkim, dijeljenim financijama, ali i emocionalnoj podršci; seksualnost je sada slatka i puna lijepih osjećaja. Ovo je dobro vrijeme za partnerska ulaganja i novčane poslove, naročito ako uključuje neku vrstu umjetničke kreativnosti (dizajneri, dekorateri, grafika, itd.). Kad je u pitanju strast, može vas privući  starija ili autoritativna osoba. Oko 16. Venera ulazi u dobar odnos s Neptunom i nude povoljnu priliku za napredovanje u profesionalnim naporima i povezanim ulaganjima; vaše emocije i suosjećanje imaju duhovnu kvalitetu. Senzitivnost vam pomaže u ambicijama, a tada ste skloni pomagati i drugima. Već sljedeći dan možete se obvezati na dugoročno preuzimanje obveze (financijske); nema li zahtjeva za tvrdim ustupcima, obveza sada ima dugotrajnu moć. Naravno, ako je riječ o emocionalnom odnosu, možda nastavljate ono što već imate. Ljubavni odnos postaje ozbiljniji. Venera se spaja i s Plutonom u istoj zoni (22.): ovaj aspekt donosi emocionalni ili seksualni intenzitet te budi jaku strast i želju za dubokim dijeljenjem. Ako je riječ o spomenutom ljubavnom odnosu, stvar je prilično jasna: veoma ste uzbuđeni, privlači vas partnerova moć i imate jaku želju za predavanjem. Dolazi do regeneracije emocija i snažnog povezivanja.

Mladi Mjesec (4.) pojavljuje se u vašoj zoni dugoročne vizije, putovanja, obrazovanja i izdavaštva. Možda osjećate nemir i nezadovoljstvo uobičajenom rutinom. Inicirajte nove projekte i aktivnosti koje vam šire um, oslobađaju želju za avanturom i jačaju maštovitost. Osjećate se obnovljenom novom životnom perspektivom, spremni ste učiti, a možda ste se samo odlučili na putovanje. Veliku podršku vam daju Sunce i Jupiter (7.) jer donose optimizam i dobro raspoloženje; dobra volja privlači sreću s partnerom, dok dijelite zajedničku viziju. Isti dan Merkur i Mars govore kako vam je mentalna energija oštra i jasna, planirate nove ciljeve. Oko 9. vaša intelektualna aktivnost rađa sjajne i pametne ideje. U inventivno razmišljanje uključite i tehnička rješenja. Merkurov ulazak u Ribe (9.), donosi period poslovnog planiranja, a svi detalji su važni; možda pripremate ugovore i svu potrebnu dokumentaciju.

Mars i Uran se spajaju na zadnjem stupnju Ovna (12.): Uran je nepredvidljiv planet, a Mars simbolizira veliku energiju. Ovakav spoj može rezultirati neobuzdanim ispadima, ako nemate jasnu usmjerenost. Ovaj vatreni poriv želje za slobodom je iznenadan, eksplozivan, uznemirujući i buntovnički! Možda krećete snažno u ostvarenje ciljeva, ali ipak nastojte sve držati pod kontrolom. Zato se sljedeći dan pazite prevara. U pomoć stiže odnos Sunca prema Uranu (17.): otvoreni ste za nova iskustva i uzbudljive aktivnosti s naprednim suradnicima u velikoj avanturi. Uživajte u životu! Mars ulazi u Bika i vaše polje privatnosti (13.): na ovom mjestu donosi psihološki nemir i frustracije. Sve vas iritira, a potisnute energije izbijaju na površinu. Ostanite pozitivni i usmjerite napore u konstruktivnom smjeru.
Sunce prelazi u znak Riba (18.), a vi se potpuno posvećujete poslu i profesionalnim obvezama. Merkur se ovdje spaja s Neptunom isti dan; pazite da logika i činjenice ne budu zamagljeni maštanjem. Proučavajte, ali ne potpisujte važne dokumente na ovaj dan.

Pun Mjesec (19.) pojavljuje se u zoni doma i obitelji: prethodna dva tjedna ste naporno radili na ciljevima. Uspostavljanje ravnoteže između vremena posvećenom poslu i energije koje trošite na kućne obaveze sada je ključna. Odredite prioritete. Ne krivite druge za eventualne probleme i nastojte što bolje prosuđivati. Imate priliku kroz sporo razmišljanje uspostaviti dobre temelje. Koristite intuiciju.
Merkurov napeti aspekt s Jupiterom (21.) može donijeti krivu procjenu događanja ili pretjerivanje. Ponekad vam je teško razlikovati činjenice od fikcije, a neki sukob mišljenja s poslovnim partnerom može prerasti u svađu. Očekujte više telefonskih poziva ili e-mailova, kraćih putovanja i kontakata. Ostanite pribrani, jer bi neke riječi mogle imati neželjeni učinak. Mjesec završava sjajnom prilikom koju donose Sunce i Mars (28.): aktivno smišljate poslovne poteze, ali povučeni od javnosti. Aktivni ste iza scene i planirate daljnje poslovne uspjehe.

Povoljni dani: 3.-4., 9., 13., 18., 22., 28.
Izazovni dani: 2., 5., 11., 20., 26.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RAK

Veljača će biti relativno mirna u usporedbi s prethodnim mjesecima. U siječnju smo iskusili prve dvije pomrčine u 2019. godini pa se osjetila atmosfera promjene i novih početaka. Planeti podržavaju napredak većinu mjeseca.

Napet odnos Jupitera i Neptuna će postupno slabiti; obje simboliziraju duhovnost i time ukazuju na nametanje svog stajališta i želju da svi rade na "pravilan način". Polarizirani stavovi vode ljude u ekstreme, stoga se nemojte predavati razmišljanju "sve ili išta". Prepoznajte nerealistična očekivanja i budite spremni na kompromis na radnom mjestu.

Istovremeno, od kraja prošlog mjeseca, Saturn i Neptun nude priliku za korištenje idealizma u praktičnom djelovanju; daju vam ravnotežu između idealističkog razmišljanja i onoga što se realno može postići. Proučite osobna i društvena ograničenja, naročito kad je riječ o važnim odnosima, poslovnim ili privatnim. Možete ostvariti dugoročni napredak samo ako prihvatite okolnosti, a najviše će vam koristiti u kreativnom izražaju.

Venera ulazi (3.) u zonu partnerstva, odnosa i veza, što donosi dobro raspoloženje i povoljne prilike. Taj planet vlada novcem (i ljubavlju), a znak Jarca simbolizira posao i uspjeh pa možete preuzeti odgovornost za svoju ulogu u odnosima sa šefovima i kolegama. Možete naići i na nove prilike za vezu, a lakše ćete izražavati i svoje potrebe. Privlačit će vas osobe sa sličnim vizijama; iskoristite ovu energiju za stvaranje ravnoteže moći između sebe i drugih, ako je riječ o poslovnim odnosima.

Mars prelazi u Bika (14.), što vas upućuje na učenje vještine strpljenja i postupnog pristupa ostvarenju želja, naročito materijalnih i poslovnih. Bit ćete aktivni na putu njihovog postizanja, u krugu istomišljenika ili prijatelja. Također, Merkur omogućava logično i analitičko razmišljanje u pitanjima zajedničkih resursa i financija. Od 10., ovaj planet boravi u Ribama, što stimulira kreativne pothvate i intuiciju, naročito radite li u izdavaštvu ili nečem što je povezano s inozemstvom ili obrazovanjem. Nastojte završiti što onoga što ste započeli, jer od 5. ožujka ovaj planet započinje svoj čuveni retrogradni hod.

Mjesečni aspekti

Veljača donosi dobre prilike, ali početak ipak počinje napeto: tvrdi sukob Marsa i Plutona (1.-3.) možda govori u sukobu s nadređenima na poslu; nije vam ostavljeno puno prostora za odlučivanje, što može izazvati ljutitu reakciju. Od vas se traži potpuna promjena dosadašnjeg načina rada, a smatrate da znate i možete bolje. Nastojte izbjeći sukobe. Možda su samo zahtjevi preveliki, bez elastičnosti pa osjećate veliki pritisak. Učinite sve da se prilagodite, a u tome će vam pomoći sjajan odnos Venere i Urana (2.): kreativni izraz u obavljanju posla donosi sjajno, inovativno rješenje. No, ovaj aspekt uvijek donosi i dozu seksualnog uzbuđenja i pustolovine. Spremni ste na sve, a život je ispunjen ljubavlju i avanturom slobodnog duha! Moguće je i da ste upoznali nekog preko posla, a iznenada vas je opčinio. Merkur i Jupiter (3.) ipak pokazuju da je moguć dogovor oko poštene naknade za vaš rad.

Od 3. Venera u Jarcu donosi sjajne okolnosti u partnerske odnose, poslovne ili privatne. Ovo je odlično mjesto za planet ljubavi jer se dobro slažete sa svima: kolegama, raznim partnerima, čak i neprijateljima. Oko 16. Venera ulazi u idiličan odnos s Neptunom i unosi razumijevanje i bliskost u glavnu vezu; vaše emocije i suosjećanje imaju duhovnu kvalitetu. Senzitivnost vam pomaže, a tada ste skloni pomagati i drugima. Već sljedeći dan unosite nove stvari u svoj profesionalni razvoj, a temelji se na dobrom financijskom planu. Venera se spaja i s Plutonom u zoni partnerstva (22.): ovaj aspekt stvara emocionalni ili seksualni intenzitet te budi jaku strast i želju za dubokim dijeljenjem. Ako je riječ o spomenutom ljubavnom odnosu, stvar je prilično jasna: veoma ste uzbuđeni, privlači vas partnerova moć i imate jaku želju za predavanjem. Dolazi do regeneracije emocija i snažnog povezivanja.

Mladi Mjesec (4.) pojavljuje se u vašoj zoni dijeljenih financija i resursa i intimnosti. Ovo je vrijeme kad su teme dijeljenja veoma naglašene. Započinjete novi ciklus, bilo u bliskosti s partnerom ili financijskim pitanjima. Veliku podršku vam daju Sunce i Jupiter (7.) jer donose optimizam i dobro raspoloženje; dobra volja privlači dobru sreću u radu i povezanim prihodima. Isti dan Merkur i Mars govore kako vam je mentalna energija oštra i jasna, planirate nove novčane ciljeve kako biste napravili korak naprijed u karijeri. Oko 9. vaša intelektualna aktivnost rađa sjajne i pametne ideje. U inventivno razmišljanje uključite i tehnička rješenja. Merkurov ulazak u Ribe (9.), donosi period životnog planiranja, a svi detalji su važni.

Mars i Uran se spajaju na zadnjem stupnju Ovna (12.): Uran je nepredvidljiv planet, a vaš vladar Mars simbolizira veliku energiju. Ovakav spoj može rezultirati neobuzdanim ispadima, ako nemate jasnu usmjerenost. Ovaj vatreni poriv želje za slobodom je iznenadan, eksplozivan, uznemirujući i buntovnički! Mogli biste napraviti neočekivan potez na poslu - dati otkaz i krenuti drugim putem ili poduzeti snažan korak naprijed u postojećem okružju. Držite reakcije pod kontrolom. U pomoć stiže odnos Sunca prema Uranu (17.): otvoreni ste za nova iskustva i uzbudljive aktivnosti s naprednim suradnicima u velikoj avanturi. Zajednički projekt može popraviti novčanu situaciju. Mars ulazi u Bika i vaše polje društvenih aktivnosti, prijatelja te najvažnijih nada i želja (13.): snažno krećete u ostvarenje ciljeva, zajedno s grupom istomišljenika.

Sunce prelazi u znak Riba (18.), a vi se potpuno posvećujete radu na osmišljavanju životnog puta. Merkur se ovdje spaja s Neptunom isti dan; pazite da logika i činjenice ne budu zamagljeni maštanjem. Proučavajte, ali ne potpisujte važne dokumente na ovaj dan. Koristite intuiciju.

Pun Mjesec (19.) pojavljuje seu zoni komunikacija, ideja i razmišljanja: prethodna dva tjedna ste bili nemirni i željeli više od života. Sada morate obavljati zadatke, kontaktirati s brojnim ljudima i sređivati dokumentaciju ili zaostali pisani rad. Nađite ravnotežu i oslobodite se za uživanje u onoj lijepoj strani života.

Merkurov napeti aspekt s Jupiterom (21.) može donijeti krivu procjenu događanja ili pretjerivanje. Ponekad vam je teško razlikovati činjenice od fikcije, a neki sukob mišljenja na poslu može prerasti u svađu zbog sve većeg nezadovoljstva. Očekujte više telefonskih poziva ili e-mailova, kraćih putovanja i kontakata. Ostanite pribrani, jer bi neke riječi mogle imati neželjeni učinak. Mjesec završava sjajnom prilikom koju donose Sunce i Mars (28.): planovi koje imate s nekim otvaraju put prema uspjehu.

Povoljni dani: 4., 6.-7., 15., 16., 19., 23., 28.
Izazovni dani: 1., 8., 10., 18., 26.-27.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

Veljača će biti relativno mirna u usporedbi s prethodnim mjesecima. U siječnju smo iskusili prve dvije pomrčine u 2019. godini pa se osjetila atmosfera promjene i novih početaka. Planeti podržavaju napredak većinu mjeseca.

Napet odnos Jupitera i Neptuna će postupno slabiti; obje simboliziraju duhovnost i time ukazuju na nametanje svog stajališta u kreativnim idejama i želju da svi rade na "pravilan način". Polarizirani stavovi vode ljude u ekstreme, stoga se nemojte predavati razmišljanju "sve ili išta". Prepoznajte nerealistična očekivanja (možda financijska) i budite spremni na kompromis.

Istovremeno, od kraja prošlog mjeseca, Saturn i Neptun nude priliku za korištenje idealizma u praktičnom djelovanju; daju vam ravnotežu između idealističkog razmišljanja i onoga što se realno može postići. Proučite osobna i društvena ograničenja, naročito kad je riječ o radnim naporima i povezanim financijama. Možete ostvariti dugoročni napredak samo ako prihvatite okolnosti, a najviše će vam koristiti u kreativnom izražaju.

Venera će (od 3.) boraviti u vašoj zoni rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja, što radnu atmosferu i odnose s kolegama čini veoma ugodnim. Taj planet vlada novcem (i ljubavlju), a znak Jarca simbolizira posao i uspjeh pa možete preuzeti odgovornost za svoju ulogu u tim odnosima. Uvjeti i poslovne prilike su povoljne, stoga ćete lakše izražavati i svoje potrebe. Privlačit će vas osobe s planom za postizanje ciljeva; iskoristite ovu energiju za stvaranje ravnoteže moći između sebe i drugih.

Mars prelazi u Bika (14.), što vas upućuje na učenje vještine strpljenja i postupnog pristupa ostvarenju profesionalnih ciljeva. Aktivni ste, želite napredovati, a sve vam je prilično dobro postavljeno. Također, Merkur omogućava logično i analitičko razmišljanje, uz upotrebu inovativnih rješenja u vezama i odnosima. Razgovarate s važnim partnerom, poslovnim ili emocionalnim, planirate i donosite odluke. Od 10., ovaj planet boravi u Ribama, što stimulira kreativne pothvate i intuiciju u dijeljenim financijskim odlukama. Nastojte završiti što više onoga što ste započeli, jer od 5. ožujka ovaj planet započinje svoj čuveni retrogradni hod.

Mjesečni aspekti

Veljača počinje napeto, iako je cijeli mjesec većinom dobar: tvrdi sukob Marsa i Plutona (1.-3.) možda govori u sukobu na poslu; nije vam ostavljeno puno prostora za ostvarenje vaše vizije, što može izazvati ljutitu reakciju. Nameće vam se drugačiji program i od vas se očekuje potpuna prilagodba. Nastojte izbjeći sukobe. Možda su samo zahtjevi preveliki, bez elastičnosti pa osjećate veliki pritisak. Pomoći vam može sjajan odnos Venere i Urana (2.): kreativni izražaj donosi sjajno, inovativno rješenje u onom što dijelite s važnim partnerom, a možda je riječ o uspješnom financijskom pothvatu. No, ovaj aspekt uvijek donosi i dozu seksualnog uzbuđenja i pustolovine. Spremni ste na sve, a život je ispunjen ljubavlju i avanturom slobodnog duha! Strast je izazvana trenutno, dok uživate u neočekivanoj prilici. Merkur i Jupiter (3.) potvrđuju mogućnost nove ljubavne prilike.

Od 3. Venera u Jarcu donosi odlične okolnosti u radno okružje. Slažete se s kolegama, šefovima i sve vam polazi za rukom, zahvaljujući šarmu i ljupkosti. Oko 16. Venera ulazi u dobar odnos s Neptunom i unosi razumijevanje i bliskost u radne odnose; vaše emocije i suosjećanje imaju duhovnu kvalitetu. Senzitivnost vam pomaže, a tada ste skloni pomagati i drugima. I zdravstveno se osjećate bolje, možda zbog duboke povezanosti s partnerom. Već sljedeći dan (17.) dugotrajno se obvezujete na radni projekt ili novi posao; nema li tvrdih zahtjeva, ovo može biti zadovoljavajući savez. Venera se spaja i s Plutonom u istom sektoru (22.): ovaj aspekt donosi novi početak, duboku povezivanje i fokusiranost na rad, u ugodnoj atmosferi. Dolazi do regeneracije emocija. Ovaj aspekt ima i snažne seksualne konotacije, pa se i zbog toga osjećate moćnije.

Mladi Mjesec (4.) pojavljuje se u vašoj zoni partnerstva, odnosa i veza. Pregovori i diplomacija su naglašene u ovom periodu, pa je povoljno vrijeme za započinjanje novih veza ili redefiniranje postojećih. Treba vam netko na koga se možete osloniti ili radite s partnerom na onome što vam je zajedničko. Veliku podršku vam daju Sunce i Jupiter (7.) jer donose optimizam i dobro raspoloženje; dobra volja privlači sreću u ljubavi i važnim odnosima. Isti dan Merkur i Mars govore kako vam je mentalna energija oštra i jasna, a vi otkrivate koliko toga vam je zajedničko. Oko 9. vaša intelektualna aktivnost rađa sjajne i pametne ideje. U inventivno razmišljanje uključite i tehnička rješenja. Merkurov ulazak u Ribe (9.), donosi period financijskog planiranja.

Mars i Uran se spajaju na zadnjem stupnju Ovna (12.): Uran je nepredvidljiv planet, a vaš vladar Mars simbolizira veliku energiju. Ovakav spoj može rezultirati neobuzdanim ispadima, nemate li jasnu usmjerenost. Ovaj vatreni poriv želje za slobodom je iznenadan, eksplozivan, uznemirujući i buntovnički! Čuvajte se nezgoda, naročito ako ste na putovanju; svi koji su rođeni pred sam kraj Lava, moraju biti posebno oprezni. Držite reakcije pod kontrolom. U pomoć stiže odnos Sunca prema Uranu (17.): otvoreni ste za nova iskustva i uzbudljive aktivnosti s partnerom u velikoj avanturi. Mars ulazi u Bika i vaše polje karijere i profesionalnih napora (13.): snažno krećete u ostvarenje ciljeva i uspinjanje na životnoj ljestvici.

Sunce prelazi u znak Riba (18.), a vi se potpuno posvećujete zajedničkim resursima, financijama i svemu što dijelite s važnim partnerima. Merkur se ovdje spaja s Neptunom isti dan; pazite da logika i činjenice ne budu zamagljeni maštanjem. Proučavajte, ali ne potpisujte važne dokumente na ovaj dan. Koristite intuiciju.

Pun Mjesec (19.) naglašava intimnost, pitanja moći i kontrole ili zajedničkih financija, jer su vam one bile na umu u prethodna dva tjedna.
Merkurov napeti aspekt s Jupiterom (21.) može donijeti krivu procjenu događanja ili pretjerivanje. Ponekad vam je teško razlikovati činjenice od fikcije, a neprihvaćanje financijskih ograničenja u kreativnom projektu vas može nervirati. Očekujte više telefonskih poziva ili e-mailova, kraćih putovanja i kontakata. Ostanite pribrani, jer bi neke riječi mogle imati neželjeni učinak. Mjesec završava sjajnom prilikom koju donose Sunce i Mars (28.): uspijevate riješiti sve financijske zahtjeve i snažno kročite prema boljem poslovnom statusu.

Povoljni dani: 2., 8.-9., 15., 18., 19., 22., 27.
Izazovni dani: 1., 4., 10., 14., 17., 24., 26.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

Veljača će biti relativno mirna u usporedbi s prethodnim mjesecima. U siječnju smo iskusili prve dvije pomrčine u 2019. godini pa se osjetila atmosfera promjene i novih početaka. Planeti podržavaju napredak većinu mjeseca.

Napet odnos Jupitera i Neptuna će postupno slabiti; obje simboliziraju duhovnost i time ukazuju na nametanje svog stajališta i želju da svi rade na "pravilan način". Polarizirani stavovi vode ljude u ekstreme, stoga se nemojte predavati razmišljanju "sve ili išta" u važnim odnosima. Prepoznajte nerealistična očekivanja i budite spremni na kompromis kad je riječ o temeljima vaše sigurnosti.
Istovremeno, od kraja prošlog mjeseca, Saturn i Neptun nude priliku za korištenje idealizma u praktičnom djelovanju; daju vam ravnotežu između idealističkog razmišljanja i onoga što se realno može postići u kreativnim naporima. Proučite osobna i društvena ograničenja, naročito kad je riječ o poslovnim odnosima. Možete ostvariti dugoročni napredak samo ako prihvatite okolnosti, a najviše će vam koristiti u kreativnom izražaju.

Venera će (od 3.) boraviti u vašoj zoni ljubavi, kreativnosti i djece, što poslovne aktivnosti čini veoma povoljnim. Taj planet vlada novcem (i ljubavlju), a znak Jarca simbolizira posao i uspjeh pa možete preuzeti odgovornost za svoju ulogu u odnosima i ljubavnim vezama. Uvjeti i prilike su povoljne, stoga ćete lakše izražavati i svoje potrebe. Privlačit će vas osobe s planom za postizanje ciljeva; iskoristite ovu energiju za stvaranje ravnoteže moći između sebe i drugih. U ljubavi će atmosfera biti ugodna, vesela, a odnosi s djecom vas ispunjavaju srećom.
Mars prelazi u Bika (14.), što vas upućuje na učenje vještine strpljenja i postupnog pristupa ostvarenju dugoročnih želja, naročito materijalnih i poslovnih. Radite li s inozemstvom, u obrazovanju ili izdavaštvu, puno toga je dobro postavljeno. Također, Merkur omogućava logično i analitičko razmišljanje, uz upotrebu inovativnih rješenja na radnom mjestu, ali morate se posvetiti i nekom zdravstvenom pitanju. Od 10., ovaj planet boravi u Ribama, što stimulira kreativne pothvate i intuiciju u važnim partnerskim odnosima, poslovnim ili emocionalnim. Nastojte završiti što više onoga što ste započeli, jer od 5. ožujka ovaj planet započinje svoj čuveni retrogradni hod.

Mjesečni aspekti

Veljača će većinom biti dobra, ali počinje u napetom tonu: tvrdi sukob Marsa i Plutona (1.-3.) možda govori u sukobu na poslu oko kreativnog rada; nije vam ostavljeno puno prostora za ostvarenje vaše vizije, što može izazvati ljutitu reakciju. Nameće vam se drugačiji program i od vas se očekuje potpuna prilagodba. Nastojte izbjeći sukobe. Možda su samo zahtjevi preveliki, bez elastičnosti pa osjećate veliki pritisak. Istovremeno, to možda govori o problemima u ljubavnom odnosu ili onom s djecom. Razlog je financijske prirode: ne dobijate ono što smatrate da vam pripada, možda je došao kraj nekoj suradnji ili vaš kreativni projekt zahtijeva više novaca od raspoloživog. Pomoći vam može sjajan odnos Venere i Urana (2.): kreativni izražaj donosi odlično, inovativno rješenje, a može učvrstiti temelje sigurnosti ili vam član obitelji pomaže novčano. No, ovaj aspekt uvijek donosi i dozu seksualnog uzbuđenja i pustolovine. Spremni ste na sve, a život je ispunjen ljubavlju i avanturom slobodnog duha! Strast je izazvana trenutno, dok uživate u neočekivanoj prilici. Merkur i Jupiter (3.) potvrđuju mogućnost nove radne prilike.

Od 3. Venera u Jarcu donosi odlične okolnosti u zonu ljubavi, kreativnosti i djece. Želite se zabavljati, stvarati i provoditi. Bilo koja od navedenih tema je snažno favorizirana u veljači. Kreativni izražaj je sada veoma važan, stoga nađite prikladno područje za sebe. Dobro ćete se slagati s ljubavnim partnerom i mladima. Oko 16. Venera s Neptunom donosi odličnu priliku za bliskost s partnerom i unosi razumijevanje u važne odnose; vaše emocije i suosjećanje imaju duhovnu kvalitetu. Senzitivnost vam pomaže, a tada ste skloni pomagati i drugima. Već sljedeći dan (17.), dugotrajno se obvezujete na kreativni projekt ili novi ljubavni odnos; nema li tvrdih zahtjeva, ovo može biti zadovoljavajući savez. Venera se spaja i s Plutonom u istom sektoru (22.): ovaj aspekt donosi novi početak, duboko povezivanje i fokusiranost na rad, u ugodnoj atmosferi. Dolazi do regeneracije emocija. Ovaj aspekt ima i snažne seksualne konotacije, pa se i zbog toga osjećate moćnije; obuzimaju vas najljepše emocije.

Mladi Mjesec (4.) pojavljuje se u vašoj zoni rada, svakodnevnih obaveza i fizičkog zdravlja. Možda započinjete novi radni projekt, organizirate svoj posao i zadatke ili krećete s novim programom vježbanja, prehrane i zdravstvenog režima (terapija, rehabilitacija). Veliku podršku vam daju Sunce i Jupiter (7.) jer donose optimizam i dobro raspoloženje; dobra volja privlači sreću u radnim odnosima i donosi više sigurnosti. Isti dan Merkur i Mars govore kako vam je mentalna energija oštra i jasna, a možda primate dobru vijest u vezi financija ili vam se pokazuje put prema rješenju nekog problema. Oko 9. vaša intelektualna aktivnost rađa sjajne i pametne ideje u vezi zajedničkog ulaganja ili neke novčane obaveze. U inventivno razmišljanje uključite i tehnička rješenja. Merkurov ulazak u Ribe (9.), donosi period pregovora, razgovora i planiranja s važnim partnerom. Upoznavat ćete nove osobe, a neke vam mogu biti veoma važne.

Mars i Uran se spajaju na zadnjem stupnju Ovna (12.): Uran je nepredvidljiv planet, a vaš vladar Mars simbolizira veliku energiju. Ovakav spoj može rezultirati neobuzdanim ispadima, ako nemate jasnu usmjerenost. Probuđena vam je strast, ali vjerojatno ne u dobrom smislu; moguće je da će vas pritisnuti neka financijska obveza, dug ili kredit. Držite reakcije pod kontrolom. U pomoć stiže odnos Sunca prema Uranu (17.): možda ćete kroz radni prihod uspjeti održavati sve novčane obveze. Mars ulazi u Bika i vaše polje dugoročne vizije, inozemstva, obrazovanja i pravnih poslova (13.): snažno krećete u otkrivanje novih horizonata. Radite na novim prilikama i zadržite kontrolu nad životom.

Sunce prelazi u znak Riba (18.), a teme važnih saveza i partnerstva sada su posebno važne. Merkur se ovdje spaja s Neptunom isti dan; pazite da logika i činjenice ne budu zamagljeni maštanjem. Proučavajte, ali ne potpisujte važne dokumente na ovaj dan. Koristite intuiciju.
Pun Mjesec (19.) vas stavlja u fokus i vaše potrebe; nađite ravnotežu između autonomije i ovisnosti o drugima. Sada ste vrlo emotivni, pa je vrijeme da svoje potrebe stavite na prvo mjesto. Ovo je posebno razdoblje i vezano je za ono što vam je sada najveća briga, a to je posao, novac i odnosi s drugima.

Merkurov napeti aspekt s Jupiterom (21.) može donijeti krivu procjenu događanja ili pretjerivanje. Ponekad vam je teško razlikovati činjenice od fikcije, a neprihvaćanje financijskih ograničenja u kreativnom projektu vas može nervirati. Očekujte više telefonskih poziva ili e-mailova, kraćih putovanja i kontakata. Ostanite pribrani, jer bi neke riječi mogle imati neželjeni učinak. Vijest koju dobijate od važne osobe može uznemiriti osjećaj sigurnosti, iako ste se nadali boljem; realnije sagledajte situaciju. Mjesec završava sjajnom prilikom koju donose Sunce i Mars (28.): uspijevate postaviti partnerski odnos (možda poslovni) na zdrave noge i snažno krećete u ostvarenje novog životnog cilja.

Povoljni dani: 2., 4., 11.-12., 19.-20., 23., 28.
Izazovni dani: 5., 8., 13., 18., 21., 25.-26.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

Veljača će biti relativno mirna u usporedbi s prethodnim mjesecima. U siječnju smo iskusili prve dvije pomrčine u 2019. godini pa se osjetila atmosfera promjene i novih početaka. Planeti podržavaju napredak većinu mjeseca.

Napet odnos Jupitera i Neptuna će postupno slabiti; obje simboliziraju duhovnost i time ukazuju na nametanje svog stajališta i želju da svi rade na "pravilan način". Polarizirani stavovi vode ljude u ekstreme, stoga se nemojte predavati razmišljanju "sve ili išta" u odnosima na radnom mjestu. Prepoznajte nerealistična očekivanja i budite spremni na kompromis.

Istovremeno, od kraja prošlog mjeseca, Saturn i Neptun nude priliku za korištenje idealizma u praktičnom djelovanju; daju vam ravnotežu između idealističkog razmišljanja i onoga što se realno može postići. Proučite osobna i obiteljska ograničenja, naročito kad je riječ o kućnoj situaciji. Možete ostvariti dugoročni napredak samo ako prihvatite okolnosti, a najviše će vam koristiti u radu i rješavanju zdravstvenih potreba.

Vaša Venera od 3. boravi u zoni doma i obitelji, što donosi ugodnu atmosferu u kućno okružje i odnose s članovima obitelji. Taj planet vlada novcem (i ljubavlju), a znak Jarca simbolizira posao i uspjeh pa možete preuzeti odgovornost za stvaranje harmonije. Uvjeti i prilike za učvršćenje temelja sigurnosti su povoljne, stoga ćete lakše izražavati i svoje potrebe. Neke Vage će se posvetiti uljepšavanju doma.
Mars prelazi u Bika (14.), što vas upućuje na učenje vještine strpljenja i postupnog pristupa ostvarenju želja, naročito u temi zajedničkih, dijeljenih financija. Sve vam je dobro postavljeno na tom putu, ali budite oprezni pri rukovanju novcem i pazite na troškove. Također, Merkur omogućava logično i analitičko razmišljanje, uz upotrebu inovativnih rješenja u radu na kreativnim pothvatima; osoba koju volite i djeca su oni o kojima puno razmišljate ili s njima više komunicirate. Od 10., ovaj planet boravi u Ribama, što stimulira kreativne pothvate i intuiciju u radnim projektima. Nastojte završiti što onoga što ste započeli, jer od 5. ožujka ovaj planet započinje svoj čuveni retrogradni hod.

Mjesečni aspekti

Veljača počinje s napetim tonovima, iako će većinom nuditi dobre prilike: tvrdi sukob Marsa i Plutona (1.-3.) povezuje zonu doma i obitelji i polje partnerstva; jasno je da najvažniji partner postavlja prilično teške uvjete, što može izazvati ljutitu reakciju. Nameću vam se oštri stavovi i od vas se očekuje potpuna prilagodba. Nastojte izbjeći sukobe. Možda su samo zahtjevi preveliki, bez elastičnosti pa osjećate veliki pritisak. Osjećate kako su ugroženi temelji vaše sigurnosti. Srećom, pomoći vam može sjajan odnos Venere i Urana (2.): moguće je da neočekivano upoznajete fascinantnu osobu (ili nalazite rješenje u postojećem odnosu), a ona vas obara s nogu. No, ovaj aspekt uvijek donosi i dozu seksualnog uzbuđenja i pustolovine. Spremni ste na sve, a život je ispunjen ljubavlju i avanturom slobodnog duha! Strast je izazvana trenutno, dok uživate u neočekivanoj prilici. Merkur i Jupiter (3.) potvrđuju mogućnost nove ljubavne prilike.

Od 3. Venera u Jarcu donosi smirenje i ljubav u kućno okružje. Obiteljski odnosi su odlični, atmosfera je ugodna, a možda se prepuštate i uređenju doma. Oko 16. Venera s Neptunom donosi odličnu priliku za bliskost s unosi razumijevanje u važne odnose, ali i na radno mjesto; vaše emocije i suosjećanje imaju duhovnu kvalitetu. Senzitivnost vam pomaže, a tada ste skloni pomagati i drugima. Već sljedeći dan (17.), dugotrajno se obvezujete na kućni projekt ili smirujete stanje s članovima obitelji, posebno jednom starijom osobom. Venera se spaja i s Plutonom u istom sektoru (22.): ovaj aspekt donosi novi početak, duboko povezivanje i regeneraciju emocija. Ovaj aspekt ima i snažne seksualne konotacije, pa se i zbog toga osjećate moćnije; obuzimaju vas najljepše emocije.

Mladi Mjesec (4.) pojavljuje se u vašoj zoni ljubavi, djece i kreativnosti. Naglašene su najljepše emocije, kao i potreba za kreativnim izražavanjem, u suradnji s drugima. I djeci možete posvećivati posebnu pažnju. Veliku podršku vam daju Sunce i Jupiter (7.) jer donose optimizam i dobro raspoloženje; dobra volja privlači sreću u ljubavi i slično razmišljanje. Isti dan Merkur i Mars govore kako vam je mentalna energija oštra i jasna, a s partnerom se odlično razumijete. Oko 9. vam na pamet može pasti odlična kreativna ideja koju zajedno razrađujete. Merkurov ulazak u Ribe (9.), donosi period jače komunikacije na radnom mjestu, uz intelektualne poslove.

Mars i Uran spajaju se na zadnjem stupnju Ovna (12.): Uran je nepredvidljiv planet, a vaš vladar Mars simbolizira veliku energiju. Ovakav spoj može rezultirati neobuzdanim ispadima, nemate li jasnu usmjerenost. Može doći do nepredvidljive situacije s partnerom: nagli prekid ili nešto sasvim novo u toj zoni života. Držite reakcije pod kontrolom. U pomoć stiže odnos Sunca prema Uranu (17.): situacija postaje jasnija, a vi se otvarate novim iskustvima i uzbudljivim aktivnostima. Mars ulazi u Bika (13.) i vaše polje svega što dijelite s partnerom: intimnost, financije i emocionalna podrška sada traže više pažnje. Radite na novim prilikama i zadržite kontrolu nad životom.

Sunce prelazi u znak Riba (18.), a vaš svakodnevni posao i obaveze su u glavnom fokusu; više razmišljate i o fizičkom zdravlju, prehrani i vježbanju. Merkur se ovdje spaja s Neptunom isti dan; pazite da logika i činjenice ne budu zamagljeni maštanjem. Proučavajte, ali nemojte danas donositi odluke. Koristite intuiciju.

Pun Mjesec (19.) govori da su vas okolnosti toliko opteretile pa trebate vrijeme za sebe, nasamo. Bavili ste se svom silom aktivnosti i duboko ih ugradili u dnevnu rutinu. Vrijeme je za uspostavljenje ravnoteže dodavanjem odmora. Neke stvari dolaze iz vaše dubine na površinu; nastojte stupiti u dodir s onim što se nalazi u vama. Neka tajna se možda otkriva ili morate razmišljati o zdravstvenim potrebama.

Merkurov napeti aspekt s Jupiterom (21.) može donijeti krivu procjenu događanja ili pretjerivanje u razgovorima s kolegama na poslu. Ponekad vam je teško razlikovati činjenice od fikcije, a neprihvaćanje ograničenja mogu dovesti do sukoba. Očekujte više telefonskih poziva ili e-mailova, kraćih putovanja i kontakata. Ostanite pribrani, jer bi neke riječi mogle imati neželjeni učinak. Veljača završava sjajnom prilikom koju donose Sunce i Mars (28.): dobro obavljanje posla može donijeti i financijsku nagradu.

Povoljni dani: 3.-4., 7., 17.-18., 21.-22., 25.
Izazovni dani: 1.-2., 8., 13., 16., 26., 28.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

ŠKORPION

Veljača će biti relativno mirna u usporedbi s prethodnim mjesecima. U siječnju smo iskusili prve dvije pomrčine u 2019. godini pa se osjetila atmosfera promjene i novih početaka. Planeti podržavaju napredak većinu mjeseca.

Napet odnos Jupitera i Neptuna će postupno slabiti; obje simboliziraju duhovnost i time ukazuju na nametanje svog stajališta i želju da svi rade na "pravilan način". Polarizirani stavovi vode ljude u ekstreme, stoga se nemojte predavati razmišljanju "sve ili išta", kad je riječ o prihodima, djeci i ljubavnim odnosima. Prepoznajte nerealistična očekivanja i budite spremni na kompromis.

Istovremeno, od kraja prošlog mjeseca, Saturn i Neptun nude priliku za korištenje idealizma u praktičnom djelovanju; daju vam ravnotežu između idealističkog razmišljanja i onoga što se realno može postići. Proučite osobna i društvena ograničenja, naročito kad je riječ o poslovnom napretku. Možete ostvariti dugoročni napredak samo ako prihvatite okolnosti, a najviše će vam koristiti u kreativnom izražaju.
Venera će (od 3.) boraviti u vašoj zoni ideja, komunikacija i razmišljanja, što vam diže raspoloženje. Taj planet vlada novcem (i ljubavlju), a znak Jarca simbolizira posao i uspjeh pa možete preuzeti odgovornost za svoju ulogu u odnosima i vezama. Uvjeti i poslovne prilike su povoljne, stoga ćete lakše izražavati i svoje zamisli. Privlačit će vas osobe s planom za postizanje ciljeva; iskoristite ovu energiju za stvaranje ravnoteže moći između svojih i tuđih ideja.

Mars prelazi u Bika (14.), što može dići tenzije u najvažnijem partnerskom odnosu. Budite strpljivi u komunikacijama i ne gubite kontrolu, čak i ako je druga osoba ta koja pokazuje temperament. Također, Merkur omogućava logično i analitičko razmišljanje, uz upotrebu inovativnih rješenja unutar doma i u komunikaciji s ukućanima. Od 10., ovaj planet boravi u Ribama, što stimulira kreativne pothvate i intuiciju. Nastojte završiti što onoga što ste započeli, jer od 5. ožujka ovaj planet započinje svoj čuveni retrogradni hod.  

Mjesečni aspekti

Veljača počinje s napetim tonovima, iako će većinom nuditi dobre prilike: tvrdi sukob Marsa s vašim vladarom Plutonom (1.-3.) povezuje zonu komunikacija i ideja s radnom situacijom; možda namećete (ili to čine vama) vrlo tvrde uvjete. Od vas se traži puno napornog rada i potpune prilagodbe tuđem razmišljanju. Nastojte izbjeći sukobe. Možda su samo zahtjevi preveliki, bez elastičnosti pa osjećate veliki pritisak. Srećom, pomoći vam može sjajan odnos Venere i Urana (2.): inventivno radno rješenje može donijeti financijsku nagradu pa opet izlazite kao pobjednica. No, ovaj aspekt uvijek donosi i dozu seksualnog uzbuđenja i pustolovine. Spremni ste na sve, a život je ispunjen ljubavlju i avanturom slobodnog duha! Strast je izazvana trenutno, dok uživate u neočekivanoj prilici (možda s nekim koga ste upoznali preko posla). Merkur i Jupiter (3.) potvrđuju mogućnost boljih prihoda.

Od 3. Venera u Jarcu donosi smirenje u vaš um, a vi postajete vedriji, uz šarmantnu komunikaciju prema svima oko vas. Svi vas primjećuju i žele pričati s vama. Oko 16. Venera s Neptunom donosi idiličnu komunikaciju u vaš ljubavni život ili kreativni izražaj; vaše emocije i suosjećanje imaju duhovnu kvalitetu. Senzitivnost vam pomaže, a tada ste skloni pomagati i drugima. Već sljedeći dan (17.), obvezujete se oživotvoriti svoju ideju na dugi rok. Venera se spaja i s Plutonom u istom sektoru (22.): ovaj aspekt donosi novi početak, duboko povezivanje i regeneraciju načina razmišljanja. Možda i neka nova osoba budi posebno duboke osjećaje u vama. Jednostavno znate da ste na pravom putu!

Mladi Mjesec (4.) pojavljuje se u vašoj četvrtoj astrološkoj kući, a dom i obitelj su u fokusu. Sada trebate slušati svoj unutarnji glas i intuiciju; što je ono što vas čini sigurnom? Razmišljajte o dugoročnim planovima, reorganizirajte dom ili ga adaptirajte. Veliku podršku vam daju Sunce i Jupiter (7.) jer pružaju financijsku potporu vašim kreativnim idejama. Isti dan Merkur i Mars govore kako vam je mentalna energija oštra i jasna, pa smišljate nove radne projekte. Oko 9. vam na pamet može pasti odlična ideja koju možete primijeniti. Merkurov ulazak u Ribe (9.), donosi period upravo takvog promišljanja, ali i više komunikacije s ljubavnim partnerom ili djecom.

Mars i Uran se spajaju na zadnjem stupnju Ovna (12.): Uran je nepredvidljiv planet, a vaš vladar Mars simbolizira veliku energiju. Ovakav spoj može rezultirati neobuzdanim ispadima, ako nemate jasnu usmjerenost. Može doći do neočekivane situacije na radnom mjestu: držite reakcije pod kontrolom. Moguće je da ćete napraviti nešto naglo ili snažno krenuti s novim poslom. Ovo je i polje fizičkog zdravlja, stoga se morate čuvati ozljeda i nezgoda. U pomoć stiže odnos Sunca prema Uranu (17.): situacija postaje jasnija, a vi se otvarate novim iskustvima i uzbudljivim aktivnostima. Mars ulazi u Bika (13.) i vaše polje partnerstva: moguće su tenzije s važnom osobom, zato radije energije preusmjerite na ono što radite, ako ste zadržali svijest. Ako niste, može doći do konflikata, naročito s najbližima. Važno je shvatiti da su suradnja i kompromis ključni za održavanje mira.

Sunce prelazi u znak Riba (18.), stoga prevladava kreativni izražaj, potreba za ljubavlju i odnosi s djecom. Merkur se ovdje spaja s Neptunom isti dan; pazite da logika i činjenice ne budu zamagljeni maštanjem. Proučavajte, ali nemojte danas donositi odluke. Koristite intuiciju.

Pun Mjesec (19.) stavlja fokus na ono što vam donosi užitak - hobije, romantične aktivnosti i slično. Trebate shvatiti kakva je vaša uloga u životima drugih (djece, roditelja, prijatelja, muža). Neki prijateljski odnos je posebno važan.

Merkurov napeti aspekt s Jupiterom (21.) može donijeti krivu procjenu događanja ili pretjerivanje u razgovorima oko novca (možda s dečkom). Ponekad vam je teško razlikovati činjenice od fikcije, a neprihvaćanje ograničenja može dovesti do svađe. Očekujte više telefonskih poziva ili e-mailova, kraćih putovanja i kontakata. Ostanite pribrani, jer bi neke riječi mogle imati neželjeni učinak. Veljača završava sjajnom prilikom koju donose Sunce i Mars (28.): stabilan partnerski odnos govori da se našli načina za suradnju s partnerom i ujedno oslobodili svoj kreativni duh.

Povoljni dani: 1.-2., 5., 7., 15.-16., 19., 23.
Izazovni dani: 4., 11.-12., 17., 21., 26.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Veljača će biti relativno mirna u usporedbi s prethodnim mjesecima. U siječnju smo iskusili prve dvije pomrčine u 2019. godini pa se osjetila atmosfera promjene i novih početaka. Planeti podržavaju napredak većinu mjeseca.

Napet odnos Jupitera i Neptuna će postupno slabiti; obje simboliziraju duhovnost i time ukazuju na nametanje svog stajališta i želju da svi rade na "pravilan način". Polarizirani stavovi vode ljude u ekstreme, stoga se nemojte predavati razmišljanju "sve ili išta". Prepoznajte nerealistična očekivanja i budite spremni na kompromis, naročito unutar doma.

Istovremeno, od kraja prošlog mjeseca, Saturn i Neptun nude priliku za korištenje idealizma u praktičnom djelovanju; daju vam ravnotežu između idealističkog razmišljanja i onoga što se realno može postići. Proučite osobna financijska ograničenja i nastojte što više osigurati temelje svoje sigurnosti. Možete ostvariti dugoročni napredak samo ako prihvatite okolnosti, kroz kreativno razmišljanje.
Venera će (od 3.) boraviti u vašoj zoni prihoda i novca, što donosi dobre vijesti u tu zonu. Taj planet vlada novcem (i ljubavlju), a znak Jarca simbolizira posao i uspjeh pa možete preuzeti odgovornost za svoju ulogu u odnosima i vezama. Uvjeti i novčane prilike su povoljne, stoga ćete lakše izražavati i svoje potrebe. Privlačit će vas osobe koje vam mogu pomoći postizanje ciljeva; iskoristite ovu energiju za stvaranje ravnoteže u osobnim financijama.

Mars prelazi u Bika (14.), što vas upućuje na učenje vještine strpljenja i postupnog pristupa radnim zadacima, kojih će sada biti više. Opterećeni ste obavezama, ali imate priliku ostvariti uspjeh. Pazite na fizičko zdravlje. Također, Merkur omogućava logično i analitičko razmišljanje, uz upotrebu inovativnih rješenja unutar grupe istomišljenika. Od 10., ovaj planet boravi u Ribama, što stimulira komunikaciju s članovima obitelji i razmišljanja o sigurnosti. Nastojte završiti što onoga što ste započeli, jer od 5. ožujka ovaj planet započinje svoj čuveni retrogradni hod.

Mjesečni aspekti

Nešto oštriji početak mjeseca je ipak izuzetak u prilično povoljnoj veljači: tvrdi sukob Marsa s Plutonom (1.-3.) povezuje zonu novca i prihoda s kreativnim radom; netko nameće vrlo teške uvjete. Od vas se traži puno truda i potpune prilagodbe, možda bez odgovarajuće naknade. Nastojte izbjeći sukobe. Možda su samo zahtjevi preveliki, bez elastičnosti pa osjećate veliki pritisak na prihode. Srećom, pomoći vam može sjajan odnos Venere i Urana (2.): inventivno radno rješenje donosi financijsku nagradu pa opet izlazite kao pobjednica. No, ovaj aspekt uvijek donosi i dozu seksualnog uzbuđenja i pustolovine. Spremni ste na sve, a život je ispunjen ljubavlju i avanturom slobodnog duha! Strast je izazvana trenutno, dok uživate u neočekivanoj prilici (možda je riječ i o nekoj mlađoj osobi). Merkur i Jupiter (3.) potvrđuju mogućnost sretnog upoznavanja.

Od 3. Venera u Jarcu donosi smirenje u vaše financije, a vi postajete vedriji. Možda primate poklone ili komplimente. Oko 16. Venera s Neptunom donosi mir u novčane poslove i osjećaj sigurnosti; vaše emocije i suosjećanje prema ukućanima imaju duhovnu kvalitetu. Senzitivnost vam pomaže, a tada ste skloni pomagati i drugima. Već sljedeći dan (17.), obvezujete se financijski na dugi rok; nadam se da od vas nisu traženi tvrdi ustupci. Venera se spaja i s Plutonom u istom sektoru (22.): ovaj aspekt može označavati kraj jednog ciklusa ili početak novog, kao i duboko povezivanje i regeneraciju načina zarađivanja. Možda i neka nova osoba budi posebno duboke osjećaje u vama.

Mladi Mjesec (4.) pojavljuje se u vašoj trećoj astrološkoj kući, a u fokusu su komunikacijske vještine, pisanje, intelektualni rad, kontaktiranje i općenito puno posla. Poradite na stjecanju novih vještina jer započinjete novu fazu u spomenutim temama. Veliku podršku daju vam Sunce i Jupiter (7.) jer pružaju potporu vašim naporima. Isti dan Merkur i Mars govore kako vam je mentalna energija oštra i jasna, pa smišljate nove kreativne projekte. Oko 9. vam na pamet pada odlična ideja koju možete primijeniti. U inventivno razmišljanje uključite i tehnička rješenja. Merkurov ulazak u Ribe (9.), donosi period razmišljanja o temeljima sigurnosti, domu i članovima obitelji.
Mars i Uran se spajaju na zadnjem stupnju Ovna (12.): Uran je nepredvidljiv planet, a vaš vladar Mars simbolizira veliku energiju. Ovakav spoj može rezultirati neobuzdanim ispadima, ako nemate jasnu usmjerenost. Može doći do nepredvidljive situacije u ljubavnom odnosu, kreativnom radu ili s djecom: držite reakcije pod kontrolom. Možda dolazi do naglog prekida ili baš do iznenadnog proboja nove ideje. Bavite li se sportom, posebno budite oprezni zbog mogućih ozljeda. U pomoć stiže odnos Sunca prema Uranu (17.): situacija postaje jasnija, a vi se otvarate novim iskustvima i uzbudljivim aktivnostima. Mars ulazi u Bika (13.) i vaše polje rada i svakodnevnih obaveza. Očekuje vas veliki teret na poslu, stoga čuvajte živce. Pokažite svima za što ste sposobni!  

Sunce prelazi u znak Riba (18.), stoga radite na učvršćenju sigurnosti i nastojite održati ravnotežu između posla i doma. Logika i činjenice se mogu izgubiti u magli, dok vam mašta radi. Razmišljajte, ali nemojte danas donositi odluke. Koristite intuiciju.

Pun Mjesec (19.) stavlja fokus na vas i javni nastup, ali i profesionalne napore. Pokažite svoju najbolje stranu jer je u pitanju karijera. Moguće je da će vam se otvoriti neka prilika za posao ili je nešto vezano uz dom, imovinu, a vi morate pokazati svoju odgovornu stranu.
Upravo Merkurov napeti aspekt s Jupiterom (21.) može donijeti krivu procjenu događanja ili pretjerivanje u razgovorima oko nekretnine ili pravnog pitanja. Ponekad vam je teško razlikovati činjenice od fikcije, a ograničenja vas nerviraju. Očekujte više telefonskih poziva ili e-mailova, kraćih putovanja i kontakata. Ostanite pribrani, jer bi neke riječi mogle imati neželjeni učinak. Veljača završava sjajnom prilikom koju donose Sunce i Mars (28.): vaš rad i energični napori donijet će vam više sigurnosti.

Povoljni dani: 4., 8.-9., 17.-18., 27.-28.
Izazovni dani: 1., 6., 13.-14., 19., 20., 22.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Veljača će, osim u prvim danima, biti relativno mirna u usporedbi s prethodnim mjesecima. U siječnju smo iskusili prve dvije pomrčine u 2019. godini pa se osjetila atmosfera promjene i novih početaka. Planeti podržavaju napredak većinu mjeseca.
Napet odnos Jupitera i Neptuna će postupno slabiti; obje simboliziraju duhovnost i time ukazuju na nametanje svog stajališta i želju da svi rade na "pravilan način". Polarizirani stavovi vode ljude u ekstreme, stoga se nemojte predavati razmišljanju "sve ili išta". Prepoznajte nerealistična očekivanja i budite spremni na kompromis.

Istovremeno, od kraja prošlog mjeseca, vaš vladar Saturn i Neptun nude priliku za korištenje idealizma u praktičnom djelovanju; daju vam ravnotežu između idealističkog razmišljanja i onoga što su realno dobri stavovi. Proučite osobna ograničenja, naročito kad je riječ o osobnom i mentalnom napretku. Možete ostvariti dugoročni napredak samo ako prihvatite okolnosti, a najviše će vam koristiti u komunikacijama i kreativnom izražaju.

Venera od 3. boravi u vašem znaku, zoni osobnosti i identiteta, što vas čini veselom, šarmantnom i posebno sklonom svemu lijepom. Taj planet vlada novcem (i ljubavlju), a znak Jarca simbolizira posao i uspjeh pa možete preuzeti odgovornost za svoju ulogu u odnosima i vezama. Uvjeti i poslovne prilike su povoljne, stoga ćete lakše izražavati i svoje potrebe. Privlačit će vas osobe s planom za postizanje ciljeva; iskoristite ovu energiju za stvaranje ravnoteže moći između sebe i drugih.

Mars prelazi u Bika (14.), što podiže želju za ljubavi, kreativnim izražajem i kontaktima s mladima. Fizički apetiti su vam veći, aktivni ste u sportskim aktivnostima i tražite više zabave. Također, Merkur omogućava logično i analitičko razmišljanje, uz upotrebu inovativnih rješenja kad je riječ o prihodima i novcu. Od 10., ovaj planet boravi u Ribama, što stimulira kreativno razmišljanje i intuiciju. Nastojte završiti što onoga što ste započeli, jer od 5. ožujka ovaj planet započinje svoj čuveni retrogradni hod.  

Mjesečni aspekti

Nešto oštriji početak mjeseca je ipak izuzetak u prilično povoljnoj veljači: tvrdi sukob Marsa s Plutonom (1.-3.) povezuje zonu identiteta s obiteljskom situacijom ili nekretninom; namećete li tvrde uvjete, naići ćete na žestok otpor. Trebate pokazati više elastičnosti i nastojati izbjeći sukobe. Srećom, pomoći vam može sjajan odnos Venere i Urana (2.): ljubav i okretanje emotivnoj bliskosti (možda i iznenadna strast) mogu spasiti stvar. Ovaj aspekt uvijek donosi i dozu seksualnog uzbuđenja unutar doma. Spremni ste na sve, a život je ispunjen ljubavlju i avanturom slobodnog duha! Merkur i Jupiter (3.) potvrđuju mogućnost sretnog rješenja, naročito ako su uključene financije.
Od 3. Venera u Jarcu donosi smirenje u vašu zonu identiteta, a vi postajete vedriji i posebno šarmantni. Svi vas primjećuju i žele pričati s vama. Oko 16. Venera s Neptunom donosi predivne emocije i suosjećanje, a komunikacija ima duhovnu kvalitetu. Senzitivnost vam pomaže, a tada ste skloni pomagati i drugima. Već sljedeći dan (17.), spremni ste obvezati se dugi rok; obuzima vas ljubav. Venera se spaja i s Plutonom (22.): ovaj aspekt može označavati obnovu strasti i ljubavnog odnosa, kao i duboko povezivanje i regeneraciju emocija.
Mladi Mjesec (4.) pojavljuje se u vašoj drugoj astrološkoj kući prihoda i vrijednosti, a u fokusu su i financijska pitanja. Postavite realistične ciljeve, razumni budžet jer je sad pravo vrijeme za takav plan. Veliku podršku daju vam Sunce i Jupiter (7.) jer pružaju potporu vašim naporima. Isti dan Merkur i Mars govore kako vam je mentalna energija oštra i jasna, pa smišljate nove temeljne (ili kućne) projekte. Oko 9. vam na pamet pada odlična ideja koju možete primijeniti. U inventivno razmišljanje uključite i tehnička rješenja. Merkurov ulazak u Ribe (9.), donosi period povećane komunikacije i kretanja.

Mars i Uran se spajaju na zadnjem stupnju Ovna (12.): Uran je nepredvidljiv planet, a vaš vladar Mars simbolizira veliku energiju. Ovakav spoj može rezultirati neobuzdanim ispadima, ako nemate jasnu usmjerenost. Može doći do nepredvidljive situacije u domu, što uključuje i nezgode i nesreće. U pomoć stiže odnos Sunca prema Uranu (17.): situacija postaje jasnija, a stabilne financije daju osjećaj sigurnosti. Mars ulazi u Bika (13.) i vaše polje ljubavi, kreativnosti i djece. Željni ste zabave, užitaka i nadasve kreativnog izražavanja. Usmjerite energiju u stvaralačke pothvate i sigurno ćete doći do uspjeha.

Sunce prelazi u znak Riba (18.), stoga ćete se fokusirati na komunikacije, mentalni rad i više ćete se kretati. Logika i činjenice se mogu izgubiti u magli, dok vam mašta radi. Razmišljajte, ali nemojte danas donositi odluke. Koristite intuiciju.

Pun Mjesec (19.) govori kako ste u prethodna dva tjedna bili fokusirani na svijet logike i razuma. Sada je vaš sustav vjerovanja na testu, a avanturistička strana traži svoje. Privlače vas novi horizonti i kulture.

Merkurov napeti aspekt s Jupiterom (21.) može donijeti krivu procjenu ili pretjerivanje u razgovorima oko filozofskih ili duhovnih tema. Ponekad vam je teško razlikovati činjenice od fikcije, a ograničenja vas nerviraju. Ostanite pribrani, jer bi neke riječi mogle imati neželjeni učinak. Veljača završava sjajnom prilikom koju donose Sunce i Mars (28.): vaše ideje i kreativni napori donijet će vam uspjeh.

Povoljni dani: 3., 6., 10.-11., 15., 19., 23., 24., 28.
Izazovni dani: 1.-2., 8., 1., 17., 22., 27.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Veljača će biti relativno mirna u usporedbi s prethodnim mjesecima. U siječnju smo iskusili prve dvije pomrčine u 2019. godini pa se osjetila atmosfera promjene i novih početaka. Planeti podržavaju napredak većinu mjeseca.

Napet odnos Jupitera i Neptuna će postupno slabiti; obje simboliziraju duhovnost i time ukazuju na nametanje svog stajališta i želju da svi rade na "pravilan način". Polarizirani stavovi vode ljude u ekstreme, stoga se nemojte predavati razmišljanju "sve ili išta", kad postavljate planove. Prepoznajte nerealistična financijska očekivanja i budite spremni na kompromis.

Istovremeno, od kraja prošlog mjeseca, Saturn i Neptun nude priliku za korištenje idealizma u praktičnom djelovanju s novcem; daju vam ravnotežu između idealističkog razmišljanja i onoga što se realno može postići. Proučite osobna i društvena ograničenja, naročito kad je riječ o poslovnom napretku. Dugoročno ga možete ostvariti samo ako prihvatite okolnosti, a najviše će vam koristiti u kreativnom izražaju.
Venera će (od 3.) boraviti u vašoj zoni unutarnje psihologije, što aktivnosti iza scene čini veoma povoljnim. Taj planet vlada novcem (i ljubavlju), a znak Jarca simbolizira posao i uspjeh pa možete preuzeti odgovornost za svoju ulogu u vezama. Možda vas privlači neki tajni odnos. Osjećate unutarnji mir, stoga ćete lakše izražavati i svoje potrebe.

Mars prelazi u Bika (14.), što vas upućuje na strpljivost i postupni pristup u odnosima s ukućanima. Potrebe vam se možda razlikuju, ali poštujte i tuđe stavove. Također, Merkur omogućava logično i analitičko razmišljanje, na osnovu kojih možete. Od 10., ovaj planet boravi u Ribama, što stimulira kreativno financijsko razmišljanje. Nastojte završiti što onoga što ste započeli, jer od 5. ožujka ovaj planet započinje svoj čuveni retrogradni hod.  

Mjesečni aspekti

Nešto oštriji početak mjeseca je ipak izuzetak u prilično povoljnoj veljači: tvrdi sukob Marsa s Plutonom (1.-3.) povezuje zonu razmišljanja, umnih aktivnosti, bliske rodbine i prometa s vašom psihom; nepopustljivi stavovi izazivaju duboke frustracije. Vrijeme je da prevladate demone iz svoje podsvijesti i ne dozvolite da vam ugroze mir. Srećom, pomoći vam može sjajan odnos Venere i vašeg vladara Urana (2.): pomoć prijatelja može donijeti odličnu ideju za rješavanje situacije. Ovaj aspekt uvijek donosi i dozu seksualnog uzbuđenja pa je moguće da vas je naglo privukao netko iz društvenog kruga. Spremni ste na sve, a život je ispunjen ljubavlju i avanturom slobodnog duha! Merkur i Jupiter (3.) potvrđuju mogućnost ovog sretnog upoznavanja.

Od 3. Venera u Jarcu donosi smirenje u vašu zonu unutarnje psihologije, a vi postajete opušteniji i puno bolje raspoloženi. Oko 16. Venera s Neptunom stvara predivne emocije i suosjećanje, a duhovne vrijednosti su posebno važne. Senzitivnost vam pomaže, a tada ste skloni pomagati i drugima. Već sljedeći dan (17.), spremni ste riješiti se onoga što vas je mučilo. Venera se spaja i s Plutonom (22.): nastupa faza transformacije u kojoj se rješavate svega što vam više ne koristi. Ovaj aspekt može označavati i strast ljubavnog odnosa (tajnog?), kao i duboko povezivanje i regeneraciju emocija.

Mladi Mjesec (4.) pojavljuje se u vašem znaku, pa se i time potvrđuje da krećete s novim osobnim izražajem. Sada ste puni energije i entuzijazma. Razmislite kako se drugima želite predstaviti, a ovo je dobro vrijeme za promjenu izgleda i modnog stila. Mijenjajte navike i osjetite porast samopouzdanja. Veliku podršku daju vam Sunce i Jupiter (7.) jer osnažuju najvažnije nade i želje. Isti dan Merkur i Mars govore kako vam je mentalna energija oštra i jasna, pa smišljate nove ideje. Upravo oko 9. vam na pamet pada jedna koju možete primijeniti. U inventivno razmišljanje uključite i tehnička rješenja. Merkurov ulazak u Ribe (9.), donosi period razmišljanja o prihodima i svemu što vam predstavlja vrijednost.

Mars i Uran se spajaju na zadnjem stupnju Ovna (12.): Uran je nepredvidljiv planet, a vaš vladar Mars simbolizira veliku energiju. Ovakav spoj može rezultirati neobuzdanim ispadima i mentalnim nemirom, nemate li jasnu usmjerenost. Može doći do nezgoda i nesreća, naročito u prometu. U pomoć stiže odnos Sunca prema Uranu (17.): nastupate stabilno i snažno, a uvjerenja su vam čvrsta; ovo je dobar dan za objavu stavova. Mars ulazi u Bika (13.) i vaše polje doma i obitelji. Odnosi u domu mogu biti nešto napetiji, pa zadržite mir. Čuvajte se i nezgoda. Puno radite kod kuće, možda i posao nosite doma.

Sunce prelazi u znak Riba (18.), stoga ćete se fokusirati na prihode i osobne financije. Logika i činjenice se mogu izgubiti u magli, dok vam mašta radi. Razmišljajte, ali nemojte danas donositi novčane odluke.

Pun Mjesec (19.) govori davanju i uzimanju. Ovo je dobro vrijeme za sređivanje dugova, financijskih ili nekih drugih. Možda morate podmiriti neku veću novčanu obvezu ili vam treba emocionalna potpora.

Merkurov napeti aspekt s Jupiterom (21.) može donijeti krivu procjenu ili pretjerivanje u razgovorima s prijateljima oko novčanih tema. Ponekad vam je teško razlikovati činjenice od fikcije; ostanite pribrani, jer bi neke riječi mogle imati neželjeni učinak. Veljača završava sjajnom prilikom koju donose Sunce i Mars (28.): radom od kuće donosite stabilnost u prihodima ili uspješno rješavate neki problem u domu.

Povoljni dani: 3.-4., 7., 9., 15., 19., 21.-22., 28.
Izazovni dani: 1., 8., 12., 17., 25.-26.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Veljača će biti relativno mirna u usporedbi s prethodnim mjesecima. U siječnju smo iskusili prve dvije pomrčine u 2019. godini pa se osjetila atmosfera promjene i novih početaka. Planeti podržavaju napredak većinu mjeseca.

Napet odnos Jupitera i Neptuna će postupno slabiti; obje simboliziraju duhovnost i time ukazuju na nametanje svog stajališta i želju da svi rade na "pravilan način". Polarizirani stavovi vode ljude u ekstreme, stoga se nemojte predavati razmišljanju "sve ili išta", kad je u pitanju vaš profesionalni napredak. Prepoznajte nerealistična očekivanja i budite spremni na kompromis.

Istovremeno, od kraja prošlog mjeseca, Saturn i Neptun nude priliku za korištenje idealizma u praktičnom djelovanju; daju vam ravnotežu između idealističkog razmišljanja i onoga što se realno može postići. Proučite osobna i društvena ograničenja, naročito kad je riječ o najvažnijim nadama i ciljevima. Možete ostvariti dugoročni napredak samo ako prihvatite okolnosti.

Venera će (od 3.) boraviti u vašoj zoni društvenih aktivnosti, nada i želja, što odnose s prijateljima i rad na ciljevima čini veoma povoljnim. Taj planet vlada novcem (i ljubavlju), a znak Jarca simbolizira posao i uspjeh pa možete preuzeti odgovornost za svoju ulogu u odnosima i vezama. Uvjeti i odnosi s grupama u kojima radite su dobri, stoga ćete lakše izražavati i svoje potrebe. Privlačit će vas osobe s planom za postizanje ciljeva; iskoristite ovu energiju za stvaranje ravnoteže moći između sebe i drugih. Mogla bi vam se svidjeti neka osoba iz kruga prijatelja.

Mars prelazi u Bika (14.), što vas upućuje na učenje novih vještina, uz povećanu intelektualnu i umnu aktivnost. Užurbani ste i više se krećete. U prvih devet dana, Merkur omogućava logično i analitičko razmišljanje, dok radite nasamo. Od 10., ovaj planet boravi u Ribama, što stimulira intuiciju, a vi najviše mislite o sebi. Nastojte završiti što onoga što ste započeli, jer od 5. ožujka ovaj planet započinje svoj čuveni retrogradni hod.

Mjesečni aspekti

Veljača počinje u oštrom tonu, iako je većina mjeseca veoma povoljna: tvrdi sukob Marsa s Plutonom (1.-3.) povezuje zonu nada i želja sa sektorom prihoda; novčana situacija vas grubo vraća u stvarnost i pokazuje kako ćete se nečega možda morati odreći, zadržite li isti plan. Srećom, pomoći vam može sjajan odnos Venere i Urana (2.): iznenadno rješenje poboljšat će vaš položaj. Ovaj aspekt uvijek donosi i dozu seksualnog uzbuđenja pa je moguće da vas je naglo privukao netko od šefova. Spremni ste na sve, a život je ispunjen ljubavlju i avanturom slobodnog duha! Merkur i Jupiter (3.) potvrđuju mogućnost ovog sretnog upoznavanja.

Od 3. Venera u Jarcu donosi smirenje u vašu zonu prijatelja i društvenih zbivanja, a vi postajete opušteniji i puno bolje raspoloženi. Oko 16. Venera s vašim vladarom Neptunom stvara predivne emocije i suosjećanje, a duhovne vrijednosti s istomišljenicima posebno su važne. Senzitivnost vam pomaže, a tada ste skloni pomagati i drugima. Već sljedeći dan (17.), ozbiljno preuzimate obavezu na putu ostvarenja važnog cilja. Venera se spaja i s Plutonom (22.): transformirate taj plan i prihvaćate novu situaciju, a to vam pomaže na putu uspjeha. Ovaj aspekt može označavati i strast ljubavnog odnosa, kao i duboko povezivanje i regeneraciju emocija.

Mladi Mjesec (4.) pojavljuje se u zoni unutarnje psihologije, što dodatno potvrđuje otpuštanje onog starog, kao i da trebate napuniti duhovne baterije. Dobro je malo se povući, osamiti, kako biste stekli duševni mir. Veliku podršku daju vam Sunce i Jupiter (7.) jer osnažuju daljnji životni put. Isti dan Merkur i Mars smišljaju daljnje financijske korake. Upravo oko 9. vam na pamet pada jedna dobra ideja koju možete iskoristiti. Merkurov ulazak u Ribe (9.), donosi period razmišljanja o sebi, odlukama koje su pred vama, a više komunicirate i s raznim ljudima.

Mars i Uran se spajaju na zadnjem stupnju Ovna (12.): Uran je nepredvidljiv planet, a vaš vladar Mars simbolizira veliku energiju. Ovakav spoj može rezultirati neobuzdanim ispadima i mentalnim nemirom, dođe li do nepovoljne financijske vijesti. U pomoć stiže odnos Sunca prema Uranu (17.): nastupate osnaženo, a uvjerenja su vam čvrsta; imate više psihološke snage. Mars ulazi u Bika (13.) i vaše polje komunikacija i intelektualnog rada. Puno kontaktirate s drugima, sređujete važnu dokumentaciju, šaljete e-mailove, a više se i krećete.
Sunce prelazi u znak Riba (18.), stoga ste u glavnom fokusu sada vi. Puni ste energije, sjajite, stoga pokažite svoju najbolju stranu. Logika i činjenice se taj dan mogu izgubiti u magli, dok vam mašta radi. Razmišljajte, ali nemojte danas donositi odluke. Koristite intuiciju.
Pun Mjesec (19.) naglasak stavlja na važne partnerske odnose, poslovne ili privatne. Važno je u ravnotežu dovesti svoje i potrebe drugih. Kompromis i pregovori mogu dati rezultate.

Merkurov napeti aspekt s Jupiterom (21.) može donijeti krivu procjenu ili pretjerivanje u razgovorima oko profesionalnih aktivnosti. Ponekad vam je teško razlikovati činjenice od fikcije; ostanite pribrani, jer bi neke riječi mogle imati neželjeni učinak. Veljača završava sjajnom prilikom koju donose Sunce i Mars (28.): učite nove vještine ili podučavate druge, zauzeti ste mentalnim radom, ali najvažnije je da sve držite u svojim rukama. Krećite se i obavite što više možete.

Povoljni dani: 3., 5.-7., 11., 15., 23., 27.-28.
Izazovni dani: 1.-2., 8., 13.-14., 19., 25.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.