Mjesečni horoskop za siječanj 2019.g.

Siječanj donosi početak novog, važnog ciklusa, a zadržite li kontrolu u izazovnim trenucima, na kraju ćete izaći kao pobjednica.

Siječanj donosi početak novog, važnog ciklusa, a zadržite li kontrolu u izazovnim trenucima, na kraju ćete izaći kao pobjednica.


Zvjezdan

OVAN

Opći pregled

Sretna vam nova godina! Ovomjesečna prognoza je prepuna važnih događaja, od kojih je najznačajnija Sunčeva pomrčina (5.) u vašem sektoru karijere, profesionalnog napretka i priznanja. Započinjete novi, važan ciklus u svom životnom napretku, a ova snažna eklipsa osigurava podršku za preuzimanje glavne uloge u vašem ambicioznom planu. Kao što već možda znate, opće pravilo je da planovi i akcije poduzete tjedan dana prije pomrčine rijetko uspijevaju u nakanama. Odgodite važne odluke za tjedan iza jer ćete nakon eklipse imati nove informacije. U suprotnom, najvjerojatnije ćete morati unijeti promjene u planove kako biste ostvarili cilj. Ova pomrčina nosi sa sobom teme vezane za osobe od autoriteta, države, struktura, poslova i povezanih strahova. Ona je i svojevrsni alarm za one koji su se u zadnje vrijeme malo opustili u životu. Ovaj sektor je sada zreo za promjenu. Obično nam pomrčine ne govore ništa što već nismo sami znali na nekoj razini, a sada samo shvaćamo kako nam zanemarivanje više ne prolazi i da je vrijeme za odluke. Iskoristite ovaj Mladi Mjesec za osnaživanje novogodišnjih odluka jer je to jedan od najsnažnijih događaja ove godine za manifestiranje ciljeva. Zapitajte se gdje želite biti i što želite napraviti!

Puni Mjesec (21.) je istovremeno i pomrčina Mjeseca, a ovaj put naglašava teme srca, što put naprijed u važnim vezama čini jasnijim. Ljubav, kreativnost i djeca su posebno važne teme. Posljednja ovakva eklipsa se zbila 31.1. 2018., a tada ste shvatili nešto važno vezano za ljubav i partnerstvo. Proučit ćete romantična partnerstva i ona između roditelja i djeteta. Puni Mjesec uvijek podiže emocije, a sad je ta energija intenzivirana, naročito jer se pojavljuje na prvom stupnju Lava i Vodenjaka. Ako ste netko počne ponašati na dramatičan način, uzmite time-out. Moguće je da ta osoba (možda vi) percipirate situaciju gorom nego što stvarno jest. Nakon nekoliko dana porazgovarajte s voljenom osobom i ostvarite bolje rješenje.

Odmah nakon pomrčine Sunca, Uran kreće u direktni hod u vašem znaku (6.). Vraća vam se inspiracija, ali i želja za većom osobnom slobodom, što može predstavljati problem u odnosima. Dijelite svoje ideje i razvijajte ih s drugima.

Cijeli mjesec, ali najjače oko 13., Jupiter stoji u izazovnom aspektu s Neptunom. Oba planeta vladaju idealizmom, religijom, stavovima i duhovnošću. Trebate naći uravnotežen način za iskazivanje ideala i svoje filozofije. Iskrivljena je percepcija, što vas može učiniti preoptimističnim. Teže je steći jasnu sliku situacije, iako vam se čini da ste u dubini uvjereni da ste u pravu. Odmaknite se i osvijestite stvarno stanje. Nemojte ni potpadati pod nečiji utjecaj, ali se možete pridružiti nekoj humanitarnoj akciji ili grupi.

Srećom, istovremeno je prisutan dobar odnos Saturna i Neptuna, najjači prema kraju mjeseca. Unesite više strukture i discipline u svoju unutarnju psihologiju; daje vam se prilika za ostvarenje neke od vaših kreativnih vizija. Od 24.1. do 2.2. napravite konkretne planove za postizanje tog cilja.

Vaš vladar Mars je od 31.12. u Ovnu, što pojačava samopouzdanje, hrabrost, ambiciju, strast i energičnu akciju za sučeljavanje s izazovima. Ovo je sjajan mjesec za prestanak s odgađanjem i pokazivanjem inicijative. Ipak, nemojte gušiti druge. Diže se i temperatura u odnosima jer ovaj strastveni planet jača romantične emocije.

Od 4. do 24. i Merkur se nalazi u autoritativnom Jarcu, vašoj zoni karijere: bit ćete odlučniji u komunikaciji s drugima. Ovo je odličan mjesec za intervjue za posao ili poslovne pregovore. Pristupajte drugima smireno.

Venera u Strijelcu (od 7.) u vama stvara želju za više avanture i uzbuđenja. Ovo je odličan mjesec za putovanja, a s partnerom možete isprobati nove stvari ili možete upoznati neku zanimljivu osobu (ili stranca?). Stecite nova znanja i razmjenjujte ideje s drugima.

Mjesečni aspekti

Od prvog dana vaš vladar Mars prisutan je u Ovnu i kreće se prema spoju s vašim natalnim Suncem (na vaš rođendan) te time donosi motivaciju i obnovu životne snage. U središtu zbivanja je vaša karijera i profesionalne ambicije. Već prvog dana se u toj zoni spajaju Sunce i Saturn: lekcije i ograničenja vas stavljaju na test, ali vam odgovornost ojačava status. Neke od vas započinjete ovu godinu na novom poslu ili položaju ili imate ambicije za takvo što.

Već idućih dana pokazujete bljeskove briljantnosti i otkrivate veliku stvar; recite 'DA' iznenadnom pozivu. Pojavi li se nagla prilika, otiđite na put. Moguće je i da ste zauzeti novim mobitelom ili drugim gadgetom. Ujedno, imate duboku svijest i pristup kreativnom izražaju i intuiciji; nekima od vas pomaganje drugima može postati misija. Merkur prelazi u Jarca (polje karijere) i sav vaš mentalni fokus se prebacuje na posao.

Pomrčina Sunca (5.) jedan je od najvažnijih događaja u ovoj godini: označava novu fazu u vašem profesionalnom životu. Želite uspjeh i napredovanje, a prisutan je i osjećaj pritiska za traženje javnog priznanja koji potiče vašu odlučnost za postizanje ciljeva. Treba vam konkretan pokazatelj napretka (povišica, bolji položaj), čime se javno pokazuje uspjeh. Uranov početak direktnog hoda u vašem znaku (6.) govori o novom početku: krećete na inventivan način i želite pokazati sve svoje sposobnosti. Veće izazove imat će oni Ovnovi rođeni oko 6.4. (+/- 5 dana).

Venera ulazi u Strijelca (7.), zonu stranih zemalja, putovanja, dugoročne vizije, obrazovanja i izdavaštva i time donosi svoj šarm i vedar utjecaj. Isti dan se vaš Mars sukobljava s Merkurom: nemojte odmah krenuti pregrubo i svadljivo, čini li vam se da vas netko pokušava usporiti ili vam pokazati gdje vam je mjesto. Pokažite strpljivost, umjesto burnih reakcija. Koristite pametnu strategiju, a energiju potrošite na rad. U danima oko 11. vidi se da je kod vas prisutna velika potreba za moći, snagom i položajem, što stvara želju za kontrolom, kalkuliranjem no nemojte biti diktator. Iskoristite ovu moć za borbu protiv nepravde. Spoj Merkura i Saturna (13.) pokazuje put: razmišljajte sporo i metodično, fokusirajte se na postignuća, ali izbjegavajte rezerviranost i cinizam. Ovisno o položaju vaših natalnih planeta, neke vijesti mogu donijeti ponešto depresivnu prognozu. Važno je i da zadržite realizam jer se pretjerane ili konfuzne perspektive mogu pojaviti kao idealističke vizije, ali su vrijednosti i stavovi nerealno napuhani. Ne dopustite da bude po onoj - "što se babi htilo, to joj se i snilo". Zato već 14. pomaže intuitivnim uvidom i kreativnom inspiracijom, bilo da pregovarate o nečemu ili duboko razmišljate.

Naravno da su vam i fizički apetiti veći s Marsom u Ovnu, a najseksi dan stiže 18., kad se vaš vladar sjajno druži s Venerom: strastvene, pustolovne i zabavne vibracije vas spajaju s odgovarajućom osobom. Još ako ste negdje na putovanju, zabava je zagarantirana! Taj dan je prepun zbivanja jer Merkurov spoj s Plutonom govori kako tražite skriveno značenje, motivaciju ili nečije prave stavove iza ideja i tajne, a opet sa željom za moći i kontrolom. I veoma napet odnos Sunca s Uranom ukazuje na mogućnost impulzivnog, nepredvidljivog ponašanja, koje može upropastiti tajnu inicijativu ili izazvati nezgode ili neki neočekivan ishod. Time dopuštate da vlada nesigurnost; rekli smo da pokažete svoju inventivnu stranu, a ne nekontroliranu. Nemojte upropastiti izglede na uspjeh nepromišljenim akcijama.
Sunce nakon toga ulazi u znak Vodenjaka i fokus dobrim dijelom prebacuje na vaše želje i nade, prijatelje i društvene aktivnosti. Isti dan Venera i Neptun govore kako ružičaste naočale zamagljuju sliku o zaljubljenosti ili ljubavnoj vezi. Ono za čim žudite je možda samo sanjivi ideal.

Druga ovomjesečna pomrčina, ona Mjesečeva, stiže 21.: možda upravo do kulminacije dolazi jedan ljubavni odnos i želite dobro proučiti na čemu ste. Nastojte sve obaviti sa što manje drame. Iako, to baš i neće biti lako jer isti dan je prisutan i najteži ovomjesečni aspekt: onaj između vašeg Marsa i Saturna. Nečije inicijative (možda vaše) izazivaju defanzivno ponašanje i vrlo tvrdu ili ljutu reakciju. Bolje je da tu rušilačku energiju preusmjerite na konstruktivni posao, a prepreke prelazite jednu po jednu. Zahtjevi na poslu su veoma veliki i od vas se traži disciplina i naporan rad.

Venera i Jupiter, dva sretna planeta, spajaju se 22., a u vama se bude sreća, zahvalnost, velikodušnost i ljubav; spremni ste za velike pothvate. Ovo je i odličan dan za putovanja. Ujedno vam se čini kako je životna perspektiva odlična. Ovo je najbolji dan za društvene, ljubavne i novčane poslove. Istina, Jupiter sve može napuhati: ne pretjerujte s troškovima na luksuz i neumjereno uživanje.

Na jezik pripazite i 23.: nešto izgovoreno bez kontrole može biti grubo i uznemirujuće. Impulzivne odluke izazivaju neočekivane posljedice. Na poslu se od vas traži rješenje, stoga upregnite vijuge, bez kritiziranja. Merkur se pridružuje Suncu u Vodenjaku (24.), a vi se više družite s prijateljima i razmišljate o najvažnijim ciljevima. Sjajan aspekt Mars i Jupitera (25.) pokazuje vaš avanturistički duh: odličan dan za bavljenje sportom. Vaš entuzijazam osnažuje stav da možete postići bilo koji cilj. Nešto važno biste mogli objaviti ili odlučiti oko 29.

Saturn i Neptun cijeli mjesec donose dobru priliku, a najviše pred kraj siječnja: ako ste konstruktivno koristili šanse, naročito one izazovne i teške (kontrola!), pokazat ćete svoje zadovoljstvo zbog altruističkog cilja. Ne propustite izvući ono najbolje u prvom mjesecu 2019.!


Povoljni dani: 2.-3., 8., 12., 25., 29.
Izazovni dani: 4., 6., 13., 18., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.


BIK

Opći pregled

Sretna vam Nova godina! Ovomjesečna prognoza je prepuna važnih događaja, od kojih je najznačajnija Sunčeva pomrčina (5.) u vašem sektoru dugoročne životne vizije, osobne filozofije, obrazovanja, putovanja, izdavaštva i pravih pitanja. Započinjete novi, važan ciklus na svom životnom putu, a ova snažna eklipsa osigurava podršku za preuzimanje glavne uloge u ambicioznom planu. Kao što već možda znate, opće pravilo je da planovi i akcije poduzete tjedan dana prije pomrčine rijetko uspijevaju u nakanama. Odgodite važne odluke za tjedan iza jer ćete nakon eklipse imati nove informacije. U suprotnom, najvjerojatnije ćete morati unijeti promjene u planove kako biste ostvarili cilj. Ova pomrčina nosi sa sobom teme vezane za osobe od autoriteta, države, struktura, poslova i povezanih strahova. Ona je i svojevrsni alarm za one koji su se u zadnje vrijeme malo opustili u životu. Ovaj sektor je sada zreo za promjenu. Obično nam pomrčine ne govore ništa što već nismo sami znali na nekoj razini, a sada samo shvaćamo kako nam zanemarivanje više ne prolazi i da je vrijeme za odluke. Iskoristite ovaj Mladi Mjesec za osnaživanje novogodišnjih odluka jer je to jedan od najsnažnijih događaja ove godine za manifestiranje ciljeva. Zapitajte se gdje želite biti i što želite napraviti!

Pun Mjesec (21.) je istovremeno i pomrčina Mjeseca, a ovaj put naglašava teme srca, što put naprijed u važnim vezama čini jasnijim. Ljubav, kreativnost i djeca su posebno važne teme, naročito ako su povezani s domom i obitelji. Posljednja ovakva eklipsa se zbila 31.1. 2018., a tada ste shvatili nešto važno vezano za ljubav i partnerstvo te situaciju kod kuće. Proučit ćete romantična partnerstva, ona s roditeljima i privatnim poslovima. Puni Mjesec uvijek podiže emocije, a sad je ta energija intenzivirana, naročito jer se pojavljuje na prvom stupnju Lava i Vodenjaka. Ako ste netko počne ponašati na dramatičan način, uzmite time-out. Moguće je da ta osoba (možda vi) percipirate situaciju gorom nego što stvarno jest. Nakon nekoliko dana porazgovarajte s važnom osobom i ostvarite bolje rješenje.

Odmah nakon pomrčine Sunca, Uran kreće u direktni hod u Ovnu (6.), vašoj zoni privatnosti i unutarnje psihologije. Dosadašnje frustracije vas bude iz letargije; važno je osmisliti plan za novi početak, a do ožujka, kad Uran opet ulazi u vaš znak (na sedam godina), nastojte sve dobro posložiti. Tada će doći do velike promjene u vama i krećete potpuno novim putem.

Cijeli mjesec, ali najjače oko 13., Jupiter stoji u izazovnom aspektu s Neptunom. Oba planeta vladaju idealizmom, religijom, stavovima i duhovnošću. Trebate naći uravnotežen način za iskazivanje ideala i svoje filozofije. Iskrivljena je percepcija, što vas može učiniti preoptimističnim. Teže je steći jasnu sliku situacije, iako vam se čini da ste u dubini uvjereni da ste u pravu. Odmaknite se i osvijestite stvarno stanje. Povezana polja su ona zajedničkih financija, ulaganja i imovine - i sektor nada i želja. Budite realistični.

Srećom, istovremeno je prisutan dobar odnos Saturna i Neptuna, najjači prema kraju mjeseca. Unesite više strukture i discipline u svoj dugoročni plan (naročito poslovni); daje vam se prilika za ostvarenje neke od vaših kreativnih vizija. Od 24.1. do 2.2. napravite konkretne planove za postizanje tih želja.

Mars je od 31.12. u Ovnu, što pojačava unutarnje frustracije, naročito oko 21. Nemojte dozvoliti nekontrolirane reakcije, bez obzira što se od vas očekuje velika promjena. Diže se i temperatura u odnosima jer ovaj strastveni planet jača emocije.

Od 4. do 24. i Merkur se nalazi u autoritativnom Jarcu: bit ćete odlučniji u komunikaciji s drugima. Ovo je odličan mjesec za planiranje i putovanja. Pristupajte drugima smireno. Venera u Strijelcu (od 7.) donosi dobre vijesti kad je riječ o zajedničkim, dijeljenim financijama, možda jer ste prošli mjesec dogovorili značajan posao.

Mjesečni aspekti

Saturn, Sunce i Pluton koračaju vašom zonom višeg obrazovanja, filozofije, putovanja i dugoročne životne vizije, a prva dva se spajaju odmah na Novu godinu. Lekcije i ograničenja vas testiraju, ali uz odgovoran pristup, možete postaviti stabilne temelje. Nakon financijski uspješnog kraja 2018., spremate se na novi ciklus u životu, a za to trebate napraviti dobar plan. Dobri aspekti 3. i 4. govore da neka briljantna ideja ili prilika trebaju vašu brzu potvrdu. Postavite nove ciljeve, uz duboku kreativnost i korištenje intuicije. Neki prijatelj može imati posebnu ulogu. Merkur se pridružuje onom trojcu planeta u Jarcu, a tada se bacate na pomno planiranje; nije loše otići i na putovanje.

Najvažniji događaj je Sunčeva pomrčina (5.) u toj istoj zoni: možda je posao povezan s inozemstvom, vraćate se obrazovanju ili krećete na novi životni put. Uran započinje s direktnim hodom (6.), a do ožujka trebate odbaciti unutarnje frustracije i smiriti psihološki nemir. To i neće biti lak posao jer od prvog dana ovdje boravi i Mars, što može probuditi ljutnju i potisnute osjećaje. Iskoristite ovu energiju za rad, a nastojte se riješiti negativne energije kroz vježbanje (budite oprezni) i tehnike opuštanja (meditacija, joga, tai-chi). U ožujku Uran prelazi u vaš znak na sedam godina, a tada slijedi velika osobna promjena.

Od 7. vaš vladar Venera je u Strijelcu, čime dodatno pospješuje zajedničke financijske poslove (sretni Jupiter je ovdje do prosinca). Također, ovaj ljupki planet zaslađuje i intimne odnose i jača onu lijepu stranu strasti. Opet su putovanja odlično aspektirana, naročito u društvu posebne osobe. Istina, taj dan je jedan od onih Marsovih problematičnih: lako je upasti u svađe, naročito ako mislite da vas netko ograničava. Pokažite svoju čuvenu strpljivost i budite oprezni na putovanjima.

Sunce se spaja s Plutonom (11.) i donosi snagu za preobražaj, a glavnu ulogu i kontrolu želite imati u svojim rukama. No, nemojte nastupati pretvrdo; iskoristite ovu energiju za postavljanje stvari na pravo mjesto. Merkurov spoj sa Saturnom (13.) pruža priliku za metodično i polagano planiranje. Ipak, kad je riječ o financijskim ulaganjima, lako možete upasti u pretjerane, konfuzne i idealističke vizije, a vrijednosti i stavovi su nerealno napuhani. Nastojte objektivno procijeniti svoje želje i ciljeve. U tome vam pomažu Merkur i Neptun (14.), kad dobrim korištenjem intuicije stvari vidite jasnije.

Seksualnost je veoma jaka oko 18., u vrijeme vrelog odnosa Venere i Marsa; strastvene, pustolovne, sugestivne vibracije kruže između vas i partnera, daleko od vanjskih zbivanja. Taj dan se i Merkur spaja s Plutonom: imate duboki i transformativni uvid, promišljate o promjenama koje morate napraviti ili prihvatiti. Sve to može izazvati i impulzivno i nepredvidljivo ponašanje (sukob Sunca i Urana); možda ste otkrili nešto nezadovoljavajuće, ali burne reakcije mogu upropastiti važnu inicijativu ili donijeti neočekivani ishod. Posebno budite oprezi ako ste na putovanju.

Od 20. Sunce je u Vodenjaku, vašoj zoni karijere i profesionalnih napora. Opet morate zadržati osjećaj za realno jer ružičaste naočale zamagljuju stvarnu sliku. Možda je u sve upleten i neki prijatelj, a vi niste u stanju dobro procijeniti svoje želje. Ono za čim žudite možda je samo nestvarni ideal. Budite oprezni u financijskim poslovima.

Upravo u zoni karijere dolazi do druge ovomjesečne pomrčine, one Mjesečeve (21.). Trebate naći ravnotežu između obaveza na poslu i onih prema domu i obitelji. Možda više vremena želite provoditi kod kuće jer nastojite obnoviti temelje onoga što vas veže u domu. Neki od vas će morati obaviti važan razgovor s ukućanima, a na uzbunu zove i najteži siječanjski aspekt, onaj između Marsa i Saturna. Izgleda da vaš plan ne nailazi na dobar prijem te dolazi do oštrog sukoba. To može izazvati ljutito ponašanje, defanzivu i unutarnje nezadovoljstvo. Ovo je težak odnos dviju energija, stoga je važno saslušati, dobro razmisliti, i kroz konstruktivan rad i razgovore riješiti problem.

Već sljedeći dan (22.) nosi puno bolje vijesti jer se spajaju dva najbolja planeta - Venera i Jupiter u zoni dijeljenih resursa i financija te emocionalne podrške. Ovo donosi sjajne vijesti i neki sretan događaj, a diže optimizam, zahvalnost i velikodušnost. To je najbolji dan za društvene, ljubavne i naročito novčane pothvate. Ovaj dan ćete voljeti sve oko sebe! Ne pretjerujte s troškovima na luksuz. Jezik ipak nastojte zadržati za zubima 23., jer nekontrolirani ispadi mogu biti grubi, a impulzivne odluke izazvat će neočekivane posljedice. Nagla promjena može poremetiti putovanje. Nakon toga, Merkur seli u zonu karijere (24.), a vi se potpuno posvećujete poslovnom planiranju i razgovorima s važnim ljudima.

Sjajan aspekt Marsa i Jupitera ponovo naglašava vaše tajne financijske planove, ali donosi i odlučnost da se riješite unutarnjih demona. Pozitivan stav i odlučna akcija osnažuju entuzijazam. Do neke važne poslovne odluke možete doći oko 29., a zadnji dan donosi stabilnost u vaše planove, ali samo ako ste ovomjesečne izazove pretvorili u prilike.

Povoljni dani: 1., 5.-6., 15., 23., 31.
Izazovni dani: 7.-8., 13., 17., 24., 27.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BLIZANCI

Opći pregled

Sretna vam nova godina! Ovomjesečna prognoza je prepuna važnih događaja, od kojih je najznačajnija Sunčeva pomrčina (5.) u vašem sektoru dijeljenih, zajedničkih sredstava i imovine, ali i emocionalnog dijeljenja s važnim partnerom. Započinjete novi, važan ciklus u tim odnosima, a ova snažna eklipsa osigurava podršku za preuzimanje glavne uloge u vašem ambicioznom planu. Kao što već možda znate, opće pravilo je da planovi i akcije poduzete tjedan dana prije pomrčine rijetko uspijevaju u nakanama. Odgodite važne odluke za tjedan iza jer ćete nakon eklipse imati nove informacije. U suprotnom, najvjerojatnije ćete morati unijeti promjene u planove kako biste ostvarili cilj. Ova pomrčina nosi sa sobom teme vezane za vrijednosti koje dijelite s privatnim ili poslovnim partnerom i povezanih strahova. Ona je i svojevrsni alarm za one koji su se u zadnje vrijeme malo opustili u životu. Ovaj sektor je sada zreo za promjenu. Obično nam pomrčine ne govore ništa što već nismo sami znali na nekoj razini, a sada samo shvaćamo kako nam zanemarivanje više ne prolazi i da je vrijeme za odluke. Iskoristite ovaj Mladi Mjesec za osnaživanje novogodišnjih odluka jer je to jedan od najsnažnijih događaja ove godine za manifestiranje ciljeva. Zapitajte se gdje želite biti i što želite napraviti!

Pun Mjesec (21.) je istovremeno i pomrčina Mjeseca, a ovaj put naglašava teme srca, što put naprijed u važnim vezama čini jasnijim. Ljubav, kreativnost i djeca su posebno važne teme, ali i vaš način razmišljanja i dugoročna životna vizija. Posljednja ovakva eklipsa se zbila 31.1. 2018., a tada ste shvatili nešto važno vezano za ljubav i partnerstvo. Proučit ćete svoje stavove i kamo želite ići. Pun Mjesec uvijek podiže emocije, a sad je ta energija intenzivirana, naročito jer se pojavljuje na prvom stupnju Lava i Vodenjaka. Ako ste netko počne ponašati na dramatičan način, uzmite time-out. Moguće je da ta osoba (možda vi) percipirate situaciju gorom nego što stvarno jest. Nakon nekoliko dana porazgovarajte s važnom osobom i ostvarite bolje rješenje.

Odmah nakon pomrčine Sunca, Uran kreće u direktni hod u zoni najvažnijih želja i nada (6.). Vraća vam se inspiracija, ali i želja za većom osobnom slobodom, što može predstavljati problem u odnosima. Krećete s novim ciklusom u kojem želite ostvariti sve ono što je bilo na čekanju.

Cijeli mjesec, ali najjače oko 13., Jupiter stoji u izazovnom aspektu s Neptunom. Oba planeta vladaju idealizmom, religijom, stavovima i duhovnošću: sada povezuju polhja partnerstva te karijere i životnog (profesionalnog) napretka. Trebate naći uravnotežen način za iskazivanje ideala i svoje filozofije. Iskrivljena je percepcija, što vas može učiniti preoptimističnim. Teže je steći jasnu sliku situacije, iako vam se čini da sve dobro razumijete. Odmaknite se i osvijestite stvarno stanje. Nemojte ni potpadati pod nečiji utjecaj.

Srećom, istovremeno je prisutan dobar odnos Saturna i Neptuna, najjači prema kraju mjeseca. Unesite više strukture i discipline u poslovnu viziju; daje vam se prilika za ostvarenje nekog od vaših kreativnih vizija. Od 24.1. do 2.2. napravite konkretne planove za stabilnu financijsku konstrukciju. Budite štedljivi.

Mars je 31.12. ušao u Ovna, što pojačava samopouzdanje, hrabrost, ambiciju, strast i energičnu akciju za sučeljavanje s izazovima. Ovo je sjajan mjesec za prestanak s odgađanjem i pokazivanjem inicijative u ostvarenju želja. Ipak, nemojte gušiti druge. Diže se i temperatura u odnosima jer ovaj strastveni planet jača emocije, vjerojatno s prijateljima i istomišljenicima.

Od 4. do 24. i vaš vladar Merkur se nalazi u autoritativnom Jarcu, vašoj zoni dijeljenih financija: bit ćete odlučniji u komunikaciji s drugima. Ovo je pogodan mjesec za novčano planiranje i financijske pregovore. Pristupajte drugima smireno.

Venera u Strijelcu (od 7.) u vama stvara želju za više avanture i uzbuđenja, naročito u najvažnijoj vezi. Ovo je odličan mjesec za putovanja, a s partnerom možete isprobati nove stvari ili možete upoznati neku zanimljivu osobu (ili stranca?). Stecite nova znanja i razmjenjujte ideje s drugima.

Mjesečni aspekti

Od prvog dana Mars daje energiju za rad na ostvarenju najvažnijih nada i želja, ali tokom mjeseca ćete se susresti i s izazovima. Više cirkulirate, družite se s prijateljima i aktivni ste u radu s grupom istomišljenika. Ipak, glavni ovomjesečni naglasak je na zoni zajedničkih resursa, financija i emocionalne podrške; svega onog što dijelite s važnih partnerom. Tu se spajaju Sunce i Saturn (1.), a govori o uspjehu ili neuspjehu u ambicioznom znaku (Jarac). Vaš vladar Merkur stupa u odličan aspekt s Uranom (3.), a govori o bljesku izvanredne ideje: prihvatite iznenadnu priliku, naročito ako je riječ o partnerstvu s nekim iz vašeg društvenog kruga. I 4. donosi dobre poslovne vijesti jer govori da imate duboko razumijevanje i pristup kreativnom izražaju i intuiciji. Neki financijski dogovor vas opušta i pomaže u daljnjem profesionalnom razvoju. Ulazak Merkura u zonu dijeljenih financija preusmjerava vaše misli potpuno na to područje, dok se posvećujete sređivanju dokumenta, poreznih obveza, kredita, dugova ili investicija. Možda je riječ i o dogovoru s važnim partnerom.

Najvažniji događaj je Sunčeva pomrčina (5.) upravo u toj zoni: započinjete novi ciklus. Možda završavate jedno partnerstvo ili započinjete s novim. Naglasak je na onom što dijelite s nekim, poslovno ili privatno. Uran u vašoj zoni nada i želja kreće u direktni hod (6.) i time završava period čekanja i odgađanja. Sada možete raditi na ostvarenju svojih ciljeva.

U sektoru partnerstva (privatnih ili poslovnih), sretni Jupiter ostaje do prosinca, a ovaj mjesec mu se pridružuje i Venera (od 7.). Posebnu pažnju posvećujete ili primate od partnera, a šarm i zavodljivost vam može puno toga donijeti. Više vas zanimaju odnosi 'jedan na jedan', nego grupne aktivnosti ili usputni kontakti. Smirivanje stanja u bliskoj vezi je ono što vas sada čini sretnom. Ako ste slobodni, sad ste spremniji ući u predanu vezu. Voljni ste pregovarati, napraviti kompromis ili se pomiriti. Vrlo seksualan aspekt se pojavljuje 18. kad se druže Venera i Mars, a tada se bude strastvene, pustolovne i zabavne vibracije s pravom osobom. Jedan od najboljih dana je 22., u vrijeme spoja Venere i Jupitera u zoni partnerstva: optimizam, sreća, zahvalnost i velikodušnost bude ljubav, želju za pustolovinom i druge velike pothvate, naročito ako negdje zajedno odete na put. Ovo je dobar dan i za novčana partnerstva, poklone, ali ne pretjerujte s luksuzom i užicima.

Merkur stupa u napet aspekt s Uranom (4.), a tada može doći do napetih tonova, pa i svađe oko dijeljenih resursa. Nastojte zadržati mir i pokazati strpljivost. Spoj Sunca i Plutona (11.) daje osjećaj moći (naročito novčane), ali i želju za kontrolom. Jača je i seksualna energija, no bilo bi dobro da barem dio preusmjerite u transformaciju prema novom životnom putu. Kontrolirajte porive. Merkurov spoj sa Saturnom (13.) nudi upravo veći oprez i metodično razmišljanje; fokusirajte se na postignuća. Tada i Jupiter s Neptunom donosi konfuziju i pretjerani idealizam, a neki poslovni odnos nerealno napuhavate. Smirite malo tempo i kroz intuiciju stecite pravi uvid, naročito prilikom novčanih pregovora. Osjećaj ispunjenja dolazi 18., iako tražite skriveno značenje i stavove iza onog što vam predstavljaju; taj dan se sukobljavaju Sunce i Uran, a impulzivno, nepredvidljivo ponašanje može upropastiti neku inicijativu ili donijeti neočekivani ishod. Neka želja možda ipak ne izgleda tako dobro, naročito ako ste otkrili jednu tajnu.

Od 20. Sunce je u Vodenjaku, a u vama se budi želja za putovanjem i većom slobodom. Opet biste mogli upasti u zamku nejasnih odnosa jer sve gledate previše ružičasto, naročito u ljubavi. Ono za čim žudite je možda samo sanjivi ideal. Pomrčina Mjeseca (21.) stavlja na suprotne točke vaše znanje, s jedne strane i mudrost s druge. Možda imate i napete razgovore s bratom ili sestrom. Nastojte smanjiti dramu u tim odnosima.

Isti dan dolazi i do najtežeg aspekta mjeseca - onog između agresivnog Marsa i teškog, strogog Saturna (21.). Povezana polja su ona dijeljenih resursa i financija te nada, želja i prijatelja. Neka inicijativa je ugušena, što izaziva ljutite reakcije. Pazite da taj dan ne doživite novčanu štetu; moguće je i da miran dogovor o podjeli ili razlazu nije moguć. Nervozu i grube, nekontrolirane verbalne ispade donosi aspekt vašeg Merkura s Uranom, a impulzivne reakcije izazivaju neočekivane posljedice. Pripazite i na promet. Nakon toga, Merkur seli u zonu putovanja, obrazovanja i životne filozofije (24.) pa ste okrenuti tim temama, a sjajan odnos Marsa i Jupitera (25.) vraća optimizam i želju za avanturom i ispunjenjem ciljeva. Fizički se osjećate snažniji, naročito s partnerom i čini vam se da sve možete. Zajedno postavite sjeme budućih planova. Merkurov spoj sa Suncem (29.) donosi važnu objavu na tom putu, a opet su naglašena putovanja ili strane zemlje (i obrazovanje). I zadnji dan mjeseca pokazuje sigurnost i mir na profesionalnom planu i povezanim financijama, ali samo ako ste uspješno riješili sve izazove u siječnju.

Povoljni dani: 7.-8., 12., 17.-18., 21., 25.
Izazovni dani: 2., 10., 13., 19., 23., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.  

RAK

Opći pregled

Sretna vam nova godina! Ovomjesečna prognoza je prepuna važnih događaja, od kojih je najznačajnija Sunčeva pomrčina (5.) u vašoj zoni partnerstva, odnosa i veza. Započinjete novi, važan ciklus, a ova snažna eklipsa osigurava podršku za preuzimanje glavne uloge u ambicioznom planu. Kao što već možda znate, opće pravilo je da planovi i akcije poduzete tjedan dana prije pomrčine rijetko uspijevaju u nakanama. Odgodite važne odluke za tjedan iza jer ćete nakon eklipse imati nove informacije. U suprotnom, najvjerojatnije ćete morati unijeti promjene u planove kako biste ostvarili cilj. Ova pomrčina nosi sa sobom teme vezane za osobe od autoriteta, države, struktura, poslova i povezanih strahova. Ona je i svojevrsni alarm za one koji su se u zadnje vrijeme malo opustili u životu. Ovaj sektor je sada zreo za promjenu. Obično nam pomrčine ne govore ništa što već nismo sami znali na nekoj razini, a sada samo shvaćamo kako nam zanemarivanje više ne prolazi i da je vrijeme za odluke. Iskoristite ovaj Mladi Mjesec za osnaživanje novogodišnjih odluka jer je to jedan od najvažnijih događaja ove godine za manifestiranje ciljeva. Zapitajte se gdje želite biti i što želite napraviti!

Puni Mjesec (21.) je istovremeno i pomrčina Mjeseca, a ovaj put naglašava teme srca, što put naprijed u važnim vezama čini jasnijim. Kreativnost i prihodi su posebno važne teme. Posljednja ovakva eklipsa se zbila 31.1. 2018., a tada ste shvatili nešto važno vezano za ova pitanja. Proučit ćete partnerstva i istražiti što za vas predstavlja vrijednost. Puni Mjesec uvijek podiže emocije, a sad je ta energija intenzivirana, naročito jer se pojavljuje na prvom stupnju Lava i Vodenjaka. Ako ste netko počne ponašati na dramatičan način, uzmite time-out. Moguće je da ta osoba (možda vi) percipirate situaciju gorom nego što stvarno jest. Nakon nekoliko dana porazgovarajte s privatnim ili poslovnim partnerom i ostvarite bolje rješenje.

Odmah nakon pomrčine Sunca, Uran kreće u direktni hod u Ovnu (6.), vašoj zoni karijere i profesionalnih napora. Vraća vam se inspiracija, ali i želja za većom osobnom slobodom, što može predstavljati problem u odnosima. Dijelite svoje ideje i razvijajte ih s drugima. Pokažite svoju inovativnu stranu.

Cijeli mjesec, ali najjače oko 13., Jupiter stoji u izazovnom aspektu s Neptunom. Oba planeta vladaju idealizmom, religijom, stavovima i duhovnošću. Trebate naći uravnotežen način za iskazivanje ideala i svoje filozofije na radnom mjestu. Iskrivljena je percepcija, što vas može učiniti preoptimističnom. Teže je steći jasnu sliku situacije, iako vam se čini da ste u dubini uvjereni da ste u pravu. Odmaknite se i osvijestite stvarno stanje. Nemojte ni potpadati pod nečiji utjecaj, ali nastojte biti što realniji.

Srećom, istovremeno je prisutan dobar odnos Saturna i Neptuna, najjači prema kraju mjeseca. Unesite više strukture i discipline u odnose i dugoročne životne planove; daje vam se prilika za ostvarenje neke od vaših kreativnih vizija. Od 24.1. do 2.2. napravite konkretne planove za postizanje tog cilja, u koji je uključen i važan partner.

Mars je od 31.12. u Ovnu, što pojačava samopouzdanje, hrabrost, ambiciju, strast i energičnu akciju za sučeljavanje s poslovnim izazovima. Ovo je sjajan mjesec za prestanak s odgađanjem i pokazivanjem inicijative. Ipak, nemojte gušiti druge i nametati samo svoje stavove. Diže se i temperatura u odnosima jer ovaj strastveni planet jača romantične emocije.

Od 4. do 24. i Merkur se nalazi u autoritativnom Jarcu, vašoj zoni karijere: bit ćete odlučniji u komunikaciji s drugima. Ovo je odličan mjesec za intervjue za posao ili poslovne pregovore. Pristupajte drugima smireno.

Venera u Strijelcu (od 7.) u vama stvara želju za više avanture i uzbuđenja. Ovaj mjesec govori o novoj, ljepšoj atmosferi na radnom mjestu, naročito ako radite u izdavaštvu ili obrazovanju ili sa stranim zemljama. Stecite nova znanja i razmjenjujte ideje s drugima.

Mjesečni aspekti

Mars od prvog dana aktivira vašu zonu karijere i profesionalnih napora, a vi s puno energije morate riješiti sve ovomjesečne izazove. U središtu pažnje, vjerojatno povezano s prethodnim pitanjem, vaše je polje partnerstva, poslovnog ili privatnog, iako je izglednije ovo prvo. Spoj Sunca i Saturna (1.) govori o važnom dogovoru, u kojoj glavnu ulogu ima autoritativna osoba ili tvrtka. Pred vama su lekcije, obaveze, zadaci i ograničenja, što vas stavlja na test, ali vam ta odgovornost ojačava status. Merkur iz zone rada u dobrom odnosu s Uranom daje dobar start na poslu, gdje možete prezentirati odličnu ideju. Recite 'DA' novoj prilici i prihvatite se posla. Pruža vam se dobra staza u dugoročnom planu, možda kroz novi posao ili bolji položaj u firmi. I Merkur ulazi u zonu partnerstva (4.) i time se dolazi do razgovora, pregovora, intervjua za posao ili zajedničkog planiranja. Sada se u ovom sektoru nalaze četiri planeta.

No najvažniji događaj u ovoj astrološkoj kući je pomrčina Sunca (5.) koja u fokus stavlja važno partnerstvo; vjerojatno je ovo početak novog posla ili godinu započinjete na višem položaju, uz veću odgovornost. Ako je ipak riječ o emocionalnoj vezi, vrijeme je za veliku odluku: neke Račice razmišljaju o braku ili završavaju s dosadašnjim odnosom i kreću novim putem. Uran u polju karijere kreće direktnim hodom (6.) i od vas se traži inovativan pristup i rješenja na novom poslu ili projektu. Već 7. Merkur i Mars stvaraju napet aspekt: nije dobro krenuti s visokim tonovima i svađalačkim stavom, a ni isključivost vam neće pomoći. Naučite biti strpljivi. Spoj Sunca i Plutona (11.) pokazuje vašu veliku želju za moći, snagom i kontrolom, kalkuliranjem, ali nemojte se postavljati kao gonič robova. Radije iskoristite ovu veliku moć za ispravljanje nepravdi. Već 13. Merkurov spoj sa Saturnom pokazuje put: sporo, metodično razmišljanje treba biti fokusirano na postignuća. Možda birate tim koji će raditi na novom projektu. Istovremeno, Jupiter i Neptun mogu  izazvati pretjeranu i konfuznu perspektivu i megalomanske vizije. Zato iskoristite 14. i koristite intuiciju i kreativnu inspiraciju, vašu ili tuđu, u pregovorima ili vlastitom razmišljanju. Pokažite dobronamjernosti otvorenost, bolje će vam služiti od diktatorskog stava i samoživosti.

Venera ulazi u Strijelca (7.), u vaše polje svakodnevnog rada i obaveza, a sve je povezano s gore spomenutim: radni uvjeti su bolji, a šarm i ljubaznost prema kolegama otvaraju vam sva vrata. Sjajan Venerin aspekt s Marsom povezuje to polje sa zonom karijere: strast je jaka, suradnja i dobre sugestije kolega uspostavljaju odlične radne odnose, ali su moguće i ljubavne aktivnosti povezane s nekim s posla. Cijenjeni ste, ali se nemojte opuštati, već iskoristite dobar timski duh jer je suradnja veoma bitna. Sretni Jupiter ostaje u ovom polju do prosinca. Odličan aspekt Venere i Marsa (18.) govori o sugestivnim i zabavnim odnosom sa svima, a radna strast je u porastu (možda i nešto više!). Samo nemojte pretjerivati s idealizmom i zadržite se u okvirima realnog. Jedan od najboljih dana je 22. kad se spajaju Venera i Jupiter: ovo je izvrstan dan za društvene, ljubavne, ali i novčane poslove. Možda dogovarate zadovoljavajući dohodak, a to budi optimizam. Samo nemojte odmah početi trošiti na luksuz.

Ima i snažnih upozorenja: s nekim biste mogli stupiti i u sukob zbog impulzivnog i nepredvidljivog ponašanja, što može dovesti do neočekivanog ishoda. Nemojte ugroziti dobru priliku isticanjem ega. Upravo nakon ulaska Sunca u zonu dijeljenih resursa i financija, ružičaste naočale i zamagljenost brzo zamjenjuje druga slika: pomrčina Mjeseca govori o tome da morate preispitati sustav vrijednosti u odnosu na druge i ono što dobijate od njih. Isti dan dolazi do najtežeg siječanjskog aspekta, onog između ratobornog Marsa i autoritativnog Saturna (21.): netko vas možda spušta na zemlju ili od vas traži veliki poslovni napor. Možda su neke vaše inicijative ugušene, što izaziva defanzivno ili ljutito ponašanje. Primite se konstruktivnog posla, svladajte prepreke korak po korak. I Merkurov napet odnos s Uranom (23.) može dovesti do nekontroliranih verbalnih ispada, a impulzivne odluke izazivaju neočekivane posljedice.

Ponavljamo upozorenje: ne ugrožavajte svoj položaj ispadima ega ili krivim potezima. Od 24. i Merkur je u Vodenjaku, vašoj zoni zajedničkih resursa, te se nastavlja financijsko planiranje i razrada strategije. Favorizirana su istraživanja, stoga trebate koristiti osjetljiviji pristup, racionalnost i logiku.

Sjajan odnos Jupitera i Marsa (25.) govori o radnom uspjehu, koji će se reflektirati na poslovni status. Puni ste energije, entuzijazma i optimizma i čini vam se da ste sposobni za sve! Do važnog dogovora ili odluke može doći oko 29., a zadnji dan pokazuje stabilnu perspektivu, ako ste sve siječanjske izazove uspješno savladali. Imate priliku ostvariti svoj san!

Povoljni dani: 1., 3., 9., 10.-11., 18.-19., 28., 31.
Izazovni dani: 4.-5., 12.-13., 14., 26.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.


LAV

Opći pregled

Sretna vam nova godina! Ovomjesečna prognoza je prepuna važnih događaja, od kojih je najznačajnija Sunčeva pomrčina (5.) u vašem sektoru rada, obaveza i fizičkog zdravlja. Započinjete novi, važan ciklus u zaposlenju, a ova snažna eklipsa osigurava podršku za preuzimanje glavne uloge u ambicioznom planu. Kao što već možda znate, opće pravilo je da planovi i akcije poduzete tjedan dana prije pomrčine rijetko uspijevaju u nakanama. Odgodite važne odluke za tjedan iza jer ćete nakon eklipse imati nove informacije. U suprotnom, najvjerojatnije ćete morati unijeti promjene u planove kako biste ostvarili cilj. Ova pomrčina nosi sa sobom teme vezane za osobe od autoriteta, države, struktura, poslova i povezanih strahova. Ona je i svojevrsni alarm za one koji su se u zadnje vrijeme malo opustili u životu. Ovaj sektor je sada zreo za promjenu. Obično nam pomrčine ne govore ništa što već nismo sami znali na nekoj razini, a sada samo shvaćamo kako nam zanemarivanje više ne prolazi i da je vrijeme za odluke. Iskoristite ovaj Mladi Mjesec za osnaživanje novogodišnjih odluka jer je to jedan od najsnažnijih događaja ove godine za manifestiranje ciljeva. Zapitajte se gdje želite biti i što želite napraviti!

Pun Mjesec (21.) je istovremeno i pomrčina Mjeseca, a ovaj put naglašava teme srca, što put naprijed u važnim vezama čini jasnijim. Vaša osobnost, partnerstva, ljubav, kreativnost i djeca su posebno važne teme. Posljednja ovakva eklipsa se zbila 31.1. 2018., a tada ste shvatili nešto važno vezano za ljubav i veze. Proučit ćete romantična partnerstva i ona između roditelja i djeteta. Puni Mjesec uvijek podiže emocije, a sad je ta energija intenzivirana, naročito jer se pojavljuje na prvom stupnju Lava i Vodenjaka. Ako ste netko počne ponašati na dramatičan način, uzmite time-out. Moguće je da ta osoba (možda vi) percipirate situaciju gorom nego što stvarno jest. Nakon nekoliko dana porazgovarajte s važnom osobom i ostvarite bolje rješenje.

Odmah nakon pomrčine Sunca, Uran kreće u direktni hod u zoni dugoročne životne vizije, obrazovanja, putovanja i izdavaštva (6.). Vraća vam se inspiracija, ali i želja za većom osobnom slobodom, što može predstavljati problem u odnosima. Dijelite svoje ideje i razvijajte ih s drugima.

Cijeli mjesec, ali najjače oko 13., Jupiter stoji u izazovnom aspektu s Neptunom. Oba planeta vladaju idealizmom, religijom, stavovima i duhovnošću. Trebate naći uravnotežen način za iskazivanje ljubavi, kreativnosti i svega što dijelite s partnerom. Iskrivljena je percepcija, što vas može učiniti preoptimističnom. Teže je steći jasnu sliku situacije, iako vam se čini da ste u dubini uvjereni da ste u pravu. Odmaknite se i osvijestite stvarno stanje. Nemojte ni potpadati pod nečiji utjecaj, ali više uključite druge u projekte.

Srećom, istovremeno je prisutan dobar odnos Saturna i Neptuna, najjači prema kraju mjeseca. Unesite više strukture i discipline u rad i dijeljene vrijednosti (i financije); daje vam se prilika za ostvarenje neke od vaših kreativnih vizija. Od 24.1. do 2.2. napravite konkretne planove za postizanje tog cilja.

Mars je od 31.12. u Ovnu, što pojačava samopouzdanje, hrabrost, ambiciju, strast i energičnu akciju za sučeljavanje s izazovima. Ovo je sjajan mjesec za prestanak s odgađanjem i pokazivanjem inicijative. Ipak, nemojte gušiti druge. Diže se i temperatura u odnosima jer ovaj strastveni planet jača emocije.

Od 4. do 24. i Merkur se nalazi u autoritativnom Jarcu, vašoj zoni radnih napora: bit ćete odlučniji u komunikaciji s drugima. Ovo je odličan mjesec za intervjue za posao ili poslovne pregovore. Pristupajte drugima smireno.

Venera u Strijelcu (od 7.) u vama stvara želju za više avanture i uzbuđenja u ljubavi. Ovo je odličan mjesec za putovanja, a s partnerom možete isprobati nove stvari ili možete upoznati neku zanimljivu osobu (ili stranca?). Stecite nova znanja i razmjenjujte ideje s drugima.

Mjesečni aspekti

Ljupka Venera se pridružuju sretnom Jupiteru u zoni ljubavi, kreativnosti, djece i užitaka (od 7.), što donosi one najljepše emocije u romantični život. Jupiter ovdje ostaje do prosinca, stoga iskoristite ovaj sjajan utjecaj iz sestrinskog znaka Strijelca. Budite oprezni oko 13., kad bi se pretjerani optimizam i nerealna očekivanja mogla ukazati kao idealističke vizije, a vrijednosti koje dijelite s partnerom su zapravo napuhane. Kreativne ideje mogu zahtijevati više sredstava od planiranih, stoga već sljedeći dan Merkur donosi promišljenost i inspiraciju za bolji uvid u radne zahtjeve. Sjajan Venerin aspekt s Marsom (18.) donosi uzbuđenje i podiže seksualne vibracije, naročito ako ste s partnerom negdje na putu (ili upoznajete nekog novog), a strast, pustolovine i zabava vas spajaju s odgovarajućom osobom. No i dalje morate ostati nogama na zemlji jer bi vam 20. te ružičaste naočale mogle zamagliti sliku o ljubavnoj vezi. Ono za čim žudite je možda samo sanjivi ideal. Ostanite u zoni realnog. Spoj Venere s Jupiterom (22.) ipak donosi još jači val optimizma, sreće i velikodušnosti koja budi ljubav. Ovo je najbolji dan za one ljubavne emocije, ali i novčana pitanja i kreativni izražaj. Možda ipak trebate malo smanjiti trošak na luksuz ili poklone najdražoj osobi.

Ipak, najvažniji naglasak je na radnom (i zdravstvenom) sektoru, gdje se već prvog dana spajaju Sunce i Saturn, a time se najavljuju nove, velike radne obaveze i zadaci. Imate jasan okvir u kojem djelujete, kao i očekivanja. Toga se nikad ne bojite, pa imate priliku ojačati svoj status. Neka dobra kreativna ideja pokazuje vašu genijalnost (3.), stoga je odmah počnite primjenjivati. Oko 4. imate priliku osigurati stabilnu situaciju u zajedničkim financijama, na temelju dobro postavljeno radnog plana. Tada i Merkur prelazi u to polje, a vi se bavite prikupljanjem svih važnih podataka i proučavanjem detalja. Napravite listu zadataka, a logika i dobra organizacija, te učenje novih vještina pomažu vam u svladavanju svih obaveza. Razmišljate i o svom fizičkom zdravlju te možda dogovarate pregled kod liječnika.

Pomrčina Sunca se javlja baš u ovoj zoni (5.): ovo je veoma važan ovogodišnji odgađaj i bitno je da krenete u što pozitivnijem tonu. Fokus je na zaposlenju i radnim odnosima, kao i osobnom zdravlju. Počnite i s programom vježbanja te zdravijom prehranom. Postavite međuljudske odnose na zdrave osnove, kako biste nove projekte što lakše obavljali. Uran kreće u direktni hod u zoni (6.), a tu se od 1. nalazi i energični Mars. Inventivnim pristupom i ambicioznim dugoročnim životnim planom možete postaviti novi put uspjeha, no bit će i izazova ovaj mjesec. Na poslu nemojte ulaziti u sukobe (7.), čini li vam se da vas usporavaju; budite strpljivi jer nemaju svi tako jasan uvid u veliku sliku kao vi. Spoj Sunca i Plutona ponavlja tu poruku, jer pokazujete veliku želju za moći, kontrolom i položajem, ali nije dobro da nastupate kao diktator. Radije sve postavite na pravedne osnove. U tome vam pomaže spoj Merkura i Saturna (13.), kada sporijim pristupom i metodičnim razmišljanjem prebacujete fokus na postignuća, uz ponešto rezerviran stav. Tada možete donijeti i neku važnu odluku. Uzite u obzir novčana sredstva na raspolaganju i trezveno ih koristite u poslu. Merkurov spoj s Plutonom i teški udar Sunca na Uran (18.) jača sumnjičavost iz koje se može roditi impulzivno i nepredvidljivo ponašanje, s neočekivanim ishodom. Nalazite li se na putovanju, dobro pripazite na zdravlje i moguće nezgode.

Sunce prelazi u znak Vodenjaka (20.), čime se fokus prebacuje na najvažnija partnerstva i odnose. Već smo spomenuli da morate biti realniji, a pomrčina Mjeseca (21.) donosi emocije u prvi plan, a možda ćete ih teško i obuzdati. Svi vide kako se osjećate, jer vam se čini da ništa ne kontrolirate u vezi. Događaji mogu poprimiti dramatične dimenzije; pazite da ne dođe do prekida prije nego uopće shvatite što doista želite. Možda će se sve reflektirati i na posao jer isti dan dolazi do najtežeg ovomjesečnog aspekta - sukoba ljutog Marsa i tvrdog Saturna. Vaše inicijative možda guši netko na poslu (šef?), a vaša reakcija samo pogoršava stvar. Kako su radni zahtjevi veliki, radije energiju preusmjerite na posao, svladajte sve prepreke, polako i sistematski. Zadržite kontrolu i 23., kad bi nešto brzopleto izgovoreno moglo zvučati grubo i uznemirujuće. Impulzivne odluke mogu dovesti do neočekivanih posljedica. Alternativno, nagla promjena može poremetiti putovanje.

U zonu partnerstva stiže i promišljeni Merkur (24.) i upućuje vas da saslušate i druge, njihova mišljenja i potrebe, što vam ne bi trebalo biti teško jer imate snažnu želju za suradnjom i komunikacijom. Kroz te pojedinačne dijaloge, razbristrit ćete svoje misli. Pregovori, razgovori, savjetovanja, odnosi s javnošću i partnerima u prvom su planu, dok nastojite postići mir. Upravo oko 29. dolazite do važne odluke ili dogovora s važnom osobom. Zadnji dan mjeseca pokazuje da možete biti zadovoljni postignutim, ali samo ako ste konstruktivno reagirali u ovomjesečnim izazovima. Na putu ste ostvarenja važnog sna!

Povoljni dani: 2.-3., 7., 12., 17., 21., 25., 29.
Izazovni dani: 1., 5., 8., 15., 18., 27.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.


DJEVICA

Opći pregled

Sretna vam nova godina! Ovomjesečna prognoza je prepuna važnih događaja, od kojih je najznačajnija Sunčeva pomrčina (5.) u vašem sektoru kreativnosti, ljubavi i djece. Započinjete novi, važan ciklus u svom izražaju, a ova snažna eklipsa osigurava podršku za pokazivanje onoga što znate. Možda vam je poznato, opće pravilo je da planovi i akcije poduzete tjedan dana prije pomrčine rijetko uspijevaju u nakanama. Odgodite važne odluke za tjedan iza jer ćete nakon eklipse imati nove informacije. U suprotnom, najvjerojatnije ćete morati unijeti promjene u planove kako biste ostvarili cilj. Ova pomrčina nosi sa sobom teme vezane za osobe od autoriteta, države, struktura, poslova i povezanih strahova. Ona je i svojevrsni alarm za one koji su se u zadnje vrijeme malo opustili u životu. Ovaj sektor je sada zreo za promjenu. Obično nam pomrčine ne govore ništa što već nismo sami znali na nekoj razini, a sada samo shvaćamo kako nam zanemarivanje više ne prolazi i da je vrijeme za odluke. Iskoristite ovaj Mladi Mjesec za osnaživanje novogodišnjih odluka jer je to jedan od najsnažnijih događaja ove godine za manifestiranje ciljeva. Zapitajte se gdje želite biti i što želite napraviti!

Pun Mjesec (21.) je istovremeno i pomrčina Mjeseca, a ovaj put naglašava teme srca, što put naprijed u važnim vezama čini jasnijim. Radne obaveze, posao, ali i zdravlje su posebno važne teme. Posljednja ovakva eklipsa se zbila 31.1. 2018., a tada ste shvatili nešto važno vezano za ljubav i partnerstvo. Proučit ćete romantična partnerstva i ona između roditelja i djeteta. Moguće je da morate riješiti svoj radni status ili neko zdravstveno pitanje. Puni Mjesec uvijek podiže emocije, a sad je ta energija intenzivirana, naročito jer se pojavljuje na prvom stupnju Lava i Vodenjaka. Ako ste netko počne ponašati na dramatičan način, uzmite time-out. Moguće je da ta osoba (možda vi) percipirate situaciju gorom nego što stvarno jest. Nakon nekoliko dana porazgovarajte s važnom osobom i ostvarite bolje rješenje.
Odmah nakon pomrčine Sunca, Uran kreće u direktni hod u Ovnu, vašoj zoni dijeljenih financija, resursa i vrijednosti (6.). Vraća vam se inspiracija, ali i želja za većom osobnom slobodom, što može predstavljati problem u odnosima. Dijelite svoje ideje i razvijajte ih s drugima.

Cijeli mjesec, ali najjače oko 13., Jupiter stoji u izazovnom aspektu s Neptunom. Oba planeta vladaju idealizmom, religijom, stavovima i duhovnošću. Trebate naći uravnotežen način za iskazivanje ideala i svoje filozofije u važnim odnosima kako ne biste ugrozili temelje svoje sigurnosti. Iskrivljena je percepcija, što vas može učiniti preoptimističnim. Teže je steći jasnu sliku situacije, iako vam se čini da ste u dubini uvjereni da ste u pravu. Odmaknite se i osvijestite stvarno stanje. Nemojte ni potpadati pod nečiji utjecaj, ali pazite da vas netko ne iskorištava ili ne prevari.

Srećom, istovremeno je prisutan dobar odnos Saturna i Neptuna, najjači prema kraju mjeseca. Unesite više strukture i discipline u svoju kreativnost i suradnju s drugima; daje vam se prilika za ostvarenje neke od vaših kreativnih vizija. Od 24.1. do 2.2. napravite konkretne planove za postizanje tog cilja kroz partnerske odnose.

Mars je od 31.12. u Ovnu, što pojačava pritisak na dijeljene resurse i financije, ali vam daje i snage za rješavanje tih pitanja. Ovo je sjajan mjesec za prestanak s odgađanjem i pokazivanjem inicijative. Ipak, nemojte nametati samo svoje stavove. Diže se i temperatura u odnosima jer ovaj strastveni planet jača emocije, stoga zadržite kontrolu nad reakcijama. Ujedno, jačaju strast i fizički apetiti.

Od 4. do 24. i Merkur se nalazi u autoritativnom Jarcu, vašoj zoni karijere: bit ćete odlučniji u komunikaciji s drugima i predstavljati svoje kreativne ideje. Ovo je odličan mjesec za intervjue za posao ili poslovne pregovore. Pristupajte drugima smireno.

Venera u Strijelcu (od 7.) u vama stvara želju za više avanture i uzbuđenja i ljubavi unutar doma. Atmosfera je ugodna i puna topline. Razmjenjujte ideje s drugima.

Mjesečni aspekti

Mars se od prvog dana nalazi u svom znaku i vašem sektoru dijeljenih financija i zajedničkih resursa. U to ulaze i honorari, plaće, naknade, ali i novčane obveze. Morate se baciti na traženje novih izvora prihoda, a i Uran u istom polju kreće u direktni hod (6.) i time vam omogućava smišljanje originalnih rješenja. No, u ovom sektoru će biti puno izazova ovaj mjesec. Prije toga, vaš vladar Merkur u suradnji s Uranom nude briljantnu ideju ili iznenadnu ponudu koju morate prihvatiti. Od 4. Merkur se nalazi u Jarcu i vašoj zoni kreativnosti, ljubavi i djece, a upravo ta zona je najnaglašenija u siječnju.

Tu se sada nalaze četiri planeta, od kojih je veoma važan i Saturn. Nakon što je pretprošle godine ušao u ovu zonu, ono u čemu uživate više djeluje kao obaveza i redovan napor. Vaš kreativni izražaj stoga nije samo zabava. Naročito se to odnosi na intelektualni rad. Pomrčina Sunca (5.) se javlja baš u ovom sektoru: fokus je na potrebi za rizikom izražavanja sebe kreativno i strastveno, ali treba biti oprezan jer sada vjerojatno i zarađujete od takvog rada. Ovaj bitan događaj govori kako želite postaviti stvari na bolje osnove i prihodovati više i stabilnije. No već 7. dolazi do sukoba Merkura i Marsa: imate li zakazan važan sastanak tih dana, lako biste mogli upasti u burnu diskusiju, naročito ako osjećate da ste podcijenjeni. Strpljenje i uzdržavanje je ipak bolje rješenje. Sunce u spoju s Plutonom govori da želite jasnu poziciju u kojoj ćete više kontrolirati svoj rad, ali nemojte nastupati pretvrdo. Merkurov spoj sa Saturnom vas upućuje na polagano, metodično razmišljanje i potrebu fokusiranja na postizanje dogovora, iako s druge strane može biti cinizma i nedovoljno dobrog odgovora. S druge strane stola možda stoji osoba koja bi vas htjela iskoristiti, ali vaš nerealni stav neće tome pomoći. Ostanite s nogama na zemlji; do nekog dogovora ipak može doći oko 14. ili intuitivno možete pročitati drugu stranu pa barem znate na čemu ste.  Merkurov spoj s Plutonom (18.) ipak od vas stvara detektiva i nastojite otkriti skrivene motive, stavove i tajne. Taj dan dolazi i do prvog teškog siječanjskog aspekta, između Sunca i Urana: impulzivno, nepredvidljivo ponašanje, (možda zbog onoga što vam je ponuđeno), može upropastiti inicijativu ili dovesti do neočekivanog ishoda; vlada nesigurnost.

Sunce zatim prelazi u znak Vodenjaka (20.), a odmah dolazi i do pomrčine Mjeseca u toj zoni rada, zaposlenja i obaveza; nažalost, uz još jedan težak aspekt - Marsa i Saturna. Budući da je vezan uz zajedničke financije, postoje dvije mogućnosti: ili ste se uspjeli dogovoriti, ali uz vaše nezadovoljstvo i žrtvu kad su u pitanju primanja ili je došlo do prekida razgovora, što će veoma štetno utjecati na vaše prihode. U tom slučaju, budite spremni imati rezervni plan i sami započeti kreativni projekt od kojeg možete ostvariti zaradu. Slično govori i Merkurov odnos s Uranom (23.), kad biste mogli, zbog nekontroliranih izjava i impulzivnog ponašanja, izazvati neočekivane posljedice i poremetiti izglede za financijski dogovor. Dan kasnije Merkur prelazi u polje rada, pa ćete imati o čemu razmišljati. Ne zaboravimo da je to i sektor zdravlja: moguće je da vas muči neki problem pa mu morate posvetiti dužnu pažnju. Rehabilitacija, razgovor s liječnikom i više pažnje prehrani i potrebama tijela.

Nakon što sam vas uplašio onim težim vijestima (znam da prvo želite čuti njih), okrenimo se i dobrim aspektima, koji ipak mogu ublažiti sve rečeno. Venera ulazi u polje doma, obitelji i temelja sigurnosti (7.) pa možete očekivati ugodniju atmosferu; ne zaboravimo da u toj zoni boravi sretni Jupiter (do prosinca). Odnosi s ukućanima su puni topline i ljubavi. Oko 18., Venera se idealno druži s Marsom koji boravi u zoni dijeljenih resursa. Inače, Venera je vladar vaših prihoda, a time vlada i inače. Drugim riječima, možete očekivati nešto što će vam dati više stabilnosti: put vam je otvoren, stoga imate mogućnost dogovora. Također, Venera se spaja s Jupiterom u zoni doma (22.), a vas obuzima optimizam, zahvalnost i velikodušnost koji bude ljubav i sreću. Ovo je najbolji dan za obiteljske, ljubavne i novčane poslove, ali nemojte previše potrošiti na uljepšavanje doma jer je štednja uvijek preporučljiva. I Marsov odnos s Jupiterom (25.) podiže optimizam u zajedničkim financijskim temama: osjećate se snažno i vraća vam se natjecateljski duh. Kod kuće možete uživati u ljubavnom zagrljaju i toplim emocijama. Zadnji dan mjeseca govori o dogovoru s važnim partnerom, ali samo ako ste uspjeli izmanevrirati između mina na povremeno veoma uzburkanom moru siječnja. Sve ovisi o vama, vašoj umješnosti i kontroli izrečenog.

Povoljni dani: 1., 5.-6., 10., 14.-15., 22.-23., 31.
Izazovni dani: 2., 8.-9., 13., 24., 26., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.


VAGA

Opći pregled

Sretna vam nova godina! Ovomjesečna prognoza je prepuna važnih događaja, od kojih je najznačajnija Sunčeva pomrčina (5.) u vašem sektoru doma, obitelji i temelja sigurnosti. Započinjete novi, važan ciklus u životu, a ova snažna eklipsa osigurava podršku za preuzimanje glavne uloge u ambicioznom planu. Kao što već možda znate, opće pravilo je da planovi i akcije poduzete tjedan dana prije pomrčine rijetko uspijevaju u nakanama. Odgodite važne odluke za tjedan iza jer ćete nakon eklipse imati nove informacije. U suprotnom, najvjerojatnije ćete morati unijeti promjene u planove kako biste ostvarili cilj. Ova pomrčina nosi sa sobom teme vezane za osobe od autoriteta, roditelja, države, struktura, privatnih poslova i povezanih strahova. Ona je i svojevrsni alarm za one koji su se u zadnje vrijeme malo opustili u životu. Ovaj sektor je sada zreo za promjenu. Obično nam pomrčine ne govore ništa što već nismo sami znali na nekoj razini, a sada samo shvaćamo kako nam zanemarivanje više ne prolazi i da je vrijeme za odluke. Iskoristite ovaj Mladi Mjesec za osnaživanje novogodišnjih odluka jer je to jedan od najvažnijih događaja ove godine za manifestiranje ciljeva. Zapitajte se gdje želite biti i što želite napraviti!

Puni Mjesec (21.) je istovremeno i pomrčina Mjeseca, a ovaj put naglašava teme srca, što put naprijed u važnim vezama čini jasnijim. Radne obaveze i zdravlje su posebno važne teme. Posljednja ovakva eklipsa se zbila 31.1. 2018., a tada ste shvatili nešto važno vezano za ova pitanja. Puni Mjesec uvijek podiže emocije, a sad je ta energija intenzivirana, naročito jer se pojavljuje na prvom stupnju Lava i Vodenjaka. Ako ste netko počne ponašati na dramatičan način, uzmite time-out. Moguće je da ta osoba (možda vi) percipirate situaciju gorom nego što stvarno jest. Nakon nekoliko dana porazgovarajte s važnom osobom i ostvarite bolje rješenje.

Odmah nakon pomrčine Sunca, Uran kreće u direktni hod u zoni partnerstva i najvažnijih veza (6.). Vraća vam se inspiracija, ali i želja za većom osobnom slobodom, što može predstavljati problem u odnosima. Dijelite svoje ideje i razvijajte ih s drugima.

Cijeli mjesec, ali najjače oko 13., Jupiter stoji u izazovnom aspektu s Neptunom. Oba planeta vladaju idealizmom, religijom, stavovima i duhovnošću. Trebate naći uravnotežen način za iskazivanje svojih ideja i stavova te situacije na radnom mjestu. Iskrivljena je percepcija, što vas može učiniti preoptimističnom. Teže je steći jasnu sliku situacije, iako vam se čini da ste u dubini uvjereni da ste u pravu. Odmaknite se i osvijestite stvarno stanje. Nemojte ni potpadati pod nečiji utjecaj.

Srećom, istovremeno je prisutan dobar odnos Saturna i Neptuna, najjači prema kraju mjeseca. Unesite više strukture i discipline u svoj dom i osnažite temelje; daje vam se prilika za ostvarenje neke od vaših kreativnih vizija na poslu. Od 24.1. do 2.2. napravite konkretne planove za postizanje tog cilja.

Mars je od 31.12. u Ovnu, što pojačava samopouzdanje, hrabrost, ambiciju, strast i energičnu akciju u partnerstvima. Ovo je sjajan mjesec za prestanak s odgađanjem i pokazivanjem inicijative. Ipak, nemojte gušiti druge. Diže se i temperatura u odnosima jer ovaj strastveni planet jača romantične emocije.

Od 4. do 24. i Merkur se nalazi u autoritativnom Jarcu, vašoj zoni doma i obitelji: bit ćete odlučniji u komunikaciji s ukućanima. Ovo je odličan mjesec za sređivanje problema. Pristupajte drugima smireno.

Venera u Strijelcu (od 7.) u vama stvara želju za više avanture i uzbuđenja, a um je je veseo i vedar. Ovo je odličan mjesec za kraća putovanja, a s partnerom možete isprobati nove stvari ili ćete upoznati neku zanimljivu osobu. Stecite nova znanja i razmjenjujte ideje s drugima.

Mjesečni aspekti

Veliki novi ciklus počinje za Vage u siječnju, a tiče se temelja vaše sigurnosti - doma i obitelji. Odnos s glavnim partnerom je također veoma bitan, stoga je važno zadržati optimizam pri donošenju velikih odluka. Mars je od prvog dana prisutan u zoni partnerstva, a Uran kreće u direktan hod (6.). Stvari se pokreću iz statusa quo, no bit će veoma izazovnih situacija.

Najvažniji događaji se odvijaju u zoni doma i obitelji: Sunce se ovdje spaja sa Saturnom (1.), a situacija zahtijeva vašu punu pozornost. Autoritativna osoba, možda roditelj ili suprug, traže posebnu pažnju. Moguće je i da rješavate problem stanovanja na neki način, a vi analizirate odgovornost i ograničenja. I zdravstvena situacija je povezana jer netko možda treba vašu njegu. Trojcu planeta se pridružuje i Merkur (4.), ali najvažniji događaj je pomrčina Sunca (5.): želite postaviti život u domu kakav vam odgovara, a u to ulaze i moguća preuređenja ili obiteljski odnosi. Neki će se možda preseliti na drugu lokaciju. Promjena ili prilagodba su potrebni kako bi se zadovoljile vaše emocionalne potrebe. Možda zbog tih pitanja dolazi do problema u komunikaciji s partnerom, ali nastojte ne ulaziti u svađe; pokušajte na svoj uobičajeni način - diplomatski i strpljivo. Spoj Sunca i Plutona (11.) dodatno naglašava nečiju želju za kontrolom ili neku vrstu kraja. Merkur se spaja sa Saturnom (13.), a svemu pristupate sporo i metodično, s fokusom na rješenja. Neka vijest može biti i deprimirajuća. No već 14. nastojite naći rješenje, pogotovo ako se radi o brizi za neku osobu. Posebno izazovan dan je 18.: nastojite otkriti neku tajnu ili skriveno značenje, a sukob Sunca i Urana sad već impulzivnim i nepredvidljivim ponašanjem može dovreti do ozbiljnih razilaženja ili izazvati nezgode i neočekivani ishod. Vlada nesigurnost u najvažnijem odnosu, vjerojatno zbog samovolje druge osobe.

Sunce tada prelazi u Vodenjaka i vaše polje ljubavi, kreativnosti i djece (20.), a već sljedeći dan dolazi da dramatične pomrčine Mjeseca (pun Mjesec), uz oštar sukob Marsa i Saturna. Ovo je vrijeme kad trebate podršku istomišljenika ili vam se fokus prebacuje i na brigu o djetetu. No odnos u glavnom partnerstvu je doveden do kulminacije, a nečiji nepopustljiv stav izaziva ljutite reakcije. Koliko možete, pokušajte sve riješiti kroz konstruktivan pristup i polako prelaziti prepreke, iako već 23. ponovo može doći do verbalnog ispada i grubih riječi. Impulzivne odluke dovode do neočekivanih posljedica. Nagla promjena može poremetiti planove. Od 24. i Merkur boravi u polju ljubavi i kreativnosti, a vi nastojite kroz svoje ideje i rješenja posložiti sve na što bolji način. Zabavljate druge, misli su vam okrenute djeci i onoj ugodnoj strani života. Do važne objave ili odluke dolazite oko 29.

Ako ste se dobro snašli u nabrojanim izazovnim danima, u zadnjim dana mjeseca ćete otkriti da ste uspjeli u svojoj nakani i osjećat ćete se zadovoljni zbog altruističkog cilja. No, pogledajmo sad i one dobre aspekte, koji će vam uvelike pomoći pri teškoćama. Najviše se možete osloniti na svoje pozitivno razmišljanje, pojačano ulaskom vašeg vladara Venere u zoni misli i komunikacija (od 7.); tamo se već nalazi sretni Jupiter (ostaje do prosinca). Oko 13. nemojte pretjerivati s idealizmom jer ste možda preuveličali stavove i vrijednosti, no brzo ćete se spustiti u realne okvire. Kontakt Venere i Marsa govori o vrlo uzbudljivom upoznavanju posebne osobe, a seksualne i pustolovne vibracije su jake. Ako ste u vezi, možda ipak ovog dana možete ublažiti one oštre tonove s partnerom. Najbolji dan mjeseca za društvene, ljubavne i novčane poslove je 22., kad se spajaju Venera i Jupiter. Putovanja su sjajna, a vi volite sve oko sebe i šarmirati prisutnošću i lijepim riječima.

Nastojte izvući najbolje iz prilika koje vam se nude, iako možda na neke stvari ne možete utjecati. Zadržite svoj mir i harmoniju. Ako nije riječ o isključivo privatnoj situaciji, možda sve ima veze s neravnotežom između posla i doma. Pokušajte naći vrijeme za sve obaveze. Riješite li ovaj važan problem, postavit ćete bolje temelje za ostatak godine.

Povoljni dani: 3., 7.-8., 10., 17.-18., 21., 25.-26.
Izazovni dani: 2., 5., 12., 13., 19., 27., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

ŠKORPION

Opći pregled

Sretna vam nova godina! Ovomjesečna prognoza je prepuna važnih događaja, od kojih je najznačajnija Sunčeva pomrčina (5.) u vašem sektoru razmišljanja, ideja, komunikacija i stavova. Započinjete novi, važan ciklus u svom životnom napretku, a ova snažna eklipsa osigurava podršku za preuzimanje glavne uloge u vašem ambicioznom planu. Kao što već možda znate, opće pravilo je da planovi i akcije poduzete tjedan dana prije pomrčine rijetko uspijevaju u nakanama. Odgodite važne odluke za tjedan iza jer ćete nakon eklipse imati nove informacije. U suprotnom, najvjerojatnije ćete morati unijeti promjene u planove kako biste ostvarili cilj. Ova pomrčina nosi sa sobom teme vezane za osobe od autoriteta, države, struktura, poslova i povezanih strahova. Ona je i svojevrsni alarm za one koji su se u zadnje vrijeme malo opustili u životu. Ovaj sektor je sada zreo za promjenu. Obično nam pomrčine ne govore ništa što već nismo sami znali na nekoj razini, a sada samo shvaćamo kako nam zanemarivanje više ne prolazi i da je vrijeme za odluke. Iskoristite ovaj Mladi Mjesec za osnaživanje novogodišnjih odluka jer je to jedan od najsnažnijih događaja ove godine za manifestiranje ciljeva. Zapitajte se gdje želite biti i što želite napraviti!

Puni Mjesec (21.) je istovremeno i pomrčina Mjeseca, a ovaj put naglašava teme srca, što put naprijed u važnim vezama čini jasnijim. Karijera, profesionalna pitanja i kreativnost su posebno važne teme. Posljednja ovakva eklipsa se zbila 31.1. 2018., a tada ste shvatili nešto važno vezano za ljubav i partnerstvo. Proučit ćete romantična partnerstva i ona između roditelja i djeteta. Puni Mjesec uvijek podiže emocije, a sad je ta energija intenzivirana, naročito jer se pojavljuje na prvom stupnju Lava i Vodenjaka. Ako ste netko počne ponašati na dramatičan način, uzmite time-out. Moguće je da ta osoba (možda vi) percipirate situaciju gorom nego što stvarno jest. Nakon nekoliko dana porazgovarajte s važnom osobom i ostvarite bolje rješenje.

Odmah nakon pomrčine Sunca, Uran kreće u direktni hod u zoni rada, obaveza i zdravlja (6.). Vraća vam se inspiracija, ali i želja za većom osobnom slobodom, što može predstavljati problem u odnosima. Dijelite svoje ideje i razvijajte ih s drugima.

Cijeli mjesec, ali najjače oko 13., Jupiter stoji u izazovnom aspektu s Neptunom. Oba planeta vladaju idealizmom, religijom, stavovima i duhovnošću. Trebate naći uravnotežen način za upravljanje prihodima i vrijednostima te kreativnim zahtjevima, ljubavnim odnosom ili djecom. Iskrivljena je percepcija, što vas može učiniti preoptimističnom. Teže je steći jasnu sliku situacije, iako vam se čini da ste u dubini uvjereni da znate što činite. Odmaknite se i osvijestite stvarno stanje; ostanite realni.

Srećom, istovremeno je prisutan dobar odnos Saturna i Neptuna, najjači prema kraju mjeseca. Unesite više strukture i discipline u svoje razmišljanje i stavove; daje vam se prilika za ostvarenje neke od vaših kreativnih vizija ili postavljanje veze na stabilne noge. Od 24.1. do 2.2. napravite konkretne planove za postizanje kreativnog cilja.

Mars je od 31.12. u Ovnu, što pojačava samopouzdanje, hrabrost, ambiciju, strast i energičnu akciju kad je riječ o radnim izazovima. Ovo je sjajan mjesec za prestanak s odgađanjem i pokazivanjem inicijative. Ipak, nemojte gušiti druge. Diže se i temperatura u odnosima jer ovaj strastveni planet jača emocije.

Od 4. do 24. i Merkur se nalazi u autoritativnom Jarcu, vašoj zoni intelekta i ideja: bit ćete odlučniji u komunikaciji s drugima. Ovo je odličan mjesec za intervjue za poslovne razgovore i prezentaciju ideja. Pristupajte drugima smireno.

Venera u Strijelcu (od 7.) donosi dobre vijesti kad su u pitanju prihodi (ovdje je već sretni Jupiter). Obavite šoping po sniženim cijenama, a mogli biste primiti i neki poklon ili nagradu.

Mjesečni aspekti

S prvim danom nove godine Mars u polju rada (i fizičkog zdravlja) odmah postavlja teret obaveza, ali donosi i pritisak na vaše tijelo. Nadam se da se niste previše iscrpili tokom dočeka. Uran u istoj zoni kreće u direktni hod (6.), čime dobijate priliku za inovacije i originalan pristup svojim briljantnim rješenjima. Ne čudi da ćete oko 3. smisliti dobru ideju, koja može poboljšati i novčano stanje.
Glavni naglasak u siječnju pada na područje razmišljanja, komunikacija, ideja, intelektualnog rada, učenja, prezentacija i kraćih putovanja (prometa), ali i bliske rodbine. Moguće je da ćete ovaj mjesec razmišljati o kupnji novog auta. Merkur ulazi tu (svoju prirodnu zonu) 4.,a vi se bacate na važne razgovore, pregovore i stjecanje novih vještina. Ovo područje sada okupira čak četiri planeta.

Veliki događaj dolazi pomrčinom Sunca (5.): fokus je na intelektualnim i komunikacijskim potrebama. Zadovoljstvo možete postići kroz učenje i podučavanje i smišljanje poslovnih projekata. Sretni Jupiter boravi u zoni prihoda i novca do prosinca (iskoristite to!), a od 7. mu se pridružuje i ljupka Venera (to je njeno prirodno polje). Možda ćete osjetiti i neki "nemir" kad je u pitanju novac i trošenje, jer želite imati više stvari oko sebe. Financijska sigurnost i užici u dobrim stvarima su vam važni, ali ste u stanju cijeniti i jednostavnost. Sposobnost uspostavljanja dobrim odnosima s drugima može poboljšati osobne financije u ovom periodu. Ovo je povoljna pozicija i za ljubavne teme i bliske odnose.

Zahtjevi na radnom mjestu se pojačavaju (7.), ali nemojte zbog nervoze upadati u diskusije, naročito ako vam se netko suprotstavi; pokažite strpljivost. Spoj Sunca i vašeg Plutona (11.) te Merkura i Saturna ukazuje na vašu čuvenu želju za moći, snagom, položajem i kontrolom, ali nemojte tvrdo nametati stavove. Radije razmišljajte polako i metodično te se fokusirajte na postignuća. Oko 18. Merkur se spaja s Plutonom, a vi tražite skriveno značenje, proučavate svaki detalj, gotovo opsesivno. Taj dan obilježava i težak sukob Sunca i Urana: impulzivno, nepredvidljivo ponašanje može ugroziti dobru inicijativu na poslu, ali i izazvati neku nezgodu. Čuvajte svoje zdravlje.

Od 20. Sunce je u Vodenjaku, vašoj zoni doma i obitelji, a već sljedeći dan donosi pomrčinu Mjeseca, praćenu sudarom Marsa i Saturna. Naglasak je na obitelji i prioritetima u karijeri, a na vama je naći ravnotežu između potreba za obje strane. Moguće je i da se bavite domom u smislu nekretnine, pa razmišljate što učiniti. Onaj izazovni aspekt može izazvati defanzivno ponašanje i ljutite reakcije. Zahtjevi na poslu su veliki, stoga se primite konstruktivnog posla i rješavajte prepreke jednu po jednu. I 23. nosi sličnu poruku: pazite na jezik, kako ne biste rekli nešto grubo kolegama s posla. Impulzivne reakcije mogu izazvati nezgodne posljedice. Naročito pazite na promet i električne uređaje.

Venera vam stavlja na nos ružičaste naočale kad su u pitanju novac i ljubav (ili djeca), a to može zamagliti sliku o zaljubljenosti ili ljubavnoj vezi. Možda je u pitanju samo sanjivi ideal. Srećom, oko 22. dolazi do spoja Venere i Jupitera, a to je najbolji dan za novčane i ljubavne poslove. Ne morate zbog toga odmah trošiti na luksuzne stvari ili pretjerivati s užicima. Jupiterov odličan aspekt s Marsom (25.) sjajno podiže optimizam, što je rezultat financijskog efekta od rada. Vidi se da uvijek pobjeđujete, a entuzijazam vam je ovaj dan neizmjeran.

Spoj Merkura i Sunca (29.) označava objavu neke važne odluke ili plana u vezi situacije u domu. Završni dani mjeseca pokazuju da je i ljubavna situacija stabilna, ako ste uspjeli svladati sve ovomjesečne izazove.

Povoljni dani: 1., 4., 9.-10., 15., 22., 28.
Izazovni dani: 5., 7.-8., 12., 14., 20., 23.-24.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Opći pregled

Sretna vam nova godina! Ovomjesečna prognoza je prepuna važnih događaja, od kojih je najznačajnija Sunčeva pomrčina (5.) u vašem sektoru novca, prihoda i vrijednosti. Započinjete novi, važan ciklus, a ova snažna eklipsa osigurava podršku za preuzimanje glavne uloge u ambicioznom planu. Kao što već možda znate, opće pravilo je da planovi i akcije poduzete tjedan dana prije pomrčine rijetko uspijevaju u nakanama. Odgodite važne odluke za tjedan iza jer ćete nakon eklipse imati nove informacije. U suprotnom, najvjerojatnije ćete morati unijeti promjene u planove kako biste ostvarili cilj. Ova pomrčina nosi sa sobom teme vezane za osobe od autoriteta, države, struktura, poslova i povezanih strahova. Ona je i svojevrsni alarm za one koji su se u zadnje vrijeme malo opustili u životu. Ovaj sektor je sada zreo za promjenu. Obično nam pomrčine ne govore ništa što već nismo sami znali na nekoj razini, a sada samo shvaćamo kako nam zanemarivanje više ne prolazi i da je vrijeme za odluke. Iskoristite ovaj Mladi Mjesec za osnaživanje novogodišnjih odluka jer je to jedan od najsnažnijih događaja ove godine za manifestiranje ciljeva. Zapitajte se gdje želite biti i što želite napraviti!

Puni Mjesec (21.) je istovremeno i pomrčina Mjeseca, a ovaj put naglašava teme srca, što put naprijed u važnim vezama čini jasnijim. Životna filozofija, strane zemlje, obrazovanje, razmišljanja i stavovi su posebno važne teme. Posljednja ovakva eklipsa se zbila 31.1. 2018., a tada ste shvatili nešto važno vezano za ova pitanja. Puni Mjesec uvijek podiže emocije, a sad je ta energija intenzivirana, naročito jer se pojavljuje na prvom stupnju Lava i Vodenjaka. Ako ste netko počne ponašati na dramatičan način, uzmite time-out. Moguće je da ta osoba (možda vi) percipirate situaciju gorom nego što stvarno jest. Nakon nekoliko dana porazgovarajte s važnom osobom i ostvarite bolje rješenje.

Odmah nakon pomrčine Sunca, Uran kreće u direktni hod u zoni ljubavi, kreativnosti i djece (6.). Vraća vam se inspiracija, ali i želja za većom osobnom slobodom, što može predstavljati problem u odnosima. Želite više uzbuđenja, a nekima će mladi biti posebno važni. Dijelite svoje ideje i razvijajte ih s drugima.

Cijeli mjesec, ali najjače oko 13., Jupiter stoji u izazovnom aspektu s Neptunom. Oba planeta vladaju idealizmom, religijom, stavovima i duhovnošću. Trebate naći uravnotežen način za iskazivanje svojih ideala i filozofije i uskladiti ih s ukućanima. Iskrivljena je percepcija, što vas može učiniti preoptimističnom. Teže je steći jasnu sliku situacije, iako vam se čini da ste u dubini uvjereni da ste u pravu. Odmaknite se i osvijestite stvarno stanje. Nemojte ni potpadati pod nečiji utjecaj.

Srećom, istovremeno je prisutan dobar odnos Saturna i Neptuna, najjači prema kraju mjeseca. Unesite više strukture i discipline u svoje financije; daje vam se prilika za ostvarenje neke od vaših vizija vezanih uz dom. Od 24.1. do 2.2. napravite konkretne planove za postizanje kreativnog cilja.

Mars je od 31.12. u Ovnu, što pojačava samopouzdanje, hrabrost, ambiciju, strast i energičnu akciju za sučeljavanje s izazovima u kreativnim projektima. Ovo je sjajan mjesec za prestanak s odgađanjem i pokazivanjem inicijative. Ipak, nemojte gušiti druge. Diže se i temperatura u odnosima jer ovaj strastveni planet jača romantične emocije. Vaši apetiti rastu, a seksualni zahtjevi mogu postati veći.
Od 4. do 24. i Merkur se nalazi u autoritativnom Jarcu, vašoj zoni novca: bit ćete odlučniji u komunikaciji s drugima. Ovo je odličan mjesec za financijsko planiranje i pregovore. Pristupajte drugima smireno.

Venera u Strijelcu (od 7.) u vama stvara želju za više avanture i uzbuđenja, šarmantniji ste, vedriji i zavodljivi. Ovo je odličan mjesec za putovanja, a s partnerom možete isprobati nove stvari ili možete upoznati neku zanimljivu osobu (ili stranca?). Imate priliku i za vizualni preobražaj.

Mjesečni aspekti

Za vas je ovo bitan mjesec kad su u pitanju financije i vaš kreativni rad, no morate na tom putu svladati neke značajne prepreke. Mars je od prvog dana u Ovnu, vašoj zoni kreativnosti, ljubavi, djece i užitaka, što samo govori o povećanoj strasti i energiji s kojom ulazite u novu godinu. I Uran kreće direktnim hodom u istoj zoni (6.), uslijed čega jača vaša inventivnost i originalna rješenja; oba planeta ukazuju na visoku razinu uzbuđenja, želje za užicima i seksom, a mlade osobe imaju posebno mjesto (i djeca).

Merkur iz vašeg znaka prelazi u Jarca i zonu osobnih financija (4.), čime se broj planeta u tom sektoru povećava na četiri. Ovo je snažan period u kojem možete analizirati priljev novca, prihoda i sposobnost zarađivanja. Fokusirani ste na novac i imovinu, kao i osobne vrijednosti, pa je ovo mjesec za smišljanje novih ideja za zaradu. Alternativno, možda strepite nad stabilnošću sadašnjih primanja. Prije toga, njegov aspekt s Uranom (3.) ukazuje na briljantnu kreativnu ideju ili trebate pristati na iznenadnu ponudu. Možda je baš riječ o nekom neočekivanom upoznavanju, što nosi posebno uzbudljive vibracije. Sunce i Saturn se spajaju u polju prihoda (1.) i odmah ukazuju na važnost financijske konstrukcije u 2019.: možda je došlo do neke promjene, a vi kročite novim profesionalnim putem. I odnos Sunca s Neptunom (4.) govori o podršci koju imate od članova obitelji u novčanim pitanjima ili rješavate stambenu situaciju na zadovoljavajući način.

Najvažniji ovomjesečni događaj je pomrčina Sunca u zoni prihoda, novca i vrijednosti: fokus je stavljen na financijsku perspektivu, a vas sve navodi na traženje stabilnog materijalnog statusa. Pretjerani ego može izazvati pokušaje za povećanje prihoda, dok će netko drugi nastojati što više uštedjeti. Rezultat ove eklipse može ići od zadovoljavajućeg prosperiteta do ekonomske propasti. Ovisno o tome kako ćete se nositi s izazovima u siječnju, takvi će vam biti i rezultati. No jasno je što vam je glavna stvar na pameti.

Prije toga, spomenimo aspekte vezane za vaš znak i polje identiteta i osobnosti. Ovdje se nalaze dva sretna planeta - vaš vladar Jupiter (do prosinca) te ljupka Venera. Smanjite svoju megalomaniju oko 13. kad je riječ o planovima vezanim za dom, jer neke perspektive su pretjerane ili konfuzne, a očekivanja napuhnuta. Već sljedeći dan Merkur vam pomaže realnije sagledati financijsku konstrukciju kroz intuitivni uvid i pametno novčano planiranje u pregovorima. Sjajan dan je 18., naročito za ljubav: najbolji odnos Venere i Marsa nudi uzbudljive, seksi vibracije i pustolovnu zabavu koja vas spaja s odgovarajućom osobom. Možda vam se sviđaju i mlađi dečki! No budite oprezni oko 20., jer vas zaljubljenost vjerojatno čini nerealnom kad je riječ o ljubavi. Ono što želite je možda samo kula u oblacima. Najbolji dan mjeseca je spoj Venere i Jupitera u Strijelcu (22.): obuzima vas sreća, zahvalnost, optimizam i velikodušnost, a to budi i ljubav. Putovanja su sjajno aspektirana. Ovo je idealan dan za društvene, ljubavne i novčane poslove, iako Jupiter sve može megalomanski uvećati; nastojte ipak kontrolirati troškove na luksuz ili užitke. Venera u vašem znaku vas čini ljepšom, šarmantnijom i zavodljivom, što možete i poboljšati odlaskom na tretman uljepšavanja ili modnim preobražajem. Još jedan odličan dan je 25., u vrijeme energičnog kontakta Jupitera s Marsom: vi ste avanturist, sportaš koji se natječe i pobjeđuje. Fizička snaga i entuzijazam osnažuju stav da možete napraviti što poželite. Zabavljate se, aktivno uživate u ljubavi, a kreativni sokovi cure. Odnosi s djecom su sjajni.

No, okrenimo se sada i izazovima koji stoje pred vama. Oko 7. nemojte ulaziti u diskusije, učini li vam se da vas netko blokira. Zadržite strpljivost, umjesto da burno reagirate. Spoj Sunca i Plutona te Merkura i Saturna u zoni novca pokazuje vašu želju za ekonomskom moći i preobražajem, no pametnije je do odluka doći metodičnim i polaganim pristupom. Mnogo toga ne ovisi o vama, stoga nađite prostora za manevriranje. Oko 18. Merkur se spaja s Plutonom, a vi nastojite otkriti sve tajne i skrivene motive drugih, koji utječu na vaš status. Pokušavate se novčano regenerirati i upravljati svojom sudbinom. No taj dan dolazi i do teškog udara Sunca na Uran: impulzivno, nepredvidljivo ponašanje iz zone novca kvari kreativne napore ili ljubavnu atmosferu; čuvajte se nezgoda.

Nakon što Sunce uđe u znak Vodenjaka (20.), čime fokus prebacuje na komunikacije i suradnju s prijateljima i grupom istomišljenika. Već 21. dolazi do pomrčine Mjeseca, što može naglašavati neki daleki put u vrlo kratkom vremenskom periodu. Također, moguće je da više razmišljate o dugoročnoj životnoj viziji ili pitanjima obrazovanja. Isti dan dolazi do najtežeg ovomjesečnog aspekta - onog između ljutitog Marsa i strogog Saturna. Neka financijska inicijativa, vezana za vaš kreativni rad doživljava gašenje, a time i burnu reakciju. U najmanju ruku, možda se pojavio neki iznenadni trošak na dijete ili je ono ljuto što mu nešto ne možete priuštiti. Primite se konstruktivnog posla, prihvatite ograničenja i nastojte svladati što više prepreka. Saturn u dugotrajnom boravku u zoni novca za učinak ima smanjen opseg primanja i potrebu za štednjom. Pluton već dugo govori o promjeni izvora zarade. Ona Sunčeva pomrčina ipak nudi priliku za stabilniju situaciju, stoga puno ovisi o vašoj umješnosti. Od 24. Merkur je u svojoj prirodnoj zoni komunikacija, a vi više vremena provodite na telefonu, u kraćim putovanjima, razgovorima s rodbinom ili susjedima i rukovanjem dokumentacijom. Svladate li sve prepreke, kraj mjeseca pokazuje da snove ipak možete pretvoriti u realnost.

Povoljni dani: 2., 8., 12., 16., 20., 22., 29.-30.
Izazovni dani: 4., 10., 17., 23., 25.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Opći pregled

Sretna vam nova godina! Ovomjesečna prognoza je prepuna važnih događaja, od kojih je najznačajnija Sunčeva pomrčina (5.) u vašem sektoru osobnosti i identiteta. Započinjete novi, važan ciklus u svom životnom napretku, a ova snažna eklipsa osigurava podršku za preuzimanje glavne uloge u vašem ambicioznom planu. Kao što već možda znate, opće pravilo je da planovi i akcije poduzete tjedan dana prije pomrčine rijetko uspijevaju u nakanama. Odgodite važne odluke za tjedan iza jer ćete nakon eklipse imati nove informacije. U suprotnom, najvjerojatnije ćete morati unijeti promjene u planove kako biste ostvarili cilj. Ova pomrčina nosi sa sobom teme vezane za osobe od autoriteta, države, struktura, poslova i povezanih strahova. Ona je i svojevrsni alarm za one koji su se u zadnje vrijeme malo opustili u životu. Ovaj sektor je sada zreo za promjenu. Obično nam pomrčine ne govore ništa što već nismo sami znali na nekoj razini, a sada samo shvaćamo kako nam zanemarivanje više ne prolazi i da je vrijeme za odluke. Iskoristite ovaj Mladi Mjesec za osnaživanje novogodišnjih odluka jer je to jedan od najsnažnijih događaja ove godine za manifestiranje ciljeva. Zapitajte se gdje želite biti i što želite napraviti!

Puni Mjesec (21.) je istovremeno i pomrčina Mjeseca, a ovaj put naglašava teme srca, što put naprijed u važnim vezama čini jasnijim. Novac, prihodi i vrijednosti su posebno važne teme. Posljednja ovakva eklipsa se zbila 31.1. 2018., a tada ste shvatili nešto važno vezano za ova pitanja. Puni Mjesec uvijek podiže emocije, a sad je ta energija intenzivirana, naročito jer se pojavljuje na prvom stupnju Lava i Vodenjaka. Ako ste netko počne ponašati na dramatičan način, uzmite time-out. Moguće je da ta osoba (možda vi) percipirate situaciju gorom nego što stvarno jest. Nakon nekoliko dana porazgovarajte s važnom osobom i ostvarite bolje rješenje.

Odmah nakon pomrčine Sunca, Uran kreće u direktni hod u zoni doma i obitelji (6.). Vraća vam se inspiracija, ali i želja za većom osobnom slobodom, što može predstavljati problem u odnosima s ukućanima. Dijelite svoje ideje i razvijajte ih s drugima.

Cijeli mjesec, ali najjače oko 13., Jupiter stoji u izazovnom aspektu s Neptunom. Oba planeta vladaju idealizmom, religijom, stavovima i duhovnošću. Trebate naći uravnotežen način za iskazivanje ideala, stavova i svoje filozofije. Iskrivljena je percepcija, što vas može učiniti preoptimističnim. Teže je steći jasnu sliku situacije, iako vam se čini da ste u dubini uvjereni da ste u pravu. Odmaknite se i osvijestite stvarno stanje. Nemojte ni potpadati pod nečiji utjecaj, ali nemojte nametati ni svoje mišljenje.

Srećom, istovremeno je prisutan dobar odnos Saturna i Neptuna, najjači prema kraju mjeseca. Unesite više strukture i discipline u svoje ponašanje; daje vam se prilika za ostvarenje neke od vaših kreativnih ideja. Od 24.1. do 2.2. napravite konkretne planove za postizanje tog cilja.

Mars je od 31.12. u Ovnu, što pojačava samopouzdanje, hrabrost, ambiciju, strast i energičnu akciju za sučeljavanje s izazovima. Pripazite se sukoba u domu; nemojte gušiti druge i nametati svoje stroge stavove, ali nemojte ni drugima dopustiti da vam naređuju.
Od 4. do 24. i Merkur se nalazi u vašem autoritativnom znaku: bit ćete odlučniji u komunikaciji s drugima. Ovo je odličan mjesec za intervjue za posao ili poslovne pregovore. Pristupajte drugima smireno.

Venera u Strijelcu (od 7.) u vama stvara želju za više avanture i uzbuđenja ili vas privlače tajne veze. S partnerom možete više uživati daleko od vanjskih zbivanja. Stecite nova znanja i razmjenjujte ideje s drugima.

Mjesečni aspekti

Mars od prvog dana boravi u zoni doma i obitelji, što ukazuje na potrebu obraćanja pažnje na moguće popravke, ali i probleme u obiteljskim odnosima. Ima dana koji će biti posebno lijepi i ugodni, no i nešto problematičnih. Uran u toj zoni kreće u direktni hod (6.) i tako se stvari pokreću. Nešto važno želite riješiti, ali budite pametni u pristupu. Oko 3. smišljate dobru ideju i nastojte je odmah primijeniti. Tih dana dobro razmišljate, a imate i jaku intuiciju. Merkur (4.) ulazi u vaš znak, gdje sad boravi četiri planeta.

Najvažniji događaj mjeseca se također zbiva u vašem prvom polju identiteta i osobnosti, a to je Sunčeva pomrčina (5.), koju će jače osjetiti rođeni na taj dan (+/- 5 dana). Fokus je na osobnom razvoju, a razvijanje svijesti o vlastitoj vrijednosti je potrebno za rast. Također morate spoznati i slabosti, kao i svoje jake strane. Zadržite pozitivan stav i nastojte se poboljšati u svakoj životnoj sferi. Imat ćete nekoliko testova ovaj mjesec, kako bise vidjeli na čemu trebate više raditi.

Upravo vas netko u domu može naljutiti (7.), ali izbjegavajte ulazak u svađe i pokažite više strpljivosti. Spoj Sunca i Plutona opet izaziva želju za kontrolom, pokazivanjem moći i snage, no nemojte biti diktator; radije iskoristite svoj položaj za ispravljanje nepravde. Neka vam je razmišljanje polagano i metodično, s fokusom na postignuća. Ne pretjerujte s megalomanskim, idealističkim razmišljanjem, jer vam stav može biti nerealno prenapuhan. Više koristite intuiciju i kreativnost u smišljanju ideja,  bilo u pregovorima ili dubokom razmišljanju.
Venera od 7. boravi u zoni privatnosti, a tu je pomalo uspavana; svoje emocije iskazujete iza zatvorenih vrata, a privlače vas tajne. Osobni kontakti mogu biti skriveni. Ovdje se već nalazi sretni Jupiter (do prosinca), što pomaže psihološkom rastu i odbacivanju tereta prošlosti. Venera tvori sjajan aspekt s Marsom (18.) i time donosi uzbudljive, strastvene i seksi vibracije u vaš dom, daleko od svačijih pogleda. No taj dan tražite i skrivene motivacije drugih i tajne, a težak sukob Sunca  i Urana izaziva impulzivno i nepredvidljivo ponašanje koji može upropastiti inicijativu i izazvati nezgode. Čuvajte se padova i ozljeda ili nezgoda kod kuće.

Sunce prelazi u zonu prihoda i novca (20.), a vi ujedno imate nerealnu sliku u svom razmišljanju (ili u ljubavi). Ono što želite je možda samo iluzija. Duga pomrčina, ona Mjesečeva, pojavljuje se 21. baš u polju zarade: neko pitanje materijalnih dobara dosiže kulminaciju, a od vas se traži svojevrsna transformacija kad su u pitanju zajednička sredstva, seksualna energija i završeci; neki koncept možda morate napustiti, kako biste započeli novi ciklus. Moguće je da morate riješiti i neko porezno pitanje. Taj dan dolazi i do najtežeg ovomjesečnog aspekta, sudara Saturna i Marsa. Ugušene inicijative izazivaju ljute reakcije, a povezano polje je ono doma i obitelji. Nastojte problem riješiti konstruktivno i svladajte prepreke jednu po jednu, bez gubljenja živaca. Merkurov aspekt s Uranom (23.) govori da bi se baš to moglo dogoditi, kad će nekontrolirani verbalni ispad i impulzivno ponašanje rezultirati neočekivanim posljedicama. Radije iskoristite najbolji aspekt u siječnju dan ranije - spoj Venere i Jupitera (22.). Probudite svoju duhovnu stranu, možda i kroz tajne kontakte i psihološko smirivanje. U tome vam može pomoći i ljubav, neki savjetnik i dobro novčano rješenje. Razmišljajte pozitivno i pokažite zahvalnost za ono što imate.

Fokus vam se dodatno prebacuje na novčana pitanja ulaskom Merkura u tu zonu (24.): analizirate prihode i sposobnost zarađivanja. Pristupate svojim financijama praktično i racionalno te smišljate nove ideje za zaradu. Korist može doći od razgovora sa zanimljivim osobama. Sjajan aspekt Marsa i Jupitera vraća optimizam u dom i među članove obitelji ili ste riješili neki problem vezan za nekretninu. Osjećate se snažno (i psihološki) i nepobjedivo. Dolazite do neke financijske odluke (29.), a može uključivati istomišljenike ili tehničko rješenje.

Ako se s uspjehom prevladali ovomjesečne izazove i konstruktivno radili na svojoj osobnosti, zadnji dani siječnja donose zadovoljstvo zbog približavanja ostvarenju nekog cilja. Stabilno razmišljanje dovode do realizacije sna.

Povoljni dani: 1., 5.-6., 11., 14., 16., 20., 21., 27., 31.
Izazovni dani: 2., 4., 7., 24.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Opći pregled

Sretna vam nova godina! Ovomjesečna prognoza je prepuna važnih događaja, od kojih je najznačajnija Sunčeva pomrčina (5.) u vašem sektoru unutarnje psihologije, privatnosti i duhovnosti. Započinjete novi, važan ciklus u svom životnom napretku, a ova snažna eklipsa osigurava podršku za preuzimanje glavne uloge u odbacivanju svega što vas opterećuje. Kao što već možda znate, opće pravilo je da planovi i akcije poduzete tjedan dana prije pomrčine rijetko uspijevaju u nakanama. Odgodite važne odluke za tjedan iza jer ćete nakon eklipse imati nove informacije. U suprotnom, najvjerojatnije ćete morati unijeti promjene u planove kako biste ostvarili cilj. Ova pomrčina nosi sa sobom teme vezane za osobe od autoriteta, države, struktura, poslova i povezanih strahova. Ona je i svojevrsni alarm za one koji su se u zadnje vrijeme malo opustili u životu. Ovaj sektor je sada zreo za promjenu. Obično nam pomrčine ne govore ništa što već nismo sami znali na nekoj razini, a sada samo shvaćamo kako nam zanemarivanje više ne prolazi i da je vrijeme za odluke. Iskoristite ovaj Mladi Mjesec za osnaživanje novogodišnjih odluka jer je to jedan od najsnažnijih događaja ove godine za manifestiranje ciljeva. Zapitajte se gdje želite biti i što želite napraviti!

Puni Mjesec (21.) je istovremeno i pomrčina Mjeseca, a ovaj put naglašava teme srca, što put naprijed u važnim vezama čini jasnijim. Ljubav, kreativnost i djeca su posebno važne teme. Posljednja ovakva eklipsa se zbila 31.1. 2018., a tada ste shvatili nešto važno vezano za ljubav i partnerstvo. Proučit ćete romantična partnerstva i ona između roditelja i djeteta. Puni Mjesec uvijek podiže emocije, a sad je ta energija intenzivirana, naročito jer se pojavljuje na prvom stupnju Lava i Vodenjaka. Ako ste netko počne ponašati na dramatičan način, uzmite time-out. Moguće je da ta osoba (možda vi) percipirate situaciju gorom nego što stvarno jest. Nakon nekoliko dana porazgovarajte s voljenom osobom i ostvarite bolje rješenje.

Odmah nakon pomrčine Sunca, vaš vladar Uran kreće u direktni hod u zoni razmišljanja, ideja i komunikacija (6.). Vraća vam se inspiracija, ali i želja za većom osobnom slobodom, što može predstavljati problem u odnosima. Dijelite svoje ideje i razvijajte ih s drugima.

Cijeli mjesec, ali najjače oko 13., Jupiter stoji u izazovnom aspektu s Neptunom. Oba planeta vladaju idealizmom, religijom, stavovima i duhovnošću. Trebate naći uravnotežen način za iskazivanje ideala i svoje filozofije u odnosima s prijateljima, ali i novčanim pitanjima. Iskrivljena je percepcija, što vas može učiniti preoptimističnim. Teže je steći jasnu sliku situacije, iako vam se čini da ste u dubini uvjereni da ste u pravu. Odmaknite se i osvijestite stvarno stanje. Nemojte ni potpadati pod nečiji utjecaj, ali se možete pridružiti nekoj humanitarnoj akciji ili grupi.

Srećom, istovremeno je prisutan dobar odnos Saturna i Neptuna, najjači prema kraju mjeseca. Unesite više strukture i discipline u svoju unutarnju psihologiju; daje vam se prilika za ostvarenje neke od vaših kreativnih vizija. Od 24.1. do 2.2. napravite konkretne planove za postizanje tog cilja i stabiliziranje financija.

Mars je od 31.12. u Ovnu, što pojačava samopouzdanje, hrabrost, ambiciju, strast i energičnu akciju za sučeljavanje s izazovima. Ovo je sjajan mjesec za prestanak s odgađanjem i pokazivanjem inicijative. Ipak, nemojte gušiti druge. Diže se i temperatura u odnosima jer ovaj strastveni planet jača romantične emocije.

Od 4. do 24. i Merkur se nalazi u autoritativnom Jarcu, vašoj zoni psihologije: puno ćete vremena provoditi u razmišljanju i planiranju iza scene. Ovo je odličan mjesec za konkretne ideje i smišljanje daljnjih koraka. Pristupajte drugima smireno.

Venera u Strijelcu (od 7.) u vama stvara želju za više avanture i uzbuđenja s prijateljima i društvenim aktivnostima. Ovo je odličan mjesec za putovanja, a s partnerom možete isprobati nove stvari ili radite na ostvarenju svojih želja i nada. Stecite nova znanja i razmjenjujte ideje s drugima.

Mjesečni aspekti

Mars se nalazi u vašoj zoni uma, razmišljanja, ideja, komunikacije te bliske rodbine od prvog dana siječnja, baš gdje i vaš vladar Uran kreće u direktni hod (6.). Aktivno razmišljate, budi se vaša kreativnost, povećava se broj kontakata, razgovora i kraćih putovanja. Sjajan aspekt Merkura i Urana (3.) donosi briljantnu ideju ili trebate prihvatiti neki poziv, pojavi li se iznenadna prilika.

Glavni ovomjesečni naglasak je na vašem polju privatnosti, u vrijeme Sunčeve pomrčine (5.): fokus je na psihološkom razvoju i duhovnom rastu. Vanjski izražaji tih aktivnosti utječu na vašu unutarnju osobu. Postajete svjesniji međuovisnosti fizičkog i duhovnog svijeta. Strahovi i potisnute želje se mogu manifestirati kao nepouzdani i problematični u ovo vrijeme. Vaša tajnovita strana postaje očitija i aktivnija, ali nastojte da to bude u svrhu rasta; zadržite optimizam i pozitivan stav. Ispravite ono što vas koči u razvoju. Upravo ćete u siječnju imati nekoliko teških izazova kad trebate pokazati disciplinu i spremnost na promjene, što vam kao pripadniku fiksnog znaka nikad nije lako.
Više se okrećete autoanalizi ulaskom Merkura u spomenutu zonu (4.) ili razgovarate s povjerljivom osobom. Merkurov napet aspekt s Marsom (7.) može dovesti do svađa i burnih reakcija, ali pokušajte strpljivim pristupom ugasiti takvo ponašanje. Spoj Sunca s Plutonom te Merkura sa Saturnom pokazuju da želite obaviti potrebnu unutarnju transformaciju, ali nemojte se hvatati novih krutih stavova i biti nepopustljivi. Razmišljajte polagano, metodično i fokusirajte se na postizanje ciljeva, jednog po jednog. Oslonite se na intuiciju i kreativnost kad je riječ o novcu, bilo da pregovarate o nečemu ili samo razmišljate o pravim vrijednostima. Potražite skriveno značenje, stavove iza tajni, ali ih ne pokušavajte kontrolirati. Ovo je dobar period za razgovore sa savjetnikom ili psihoanalitičarem. Veoma težak aspekt se događa 18., u vrijeme sukoba Sunca i Urana: impulzivno, nepredvidljivo ponašanje i buđenje demona iz vaše podsvijesti može upropastiti tajnu inicijativu i dovesti do neočekivanog ishoda (ili nezgode). Pazite na promet, a možda je riječ o nekom problemu s bratom, sestrom ili susjedom. Vama nije lako kontrolirati te ispade, ali nastojte ih osvijestiti dok se dešavaju. U tome vam može pomoći sjajan aspekt istog dana između Venere i Marsa: strastven, uzbudljiv kontakt s nekim iz društvenog kruga, upoznavanje nove osobe može vas potpuno obuzeti, a seksualna strana je vrlo naglašena.

Od 7. Venera se pridružuje sretnom Jupiteru u zoni prijatelja, nada i želja. Jupiter ovdje ostaje do prosinca, stoga iskoristite ovaj period za ostvarenje svojih najvažnijih ciljeva, u pomoć prijatelja i grupe istomišljenika. Odnosi s najdražim suradnicima su topli, harmonični, a možete i upoznati nekoga kroz grupne aktivnosti. Dijelite iste interese, ali nastojte iskoristiti ovaj period za ostvarenje svojih želja.

Od 20. Sunce boravi u vašem znaku, a već sljedeći dan se pojavljuje druga ovomjesečna pomrčina - ona Mjesečeva. U poziciji ste biranja rješenja, naročito kad je riječ o partnerstvu: zadržite postojećeg, započnite novu vezu ili odbacite dosadašnjeg. Ovo je kulminacija jednog odnosa, a rezultat će ići vama u korist. Ovu pojavu prati i težak sukob Marsa sa Saturnom (21.) te Merkura i Urana (23.): Ugušene inicijative izazivaju ljutite reakcije, nepromišljene i grube verbalne ispade. Takve impulzivne odluke mogu izazvati neočekivane posljedice. Posebno pazite u prometu. Srećom, Venera i Jupiter se spajaju (22.), a sreća, optimizam, zahvalnost i velikodušnost bude ljubav.

Ostvarujete neku veliku želju ili cilj; ovo je najbolji dan za društvene, ljubavne i novčane poslove. Prije toga, Jupiter neko novčano pitanje može prikazati kao idealističku viziju (13.), a želje su nerealno napuhane. Slično ponavlja i Venera (20.), kad vam je sve zamagljeno; ono za čim žudite je sve možda samo sanjivi ideal. No, na kraju ćete ipak biti zadovoljni.

I Merkur se pridružuje Suncu u vašem znaku (24.). Više razmišljate, naročito o sebi, upuštate se u brojne razgovore, komunicirate s drugima, a sad ste direktniji nego inače. Naglašene su intelektualne aktivnosti. Već 25. dolazi do sjajnog aspekta između Jupitera i Marsa: vaše ideje su odlične, bude optimizam, upoznajete zanimljive osobe, a entuzijazam vam je u porastu. Možda ćete se odlučiti i na neko putovanje. Naglašene su i sportske aktivnosti i divno druženje s prijateljima. Osjećate da možete ostvariti što god poželite! Oko 29. dolazite do neke važne odluke koju svima objavljujete, a zadnji dani mjeseca pokazuje da ste u stanju ostvariti neki san vezan za prihode i novac, ali samo ako ste uspješno prebrodili ovomjesečne izazove i konstruktivno radili na odbacivanje demona iz prošlosti.

Povoljni dani: 16., 17., 20., 21., 28., 29.
Izazovni dani: 2., 5.-6., 7., 8., 10.-11., 15., 24.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Opći pregled

Sretna vam nova godina! Ovomjesečna prognoza je prepuna važnih događaja, od kojih je najznačajnija Sunčeva pomrčina (5.) u vašem sektoru najdubljih nada i želja, prijatelja i društvenih aktivnosti. Započinjete novi, važan ciklus u svom životnom napretku, a ova snažna eklipsa osigurava podršku za preuzimanje glavne uloge u vašem ambicioznom planu. Kao što već možda znate, opće pravilo je da planovi i akcije poduzete tjedan dana prije pomrčine rijetko uspijevaju u nakanama. Odgodite važne odluke za tjedan iza jer ćete nakon eklipse imati nove informacije. U suprotnom, najvjerojatnije ćete morati unijeti promjene u planove kako biste ostvarili cilj. Ova pomrčina nosi sa sobom teme vezane za osobe od autoriteta, države, struktura, poslova i povezanih strahova. Ona je i svojevrsni alarm za one koji su se u zadnje vrijeme malo opustili u životu. Ovaj sektor je sada zreo za promjenu. Obično nam pomrčine ne govore ništa što već nismo sami znali na nekoj razini, a sada samo shvaćamo kako nam zanemarivanje više ne prolazi i da je vrijeme za odluke. Iskoristite ovaj Mladi Mjesec za osnaživanje novogodišnjih odluka jer je to jedan od najsnažnijih događaja ove godine za manifestiranje ciljeva. Zapitajte se gdje želite biti i što želite napraviti!

Puni Mjesec (21.) je istovremeno i pomrčina Mjeseca, a ovaj put naglašava teme srca, što put naprijed u važnim vezama čini jasnijim. Kreativnost na radnom mjestu, posao i zdravlje su posebno važne teme. Posljednja ovakva eklipsa se zbila 31.1. 2018., a tada ste shvatili nešto važno vezano za ta pitanja. Puni Mjesec uvijek podiže emocije, a sad je ta energija intenzivirana, naročito jer se pojavljuje na prvom stupnju Lava i Vodenjaka. Ako ste netko počne ponašati na dramatičan način, uzmite time-out. Moguće je da ta osoba (možda vi) percipirate situaciju gorom nego što stvarno jest. Nakon nekoliko dana razmišljanja nasamo, smislite bolje rješenje.

Odmah nakon pomrčine Sunca, Uran kreće u direktni hod u zoni prihoda i novca (6.). Vraća vam se inspiracija, ali i želja za većom osobnom slobodom, što može predstavljati problem u odnosima. Dijelite svoje ideje i razvijajte ih s drugima. Mars je od 31.12. u istoj, što pojačava samopouzdanje, hrabrost, ambiciju, strast i energičnu akciju za traženje novih izvora prihoda, ali su mogući i povećani troškovi. Ovo je sjajan mjesec za prestanak s odgađanjem i pokazivanjem inicijative. Diže se i temperatura u odnosima jer ovaj strastveni planet jača emocije.

Cijeli mjesec, ali najjače oko 13., Jupiter stoji u izazovnom aspektu s Neptunom. Oba planeta vladaju idealizmom, religijom, stavovima i duhovnošću (i obrazovanjem i stvarima povezanim sa stranim zemljama). Trebate naći uravnotežen način za realne ambicije u karijeri i vlastite vizije. Iskrivljena je percepcija, što vas može učiniti preoptimističnom. Teže je steći jasnu sliku situacije, iako vam se čini da ste u dubini uvjereni da ste u pravu. Odmaknite se i osvijestite stvarno stanje. Nemojte ni potpadati pod nečiji utjecaj.

Srećom, istovremeno je prisutan dobar odnos Saturna i Neptuna, najjači prema kraju mjeseca. Unesite više strukture i discipline u svoje želje i planove; daje vam se prilika za ostvarenje neke od vaših kreativnih vizija. Od 24.1. do 2.2. napravite konkretne planove za postizanje tog cilja.

Od 4. do 24. i Merkur se nalazi u autoritativnom Jarcu, vašoj zoni želja, nada i prijatelja: bit ćete odlučniji u komunikaciji s drugima. Ovo je odličan mjesec za intervjue za posao, poslovne pregovore i definiranje ciljeva. Pristupajte drugima smireno.

Venera u Strijelcu (od 7.) može potencijalno donijeti ljepšu perspektivu u profesionalnim pitanjima. Nastojte šarmirati važne osobe, ali opet je važno zadržati osjećaj za realnost. Stecite nova znanja i razmjenjujte ideje s drugima.

Mjesečni aspekti

Od prvog dana mjeseca Mars je u zoni prihoda, novca i troškova, a vi smišljate nove izvore zarade. Uran kreće u direktni hod u istoj zoni pa će se stvari znatno pokrenuti. Budite inventivni, ali očekujte velike izazove ovaj mjesec.

Venera se pridružuje sretnom Jupiteru u zoni karijere i profesionalnih napora (7.). Sada ste veoma šarmantni, a nadređeni i osobe od autoriteta vas primjećuju, što trebate iskoristiti. Venera je šarmantna, prijateljska i ljupka, pa njena prisutnost u ovoj zoni donosi važne prilike. Veće su vam šanse za druženje i suradnju, a ambicije možete ostvariti kroz pokazivanje svojih kvaliteta.

Dobar odnos Merkura s Uranom (3.) donosi odličan kontakt, vijest ili iznenadnu priliku koju morate brzo prihvatiti. Sunce iz polja nada i želja također potvrđuje dobre vijesti (4.), baš kad i Merkur ulazi u istu zonu. Upravo taj sektor je naglašen ovaj mjesec, najviše pojavom Sunčeve pomrčine (5.): naglašene su grupne aktivnosti, prijatelji, humanitarna nastojanja i ostvarenje nekog važnog cilja.

Merkurov napet aspekt s Marsom (7.) donosi neku lošu vijest vezanu uz troškove i prihode, ali nemojte gubiti živce; zadržite strpljivost. Spoj Sunca s Plutonom (11.) te Merkura sa Saturnom (13.) govori kako morate dobro postaviti jasan cilj, možda nešto i promijeniti, a zatim se polako i metodično fokusirati na postignuće. Ništa neće doći iznenada i lako. Taj dan možda imate i pretjerane očekivanja i nerealnu sliku o ispunjenju profesionalne ambicije, koja više izgleda kao idealistička vizija. Ostanite nogama na zemlji. Slično se ponavlja i 20., kad i Venera ulazi u isti aspekt s Neptunom: ružičaste naočale zamagljuju sliku o karijeri, a ono za čim žudite je možda samo sanjivi ideal. Prihvatite realniju sliku pa ćete biti zadovoljniji. Upravo vam u tome pomaže Merkur (14.) kad uz pomoć intuicije bolje pristupate pregovorima.

Sunce i Uran stupaju u veoma izazovan aspekt (18.), a impulzivno i nepredvidljivo ponašanje može upropastiti inicijativu. Taj isti dan vam pomažu Venera i Mars kroz strastven i uzbudljiv kontakt (i seksualno!); smirenim ponašanjem i šarmom postići ćete puno više.

Sunce prelazi u znak Vodenjaka (20.) gdje stiže i Merkur (24.). Već 21. dolazi do Mjesečeve pomrčine: ovo je vrijeme za buđenje svijesti o ograničenjima i vašem zaposlenju. I zdravlje može biti predmet razmišljanja; otpustite lance koji vas drže. Ovu pomrčinu prati i vrlo težak odnos Marsa i Saturna, a opet se tiče vaših primanja i ograničenja kad su u pitanju ciljevi. Umjesto ljutnje, primite se konstruktivnog posla i rješavajte prepreke jednu po jednu. I Merkurov odnos s Uranom (23.) pojačava ovu poruku, ali ne reagirajte burno jer možete izazvati neočekivane posljedice. Prihvatite ono na što ne možete utjecati. U tome će vam pomoći sjajan spoj Venere i Jupitera (22.) u zoni karijere, a u vama budi optimizam, sreću, zahvalnost i ljubav. Moguće je i da započinjete vezu s nekom osobom na višem položaju ili je riječ o poslu koju uključuje strane zemlje, putovanja ili obrazovanje. Ovo je najbolji dan za društvene, ljubavne i novčane pothvate!

Tome se pridružuje i sjajan odnos Marsa i Jupitera, kad napokon osjećate i materijalnu nagradu od spomenutog uspjeha. Vraća vam se snaga i optimizam i čini vam se da sve možete. Zadnji dani mjeseca pokazuju da se konstruktivan rad s realnim očekivanjima može isplatiti, ali samo ako ste uspjeli zadržati mir u napetim siječanjskim trenucima. Ostvarujete svoj san!

Povoljni dani: 1., 7., 16., 17., 20., 21., 29.
Izazovni dani: 2., 5., 7., 24.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.