Budi najbolja verzija sebe.
Zvjezdanova prognoza

Mjesečni horoskop za rujan: Usprkos retrogradnim planetima, ima razloga za optimizam

Osim što nam se približava kalendarska jesen u rujnu nam zvijezde pripremaju pravi retrogradni spektakl. Čak pet planeta ulazi u retrogradni hod, no ipak nije sve tako sivo ili bolje rečeno crno

Budi najbolja verzija sebe.

Iako je rujan opterećen retrogradnim planetima, ipak pruža dovoljno razloga za napredak i optimizam. Dobro, povoljne okolnosti iskoristi kroz pozitivan stav i prihvati lijepe ljubavne trenutke.

OVAN

Opći pregled

Ovaj mjesec je čak pet planeta retrogradno – one vanjske i sporije – a u tome im se pridružuje i Merkur (26.). Stoga, sve je prilično usporeno i trebat će ti puno strpljenja za prihvaćanje tog ritma. Venerin dolazak u Škorpiona (10.), znak intimnosti, seksa i skrivenih informacija može donijeti uzbudljive trenutke u vezi! Ovaj planet vlada i novcem, a Škorpion upravo onim dijeljenim resursima, pa je dobro vrijeme za analizu financijskih poslova i zajedničkih računa. Istovremeno, rujan može biti produktivan mjesec za otkrivanje misterioznih situacija u vezi ljubavi ili novca, ali izbjegavaj biti previše sumnjičava ili ljubomorna. Na ovom mjestu, Venera pokazuje ljubavnu strast, koju možda ipak treba malo držati pod kontrolom.

Tvoj energični vladar Mars ulazi u Vagu (15.) (15.), tvoje polje partnerstva: on traži akciju i brzo djelovanje, no Vaga je znak diplomacije, pa možeš biti malo frustrirana analizama partnera koji sada vodi glavnu riječ. Najbolje ti je da sada prihvatiš njegov mentalitet, a svoje stavove izražavaj na taktički način. Za postizanje ciljeva, trebaš se naći s drugima na pola puta. Nemoj se upuštati u pasivno-agresivno ponašanje ili ga tolerirati kod drugih. Jasna komunikacija je neophodna.

Budi najbolja verzija sebe.

Sunce ulazi u istu zonu (22.) pa se fokus potpuno prebacuje na najvažniji odnos, privatne ili poslovne. Obavi sve važne pregovore i dogovore ili potpisivanje ugovora najkasnije do polovice mjeseca, jer retrogradni Merkur u tom znaku (od 26.) donosi samo nesporazume, krivo razumijevanje i odgodu dogovora u sljedeća tri tjedna, pa je važno sve provjeriti dvaput.

Mjesečni aspekti

Iako rujan donosi brojne frustracije zbog retrogradnih planeta, ipak ćeš moći nešto napraviti, ali samo s malo više upornosti i truda. Prva tri dana donose konfuziju na radnom mjestu (ili u vezi nekog zdravstvenog pitanja); podložna si pogrešnoj prosudbi, promašajima na poslu ili čak nekoj prevari. Do 21. fokusirana si na radne napore, pa radiš u timu na zajedničkim ciljevima, gdje ti može pomoći discipliniran um i dobra provjera podataka (4.-5.). Mars i Pluton (5.-7.) govore kako su ti aktivnosti dobro usklađene s namjerama i predanosti cilju. Napredna si, uzbuđena isprobati nove stvari i pokazuješ svoju inovativnu i hrabru stranu kad je u pitanju rad i zarađivanje (6.-7.). Samo se čuvaj svoje jake žudnje za usponom na poslovnoj ljestvici, kako bi izbjegla komplikacije ili ljubomoru (5.-6.).

Mladi Mjesec u Djevici (7.) označava početak novog radnog projekta. Sunce i Neptun u nezgodnom aspektu (13.-14.) zamagljuju granice realnosti pa trebaš biti fokusiranija na rad. Pun Mjesec (20.), također u Djevici, govori o kulminaciji onog projekta. Kad su ciljevi u pitanju, pokazuje se da su ti odluke i procjene vrlo precizne i dobre (20.-22.). No istovremeno, izgleda da si i sumnjičava, neosjetljiva, tajnovita i nespremna na kompromis u poslovnim odnosima. Taj se aspekt ponavlja (29.-30.), nakon što Merkur krene u retrogradni hod, pa ćeš morati riješiti taj problem. Zaustavljene ambicije ne smiju biti razlog za osvetničko ponašanje, jer će ti to samo naštetiti. Razmisli i prilagodi se situaciji.

Budi najbolja verzija sebe.

Venera do 10. uljepšava ljubavni život, jedino se 5.-6, čuvaj ljubomore i destrukcije, no njen odnos s Jupiterom (6.) donosi sjajne okolnosti i uspjeh ako imaš pozitivni unutarnji stav. Lijepe životne stvari ti lako dolaze, a moguće je i da si se povezala s nekim iz društvenog kruga prilikom izlaska. Nakon što Venera uđe u Škorpiona (10.), intimni odnosi postaju slatki, a partner vodi glavnu riječ od 15., kad se u Vagi pojavi Mars, te Sunce od 22. Svi najvažniji odnosi sada su u prvom planu. Uzbudljiv aspekt Venere i Urana (23.) pokazuje i malo emocionalne nestabilnosti, pa buntovničko ponašanje može uzdrmati vezu u potrazi za novim iskustvom. No vjerojatnije je da se moraš čuvati iznenadnog, impulzivnog troška.

Od 24. do 26. imaš jasnu i discipliniranu rutinu i učinkovito u timskom radu završavaš obaveze na putu do ostvarenja cilja. Produktivna si, uz znatne napore. Zadnja tri dana se to potvrđuje, a topli, sanjivi tok romantične ljubavi djeluje kao sudbina koja ti ostvaruje maštarije. Neki trošak na luksuz ili prepuštanje hedonističkim užicima začin je na kraju mjeseca.

Povoljni dani: 4.-5., 6.-7., 20.-22., 24.-26., 29.-30.

Izazovni dani: 1.-3., 5.-6., 13.-14., 21.-25., 23., 26., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BIK

Opći pregled

Ovaj mjesec je čak pet planeta retrogradno – one vanjske i sporije – a u tome im se pridružuje i Merkur (26.). Stoga, sve je prilično usporeno i trebat će ti puno strpljenja za prihvaćanje tog ritma. Venerin dolazak u Škorpiona (10.), znak intimnosti, seksa i skrivenih informacija može donijeti uzbudljive trenutke u vezi! Ovaj planet vlada i novcem, a Škorpion upravo onim dijeljenim resursima, pa je dobro vrijeme za analizu financijskih poslova i zajedničkih računa. Istovremeno, rujan može biti produktivan mjesec za otkrivanje misterioznih situacija u vezi ljubavi ili novca, ali izbjegavaj biti previše sumnjičava ili ljubomorna. Na ovom mjestu, u znaku koji predstavlja tvoje polje partnerstva, Venera pokazuje ljubavnu strast, koju možda ipak treba malo držati pod kontrolom.

Mars ulazi u Vagu (15.), tvoju zonu rada: taj planet traži akciju i brzo djelovanje, no Vaga je znak diplomacije, pa možeš biti malo frustrirana stalnim analizama kolega ili tima. Najbolje ti je da sada prihvatiš taj mentalitet, a svoje stavove izražavaj na taktički način. Za postizanje ciljeva, trebaš se naći s drugima na pola puta. Nemoj se upuštati u pasivno-agresivno ponašanje ili ga tolerirati kod drugih. Jasna komunikacija je neophodna.

Sunce ulazi u istu zonu (22.) pa se fokus potpuno prebacuje na obaveze i posao. Obavi sve važne pregovore i dogovore ili potpisivanje ugovora najkasnije do polovice mjeseca, jer retrogradni Merkur u tom znaku (od 26.) donosi samo nesporazume, krivo razumijevanje i odgodu dogovora u sljedeća tri tjedna, pa je važno sve provjeriti dvaput.

Mjesečni aspekti

Iako rujan donosi brojne frustracije zbog retrogradnih planeta, imaš priliku uz više truda ostvariti neke ciljeve. Prva tri dana donose konfuziju u ljubavnom odnosu ili kreativnom projektu; podložna si pogrešnoj prosudbi, promašajima ili čak nekoj prevari. Do 21. fokusirana si na te teme, gdje ti može pomoći discipliniran um i dobra provjera podataka (4.-5.). Mars i Pluton (5.-7.) govore kako su ti aktivnosti dobro usklađene s namjerama i predanosti cilju. Napredna si, uzbuđena isprobati nove stvari i pokazuješ svoju inovativnu i hrabru stranu u projektu, ali u odnosu s dragim (6.-7.). Samo se čuvaj svoje jake žudnje za usponom na poslu, kako bi izbjegla komplikacije ili ljubomoru (5.-6.).

Mladi Mjesec u Djevici (7.) označava početak novog radnog projekta. Sunce i Neptun u nezgodnom aspektu (13.-14.) zamagljuju granice realnosti pa trebaš biti fokusiranija na rad. Pun Mjesec (20.), također u Djevici govori o kulminaciji onog projekta. Kad su ciljevi u pitanju, pokazuje se da su ti odluke i procjene vrlo precizne i dobre (20.-22.). No istovremeno, izgleda da si i sumnjičava, neosjetljiva, tajnovita i nespremna na kompromis u poslovnim odnosima. Taj se aspekt ponavlja (29.-30.), nakon što Merkur krene u retrogradni hod, pa ćeš morati riješiti taj problem. Zaustavljene ambicije ne smiju biti razlog za osvetničko ponašanje, jer će ti to samo naštetiti. Razmisli i prilagodi se situaciji.

Venera do 10. uljepšava ljubavni život, jedino se 5.-6, čuvaj ljubomore i destrukcije, no njen odnos s Jupiterom (6.) donosi sjajne okolnosti ako imaš pozitivni unutarnji stav. Lijepe životne stvari ti lako dolaze, a moguće je i da si se povezala s nekim iz društvenog kruga prilikom izlaska. Nakon što uđe u Škorpiona (10.), intimni odnosi postaju slatki, partner vodi glavnu riječ od 15., kad se u Vagi pojavi Mars, te Sunce od 22. Svi najvažniji odnosi sada su u prvom planu. Uzbudljiv aspekt Venere i Urana (23.) pokazuje i malo emocionalne nestabilnosti, pa buntovničko ponašanje može uzdrmati vezu u potrazi za novim iskustvom. No vjerojatnije je da se moraš čuvati iznenadnog, impulzivnog troška.

Od 24. do 26. imaš jasnu i discipliniranu rutinu i učinkovito u timskom radu završavaš obaveze na putu do ostvarenja cilja. Produktivna si, uz znatne napore. Zadnja tri dana se to potvrđuje, a topli, sanjivi tok romantične ljubavi djeluje kao sudbina koja ti ostvaruje maštarije. Neki trošak na luksuz ili prepuštanje hedonističkim užicima začin je na kraju mjeseca.

Povoljni dani: 4.-5., 6.-7., 20.-22., 24.-26., 29.-30.

Izazovni dani: 1.-3., 5.-6., 13.-14., 21.-25., 23., 26., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BLIZANCI

Opći pregled

Ovaj mjesec je čak pet planeta retrogradno – one vanjske i sporije – a u tome im se pridružuje i tvoj Merkur (26.). Stoga, sve je prilično usporeno i trebat će ti puno strpljenja za prihvaćanje tog ritma. Venerin dolazak u Škorpiona (10.), znak intimnosti, seksa i skrivenih informacija može donijeti uzbudljive trenutke u vezi! Ovaj planet vlada i novcem, a Škorpion upravo onim dijeljenim resursima, pa je dobro vrijeme za analizu financijskih poslova i zajedničkih računa. Istovremeno, rujan može biti produktivan mjesec za otkrivanje misterioznih situacija u vezi ljubavi ili novca (ili na poslu), ali izbjegavaj biti previše sumnjičava ili ljubomorna. Na ovom mjestu, u znaku koji predstavlja tvoje polje rada i zdravlja, Venera pokazuje strast, koju možda ipak treba malo držati pod kontrolom.

Mars ulazi u Vagu (15.), tvoju zonu ljubavi i kreativnosti: taj planet traži akciju i brzo djelovanje, no Vaga je znak diplomacije, pa možeš biti malo frustrirana stalnim analizama partnera ili tima. Najbolje ti je da sada prihvatiš taj mentalitet, a svoje stavove izražavaj na taktički način. Za postizanje ciljeva, trebaš se naći s drugima na pola puta. Nemoj se upuštati u pasivno-agresivno ponašanje ili ga tolerirati kod drugih. Jasna komunikacija je neophodna. Fizički apetiti ili kreativno izražavanje su ti sada naglašeni.

Sunce ulazi u istu zonu (22.) pa se fokus potpuno prebacuje na te teme. Obavi sve važne pregovore i dogovore ili potpisivanje ugovora najkasnije do polovice mjeseca, jer retrogradni Merkur u tom znaku (od 26.) donosi samo nesporazume, krivo razumijevanje i odgodu dogovora u sljedeća tri tjedna, pa je važno sve provjeriti dvaput. Naravno, posebno pripazi na komunikaciju s ljubavnim partnerom.

Mjesečni aspekti

Glavni fokus u prva tri tjedna je na kućnim poslovima i odnosima s članovima obitelji, naročito dok je tu još i Mars (do 10.). Obavi sve radove koje trebaš, a u prva tri dana ne uspijevaš učinkovito postaviti jasan cilj. Neke stvari nisu bistre, uočavaš promašaje, konfuzna si ili možda čak podložna prevari. Venera i tvoj Merkur plove zonom ljubavi i kreativnosti, a praktični i disciplinirani um daje ti mogućnost dobrih procjena i provjere podataka. Zadrži snažnu radnu etiku pa ćeš dobro napredovati. Dani oko 5.-6. pokazuju kako ipak trebaš kontrolirati snažne strasti kako bi izbjegla destrukciju u ljubavi. Zadrži reakcije pod kontrolom, ali priušti si intimna zadovoljstva, bez ljubomornih ili posesivnih ispada. Najbolji dan za ljubav je 6., kad se Venera druži s velikim Jupiterom i donosi povoljne okolnosti, luksuz i najljepše životne stvari. Kod kuće istovremeno uspijevaš uskladiti aktivnosti s namjerama i predanosti cilju. Koristiš napredne metode, uzbuđena si isprobati nove stvari i pokazati svoju najoriginalnije u stranu.

Mladi i Puni Mjesec pojavljuju se u Djevici (7. i 20.), pa kućni projekt zahtjeva dovršenje u ta dva tjedna. Merkur i Jupiter daju ti sposobnost odlične procjene (20.-22.), što trebaš iskoristiti i u radu na dugoročno viziji. No 21.-25. pokazuju opet neku sumnjičavost, tajnovitost kad je riječ o dijeljenim resursima ili emocionalnim odnosima. To će se ponoviti nakon što Merkur krene u retrogradni hod pa 29.-30. zahtijevaju bolju analizu i otkrivanje svih važnih podataka.

Mars prelazi u Vagu 15. a Sunce 22. čime se fokus potpuno prebacuju na ljubavne teme i kreativne napore. Možeš puno napraviti od 24. do 26. jer si disciplinirana i spremna na veliki trud. Iskoristi svoju veliku produktivnost i sklonost napornom radu. Postavljeni projekt nastavit ćeš odrađivati i zadnja dva dana u mjesecu. Venera je ušla u zonu rada 10., a oko 23. pokazuješ određenu nestabilnost i buntovničke stavove pa možeš ugroziti odnose sa šefovima ili kolegama. Zato krajem mjeseca sve dolazi na svoje mjesto: odlični odnosi i duboko međusobno razumijevanje omogućuju ti ostvarenje svih zamisli. Istovremeno, obuzima te i sanjivi tok romantične ljubavi, a umjetnost može biti duboki rezervoar inspiracije. Zadnji dan mjeseca možda se malo prepuštaš luksuzu i trošku za svoje zadovoljstvo.

Povoljni dani: 4.-5., 6.-7., 20.-22., 24.-26., 29.-30.

Izazovni dani: 1.-3., 5.-6., 13.-14., 21.-25., 23., 26., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

RAK

Opći pregled

Ovaj mjesec je čak pet planeta retrogradno – one vanjske i sporije – a u tome im se pridružuje i Merkur (26.). Stoga, sve je prilično usporeno i trebat će ti puno strpljenja za prihvaćanje tog ritma. Venerin dolazak u Škorpiona (10.), znak intimnosti, seksa i skrivenih informacija može donijeti uzbudljive trenutke u vezi! Ovaj planet vlada i novcem, a Škorpion upravo onim dijeljenim resursima, pa je dobro vrijeme za analizu financijskih poslova i zajedničkih računa. Istovremeno, rujan može biti produktivan mjesec za otkrivanje misterioznih situacija u vezi ljubavi ili novca (ili na poslu), ali izbjegavaj biti previše sumnjičava ili ljubomorna. Na ovom mjestu, u znaku koji predstavlja tvoje polje istinske ljubavi te kreativnosti, Venera pokazuje strast, koju možda ipak treba malo držati pod kontrolom.

Mars ulazi u Vagu (15.), tvoju zonu obitelji i doma: taj planet traži akciju i brzo djelovanje, no Vaga je znak diplomacije, pa možeš biti malo frustrirana stalnim analizama ukućana. Najbolje ti je da sada prihvatiš taj mentalitet, a svoje stavove izražavaj na taktički način. Za postizanje ciljeva, trebaš se naći s drugima na pola puta. Nemoj se upuštati u pasivno-agresivno ponašanje ili ga tolerirati kod drugih. Jasna komunikacija je neophodna. Bit će puno toga za obaviti kod kuće.

Sunce ulazi u istu zonu (22.) pa se fokus potpuno prebacuje na te teme. Obavi sve važne pregovore i dogovore ili potpisivanje ugovora najkasnije do polovice mjeseca, jer retrogradni Merkur u tom znaku (od 26.) donosi samo nesporazume, krivo razumijevanje i odgodu dogovora u sljedeća tri tjedna, pa je važno sve provjeriti dvaput. Naravno, posebno pripazi na komunikaciju s najbližima.


Mjesečni aspekti

Komunikacije su naglašene u prva tri tjedna dok Sunce naglašava tu zonu, koja uključuje i odnose s bliskom rodbinom, susjedima i kraća putovanja. Mars je ovdje do 10. pa si ubrzana, aktivnog uma i pokušavaš što više obaviti oko dopisa i telefonskih razgovora. Prva tri dana ne uspijevaš učinkovito istaknuti ili postaviti cilj. Pomalo si konfuzna i ne prosuđuješ sasvim dobro, a treba se čuvati i nečije neiskrenosti u kontaktima. Ipak, sređuješ se 5.-6., kad ti je aktivnost dobro usklađenost namjerama i želji za ostvarenje cilja. Koristiš napredne metode i uzbuđena si isprobati nove stvari i pokazati svoju originalnu stranu. Budi inovativna.

Druga zona koja je posebno naglašena, a tebi je posebno draga je ona doma i obitelji gdje se nalazi ljupka Venera i Merkur. Ostaneš li praktična i discipliniranog uma, lako ćeš donositi dobre odluke 4.-5. No Venera (5.-6.) pokazuje da moraš kontrolirati svoju snažnu žudnju kako bi izbjegla komplikacije s partnerom. Čuvaj se ljubomore i posesivnosti. U rujnu se i Mladi i Puni Mjesec pojavljuju u Djevici (7. i 20.) pa neku ideju trebaš ostvariti, a rezultati ćeš vidjeti oko 20. Opet se u međuvremenu trebaš čuvati sklonosti nerealnom, pa bi te podsvjesne želje mogla odvesti u loš odnos (13.-14.).

Mars prelazi u zonu doma i obitelji (15.), gdje mu se pridružuje i Sunce (22.). Sada si okrenuta poslovima u domu kod kuće, obavljaš radove i rješavaš privatne poslove. Budi oprezna u odnosima s ukućanima i poštuj i njihove želje. Zajednički možete puno toga ostvariti, jer se možeš osloniti i na svoje odlične procjene (20.-22.). Ipak, nešto te muči, postaje sumnjičava i tajnovita, a možda i nisi baš toliko sklona kompromisu, iako bi trebala biti (21.-25.). Taj aspekt se ponavlja i nakon što Merkur postane retrogradan pa ćeš se zadnja dva dana mjeseca morati pozabaviti tim problemom. Rješenje je uvijek u predanom radu pa 24.-26. pokazuje kako disciplinirana rutina u tvom slučaju uvijek rezultira velikom produktivnošću, uz velike napore. Prihvaćaš svoje dužnosti i odgovornosti, postaje stabilnija i rješavaš probleme na organiziran način.

Dobra vijest stiže od Venere koja 10. prelazi u zonu ljubavi, pa ti pruža odlične prilike za užitke u sadašnjem odnosu ili možda upoznavanje nekog novog. Njen aspekt s Uranom (23.) ipak je dosta nestabilan u emocionalnom smislu, a ako si slobodna, možda tražiš novo uzbudljivo iskustvo. Vjerojatno će ti to i uspjeti jer sanjiv spoj Venere i Neptuna (29.-30.) pokazuje idiličnu, romantičnu ljubav koje ostvaruje sve maštarije. Duševna inspiracija ti je na visokoj razini.

Povoljni dani: 4.-5., 6.-7., 20.-22., 24.-26., 29.-30.

Izazovni dani: 1.-3., 5.-6., 13.-14., 21.-25., 23., 26., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

Opći pregled

Ovaj mjesec je čak pet planeta retrogradno – one vanjske i sporije – a u tome im se pridružuje i Merkur (26.). Stoga, sve je prilično usporeno i trebat će ti puno strpljenja za prihvaćanje tog ritma. Venerin dolazak u Škorpiona (10.), znak intimnosti, seksa i skrivenih informacija može donijeti uzbudljive trenutke u vezi! Ovaj planet vlada i novcem, a Škorpion upravo onim dijeljenim resursima, pa je dobro vrijeme za analizu financijskih poslova i zajedničkih računa. Istovremeno, rujan može biti produktivan mjesec za otkrivanje misterioznih situacija u vezi ljubavi ili novca (ili na poslu), ali izbjegavaj biti previše sumnjičava ili ljubomorna. Na ovom mjestu, u znaku koji predstavlja tvoje polje doma i obitelji, Venera pokazuje strast, koju možda ipak treba malo držati pod kontrolom.

Mars ulazi u Vagu (15.), tvoju zonu komunikacija, ideja i bliske rodbine: taj planet traži akciju i brzo djelovanje, no Vaga je znak diplomacije, pa možeš biti malo frustrirana stalnim analizama drugih. Najbolje ti je da sada prihvatiš taj mentalitet, a svoje stavove izražavaj na taktički način. Za postizanje ciljeva, trebaš se naći s drugima na pola puta. Nemoj se upuštati u pasivno-agresivno ponašanje ili ga tolerirati kod drugih. Jasna komunikacija je neophodna.

Tvoje Sunce ulazi u istu zonu (22.) pa se fokus potpuno prebacuje na te teme. Obavi sve važne pregovore i dogovore ili potpisivanje ugovora najkasnije do polovice mjeseca, jer retrogradni Merkur u tom znaku (od 26.) donosi samo nesporazume, krivo razumijevanje i odgodu dogovora u sljedeća tri tjedna, pa je važno sve provjeriti dvaput.


Mjesečni aspekti

Iako si planiranje budžeta vjerojatno obavila u zadnjih desetak dana prošlog mjeseca, još uvijek je glavni fokus na novcu i prihodima u prva tri tjedna rujna. Ovdje se nalazi i aktivni Mars, pa možda tražiš nove izvore prihoda, ali se moraš čuvati i većih troškova. Posebno budi oprezna u prva tri dana, kad ne uspjevaš istaknuti ili postaviti jasan cilj. Možda ćeš nešto krivo kupiti jer si konfuzna ili ako je u pitanju neka prevara.  Potrudi se dobro rasuđivati. Takav napor već u idućim danima može donijeti dobre rezultate od pokazivanja snage na radnom mjestu, što će se očitovati i na zaradi. Koristi nove, inovativne metode, jer svojom originalnom stranom možeš ostvariti napredak u profesiji (6.-7.). U zoni novca pojavljuju se Mladi Mjesec (7.), kao i Puni Mjesec (20.): započinješ novi financijski ciklus ili ulažeš u nešto, a rezultate ćeš vidjeti za Punog Mjeseca.

Venera i Merkur prolaze zonom komunikacija od početka rujna pa pokazuješ svoj šarm u razgovorima, mailovima i osobnim kontaktima. Izlažeš i svoju praktičnu stranu i sklonost provjeravanju podataka, a time možeš ostvariti zamjetan napredak. No čuvaj se ljubomore na radnom mjestu prema kolegama jer možeš pokvariti odnose. Najbolji dan za ljubav je 6., kad se druže Venera i sretni Jupiter pa uživaš u razgovorima s partnerom ili možda upoznaješ veoma interesantnu osobu. Odlično prosuđuješ oko 20.-22., kad ti Merkur pomaže donijeti odlične odluke u timskom radu. Ovo ti je zadnja prilika za potpisivanje ugovora i pripremu plana prije nego Merkur postane retrogradan (26.).

Venera prelazi u Škorpiona i tvoje polje doma (10.) pa donosi svoje ljupke vibracije u kućno okružje i među članove obitelji. Sada se odlično osjećaš s najbližima, ali 23. pokazuje određenu emocionalno nestabilnost, buntovničke stavove i neprihvatljivo ponašanje, koje mogu uzdrmati odnose.  Možda tražiš neko novo, uzbudljivo iskustvo.

Komunikacije i intelektualni napor i donose u plodove jer si disciplinirana i učinkovito završavaš dodijeljene obveze. Produktivna si, prihvaća svoje dužnosti i odgovornosti pa svi na tebe mogu računati u rješavanju problema. Zadnji dan mjeseca pokazuje da se prepuštaš hedonističkim užicima ili nekom impulzivnom trošku na luksuz, a u svemu sudjeluje i partner.

Povoljni dani: 4.-5., 6.-7., 20.-22., 24.-26., 29.-30.

Izazovni dani: 1.-3., 5.-6., 13.-14., 21.-25., 23., 26., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

Opći pregled

Ovaj mjesec je čak pet planeta retrogradno – one vanjske i sporije – a u tome im se pridružuje i tvoj Merkur (26.). Stoga, sve je prilično usporeno i trebat će ti puno strpljenja za prihvaćanje tog ritma. Venerin dolazak u Škorpiona (10.), znak intimnosti, seksa i skrivenih informacija može donijeti uzbudljive trenutke u vezi! Ovaj planet vlada i novcem, a Škorpion upravo onim dijeljenim resursima, pa je dobro vrijeme za analizu financijskih poslova i zajedničkih računa. Istovremeno, rujan može biti produktivan mjesec za otkrivanje misterioznih situacija u vezi ljubavi ili novca (ili na poslu), ali izbjegavaj biti previše sumnjičava ili ljubomorna. Na ovom mjestu, u znaku koji predstavlja tvoje polje komunikacija, Venera pokazuje strast, koju možda ipak treba malo držati pod kontrolom.

Mars ulazi u Vagu (15.), tvoju zonu novca i prihoda: taj planet traži akciju i brzo djelovanje, no Vaga je znak diplomacije, pa možeš biti malo frustrirana stalnim analizama drugih. Najbolje ti je da sada prihvatiš taj mentalitet, a svoje stavove izražavaj na taktički način. Za postizanje ciljeva, trebaš se naći s drugima na pola puta. Nemoj se upuštati u pasivno-agresivno ponašanje ili ga tolerirati kod drugih. Jasna komunikacija je neophodna. Sada ćeš možda tražiti i nove izvore prihoda.

Sunce ulazi u istu zonu (22.) pa se fokus potpuno prebacuje na te teme. Obavi sve važne pregovore i dogovore ili potpisivanje ugovora najkasnije do polovice mjeseca, jer retrogradni Merkur u tom znaku (od 26.) donosi samo nesporazume, krivo razumijevanje i odgodu dogovora u sljedeća tri tjedna, pa je važno sve provjeriti dvaput. Posebno pripazi na sve novčane poslove.


Mjesečni aspekti

Ovo je tvoj mjesec, iako ima puno retrogradnih planeta, uspjet ćeš ostvariti neki od ciljeva ostaneš li koncentrirana i provjeravaš svaki detalj. Mars je u tvom znaku do 10., a Sunce ovdje ostaje do 21., pa trebaš raditi na svojim osobnim planovima. U prva tri dana imaš nekih problema u vezi jer Mars i Neptun govore kako ne uspjevaš učinkovito istaknuti li postaviti cilj. Možda si žrtva prevare ili laganja, nekog promašaja, a konfuzija te sprečava u donošenju pravih odluka. Ako u partnerstvu nisi baš sretna, rješenja je baciti se na posao je tvoj Merkur ti daje praktični disciplinirani um i sposobnost velikih napora i snažne radne etike. Tako možeš ostvariti napredak (4.-5.). Tvoj Merkur i vladarica novca Venera nalazi se u polju prihoda pa je važno da poboljšaš tu stranu kroz predan rad. Ona vlada i ljubavlju a 5.-6. pokazuje kako moraš kontrolirati svoju snažnu žudnju, kako bi izbjegla komplikacije destruktivnog odnosa. Zadrži integritet, čak i ako nešto nije uspjelo. Izbjegavaj pokazivanje ljubomore i posesivnosti. Alternativno, možda moraš potrošiti više sredstava na neki kreativni projekt. Najbolji financijski dan je 6., kad se Venera druži s velikim Jupiterom a tada dobre, povoljne okolnosti dolaze zadržiš li pozitivni unutarnji stav. Tada si možeš i priuštiti nešto lijepo. Pokaži svoju naprednu, inovativnu i originalnu stranu (6.-7.), jer možeš ostvariti značajan uspjeh.

I Mladi i Puni Mjesec pojavljuju se u tvom znaku u rujnu. Započinješ neki osobni projekt (7.), a kulminaciju napora doživljavaš 20. Sunce ponavlja onaj izazovan aspekt s Neptunom (13.-14.) pa se opet vidi da su granice između ljubavi i privlačnosti zamagljene. Ne dozvoli da te podsvjesne želje odvedu u lošu vezu. I od 21. do 25. muče te sumnje i tajne pa ti to opterećuje misli. Kompromis nije vjerojatan. Ta tema će se vratiti i zadnja dva dana mjeseca, ali nemoj se ponašati osvetnički – to će ti samo naštetiti. Razmisli dobro i prilagodi se situaciji, prihvati sve što je neizbježno.

Venera (10.) prelazi u zonu komunikacija pa donosi svoje ljubavi šarm u razgovore i kontakte. Njena opozicija prema Uranu (23.) ukazuje na određenu emocionalnu nestabilnost, buntovničke stavove, što može uzdrmati vezu u potrazi za novim, uzbudljivim iskustvom. Možda će ti to i uspjeti jer njen sjajan aspekt s Neptunom (29.-30.) govori o romantičnoj ljubavi koja djeluje kao sudbina koja ti ostvaruje maštarije. Čini ti se sve idealno, pa si možda zaista upoznala pravu osobu. Ipak, 30. donosi i njen napet odnos s Jupiterom, pa se možda upuštaš u neki luksuzni trošak.

Povoljni dani: 4.-5., 6.-7., 20.-22., 24.-26., 29.-30.

Izazovni dani: 1.-3., 5.-6., 13.-14., 21.-25., 23., 26., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

Opći pregled

Ovaj mjesec je čak pet planeta retrogradno – one vanjske i sporije – a u tome im se pridružuje i Merkur (26.). Stoga, sve je prilično usporeno i trebat će ti puno strpljenja za prihvaćanje tog ritma. Dolazak tvoje Venere u Škorpiona, znak intimnosti, seksa i skrivenih informacija može donijeti uzbudljive trenutke u vezi! Ovaj planet vlada i novcem, a Škorpion upravo onim dijeljenim resursima, pa je dobro vrijeme za analizu financijskih poslova i zajedničkih računa. Istovremeno, rujan može biti produktivan mjesec za otkrivanje misterioznih situacija u vezi ljubavi ili novca (ili na poslu), ali izbjegavaj biti previše sumnjičava ili ljubomorna. Na ovom mjestu, u znaku koji predstavlja tvoju zonu prihoda i novca, Venera pokazuje strast, koju možda ipak treba malo držati pod kontrolom.

Mars ulazi u Vagu (15.), tvoje polje identiteta i osobnosti: taj planet traži akciju i brzo djelovanje, no Vaga je znak diplomacije, pa si malo rastrgana jer energičnost nije tvoja karakteristika. Najbolje ti je da sada prihvatiš svoj pravi mentalitet, a stavove izražavaj na taktički način. Za postizanje ciljeva, trebaš se naći s drugima na pola puta. Nemoj se upuštati u pasivno-agresivno ponašanje ili ga tolerirati kod drugih. Jasna komunikacija je neophodna.

Sunce ulazi u istu zonu (22.) pa se fokus potpuno prebacuje na tebe; ovo je tvoje doba. Obavi sve važne pregovore i dogovore ili potpisivanje ugovora najkasnije do polovice mjeseca, jer retrogradni Merkur u tvom znaku (od 26.) donosi samo nesporazume, krivo razumijevanje i odgodu dogovora u sljedeća tri tjedna, pa je važno sve provjeriti dvaput.


Mjesečni aspekti

Tvoja ljupka Venera u društvu s Merkurom provode vrijeme u tvom znaku pa pokazuješ poseban šarm u odnosima s drugima, što svi primjećuju. Naglašeno polje ovaj mjesec je ono dvanaesto, koje se odnosi na unutarnju psihologiju, rad iza scene i tajne. Tu se nalaze Sunce (do 21.) i Mars (do 14.). Prva tri dana si prilično konfuzna, ne uspijevaš postaviti cilj i ne razumiješ što ti se dešava u glavi. Čini ti se da nešto ne znaš ili ti netko ne govori istinu. Merkur čini da sada najviše razmišljaš o sebi, a može ti pomoći praktično i disciplinirano razmišljanje i provjera svih podataka, naročito u vezi ljubavi ili kreativnih projekata. Kod kuće, trebaš kontrolirati snažnu žudnju kako bi izbjegla komplikacije destruktivnog odnosa. Zadrži integritet i ne upuštaj se u ljubomorno-posesivne igre. Usmjeriš li dobro snagu svoje podsvijesti, možeš postići kod kuće sve što želiš.

Najljepši dan za ljubav je 6., kad se druže tvoja Venera i sretni Jupiter: dobre, povoljne okolnosti dolaze ti imaš li pozitivan unutarnji stav. Uživaj u razumijevanju, naročito ako si upoznala nekog novog. Sada napredno razmišljaš, uzbuđena se isprobati nove stvari pa pokaži svoju najhrabriju i najoriginalniju stranu. Možda su u pitanju emocionalni odnos i ili dijeljeni financijski resursi.

Mladi Mjesec pruža ti priliku za novu psihološku fazu (7.), a u vrijeme Punog Mjeseca (20.) vidjet ćeš rezultate. Sunce ponavlja onaj aspekt iz prva tri dana mjeseca pa je opet prisutna zamagljenost. Ne dozvoli da te podsvjesne želje krivo odvedu na loš put ili vezu.

Mars ulazi u tvoj znak 10. i sad ti se dijelom podiže razina energije. Postaješ aktivnija, iako ti imaš drugi način djelovanja. Merkur i Jupiter daju ti sposobnost odlične procjene kad su u pitanju kreativni projekt ili ljubav, ali se svejedno moraš čuvati sumnjičavosti i tajni jer sada teško postižeš kompromis, koji je inače tvoj glavno oružje. Nakon što i Sunce uđe u tvoj znak (22.), razina energije ti se podiže, kao i raspoloženja. Nastupa tvoje doba. Venera je ušla u Škorpiona (10.), pa će to donijeti svoj dobar utjecaj na novčanu situaciju, no pripazi se 23., kad buntovnički stavovi i nestabilnost mogu uzdrmati financije ili čak i vezu, zbog potrage za novim, uzbudljiim iskustvom. Drži troškove pod kontrolom.

Osloni se na svoju discipliniranu rutinu i učinkovito završi dodijeljene obaveze. Sad si produktivna, prihvaćaš svoje dužnosti i odgovornost, pa si u stanju i rješavati probleme. Venerin aspekt s Neptunom zadnja dva dana mjeseca donosi mir, romantičnu ljubav i ostvarenje ideala. Čuvaj se samo nekog troška na luksuz, iako nije loše da si priuštiš nešto lijepo.

Povoljni dani: 4.-5., 6.-7., 20.-22., 24.-26., 29.-30.

Izazovni dani: 1.-3., 5.-6., 13.-14., 21.-25., 23., 26., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

ŠKORPION

Opći pregled

Ovaj mjesec je čak pet planeta retrogradno – one vanjske i sporije – a u tome im se pridružuje i Merkur (26.). Stoga, sve je prilično usporeno i trebat će ti puno strpljenja za prihvaćanje tog ritma. Venerin dolazak u Škorpiona (10.), znak intimnosti, seksa i skrivenih informacija može donijeti uzbudljive trenutke u vezi! Ovaj planet vlada i novcem, a Škorpion upravo onim dijeljenim resursima, pa je dobro vrijeme za analizu financijskih poslova i zajedničkih računa. Istovremeno, rujan može biti produktivan mjesec za otkrivanje misterioznih situacija u vezi ljubavi ili novca (ili na poslu), ali izbjegavaj biti previše sumnjičava ili ljubomorna. U Škorpionu Venera pokazuje tvoju strast, koju možda ipak treba malo držati pod kontrolom.

Mars ulazi u Vagu (15.), tvoju zonu skrivenog i unutarnje psihologije: taj planet traži akciju i brzo djelovanje, no Vaga je znak diplomacije, pa možeš biti malo frustrirana stalnim analizama u glavi. Najbolje ti je da sada prihvatiš smirenost i ne podlijeganje frustracijama, a svoje stavove izražavaj na taktički način. Za postizanje ciljeva, trebaš se naći s drugima na pola puta. Nemoj se upuštati u pasivno-agresivno ponašanje ili ga tolerirati kod drugih. Jasna komunikacija je neophodna.

Sunce ulazi u istu zonu (22.) pa se fokus potpuno prebacuje na te teme. Obavi sve važne pregovore i dogovore ili potpisivanje ugovora najkasnije do polovice mjeseca, jer retrogradni Merkur u tom znaku (od 26.) donosi samo nesporazume, krivo razumijevanje i odgodu dogovora u sljedeća tri tjedna, pa je važno sve provjeriti dvaput. Bit ćeš malo konfuzna i teže ćeš se snalaziti s mislima. Iskoristi ovo vrijeme za odmor jer ti je od 22. energija na nešto nižoj razini.


Mjesečni aspekti

U prva tri tjedna naglašeno je tvoje polje nada, ciljeva, društvenih djelatnosti i prijatelja pa vjerojatno puno izlaziš ili radiš na planovima. Prva tri dana ne uspijevaš učinkovito istaknuti ili postaviti jasan cilj. Mars je u napetom aspektu s Neptunom u zoni ljubavi, pa je moguće da je riječ o nekoj prevari, promašaju, konfuziji ili pogrešnoj prosudbi. Brzo se trebaš vratiti poslu i svoju aktivnost dobro uskladiti s namjerama i predanosti cilju. Imaš snažna uvjerenja, progresivna si, uzbuđena isprobati nove stvari izraziti svoju najhrabriju i najoriginalniju stranu i u partnerstvu, poslovnom ili privatnom.

Mladi Mjesec se pojavljuje u Djevici (7.) i baca te na ostvarenje novog cilja, a već 20. u vrijeme Punog Mjeseca dolazi do kulminacije tvojih napora. Ako je riječ o privatnim poslovima, dobro prosudbu imaš 20.-22. no čuvaj se sumnjičavosti, tajnovitosti i neosjetljivosti; sada nisi spremna na kompromis. Marsov ulazak u Vagu (15.) aktivira tvoju podsvijest i rad iza scene. Možda nešto radiš kod kuće disciplinirano i učinkovito. Prihvaćaš svoje dužnosti i odgovornosti pa možeš riješiti svaki problem. No i dalje se moraš pozabaviti svojim sumnjama i tajnama. Odličan dan je 6., kad dobre, povoljne okolnosti dolaze na tvoj put, zadržiš li pozitivan unutarnji stav.

Sunce ponavlja napeti aspekti s Neptunom (13.-14.) pa su granice između ljubavi i privlačnosti zamagljene. Ne dozvoli da te podsvjesne želje krivo odvedu u lošu vezu. Venera i Merkur prolaze tvojom zonom tajni, unutarnje psihologije i zbivanja iza scene. Na ovom mjestu, Venera može govoriti o tajnom odnosu, a 5.-6. govore da možda moraš kontrolirati snažnu žudnju kako bi izbjegla komplikacije. Zadrži integritet i čuvaj se ljubomore i posesivnosti. Ljubavna Venera ulazi u tvoj znak (10.) i pokazuje sav tvoj šarm i privlačnost. Ako si u vezi, budi oprezna oko 23., jer je prisutna emocionalna nestabilnost, buntovnički stavovi pa i neprihvatljivo ponašanje koje može uzdrmati vezu u potrazi za novim, uzbudljivim iskustvom. No možda ćeš ga pronaći jer zadnja dva dana mjeseca Venera i Neptun donose topli, sanjivi tok romantične ljubavi koja djeluje kao idilično ostvarenje maštarija.

Povoljni dani: 4.-5., 6.-7., 20.-22., 24.-26., 29.-30.

Izazovni dani: 1.-3., 5.-6., 13.-14., 21.-25., 23., 26., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Opći pregled

Ovaj mjesec je čak pet planeta retrogradno – one vanjske i sporije – a u tome im se pridružuje i Merkur (26.). Stoga, sve je prilično usporeno i trebat će ti puno strpljenja za prihvaćanje tog ritma. Venerin dolazak u Škorpiona (10.), znak intimnosti, seksa i skrivenih informacija može donijeti uzbudljive trenutke u vezi! Ovaj planet vlada i novcem, a Škorpion upravo onim dijeljenim resursima, pa je dobro vrijeme za analizu financijskih poslova i zajedničkih računa. Istovremeno, rujan može biti produktivan mjesec za otkrivanje misterioznih situacija u vezi ljubavi ili novca (ili na poslu), ali izbjegavaj biti previše sumnjičava ili ljubomorna. Na ovom mjestu, u znaku koji predstavlja tvoje polje skrivenog, unutarnje psihologije i tajni, Venera pokazuje strast, koju možda ipak treba malo držati pod kontrolom.

Mars ulazi u Vagu (15.), tvoju zonu društvenih aktivnosti, prijatelja i najvažnijih ciljeva: taj planet traži akciju i brzo djelovanje, no Vaga je znak diplomacije, pa možeš biti malo frustrirana stalnim analizama drugih. Najbolje ti je da sada prihvatiš taj mentalitet, a svoje stavove izražavaj na taktički način. Za postizanje ciljeva, trebaš se naći s drugima na pola puta. Nemoj se upuštati u pasivno-agresivno ponašanje ili ga tolerirati kod drugih. Jasna komunikacija je neophodna.

Sunce ulazi u istu zonu (22.) pa se fokus potpuno prebacuje na te teme. Obavi sve važne pregovore i dogovore ili potpisivanje ugovora najkasnije do polovice mjeseca, jer retrogradni Merkur u tom znaku (od 26.) donosi samo nesporazume, krivo razumijevanje i odgodu dogovora u sljedeća tri tjedna, pa je važno sve provjeriti dvaput.


Mjesečni aspekti

Prva tri tjedna aktivirano je tvoje bolje profesionalnih aktivnosti i karijere, dok se tamo nalaze Sunce i Mars (do 10.). Nastoji obaviti što više možeš iako u prva tri dana ne uspijevaš jasno postaviti cilj. Podložna si promašajima, konfuziji ili pogrešnoj prosudbi. Pazi da ne budeš žrtva prevare. Svoje profesionalne napore usmjeri na poboljšavanje financijske situacije, a 5.-6. daju ti priliku dobro usmjeriti aktivnosti na ostvarenje ciljeva. U radu koristi inovativne, napredne ideje i metode jer tako možeš pokazati svoju najoriginalniju stranu. Konfuzija se opet javlja 13.-14., kad ne smiješ dozvoliti da te podsvjesne želje odvedu na krivi put.

U zoni najvažnijih ciljeva, društvenih aktivnosti i prijatelja nalaze se Venera i Merkur, što ti daje priliku za dobro planiranje. Budi praktična i disciplinirana, provjeri sve podatke, a snažnom radnom etikom možeš postići napredak. Čuvaj se nerazumnih troškova i zadrži dobre odnose s prijateljima. Mladi Mjesec (7.) govori o početku novog poslovnog projekta, čiju kulminaciju ćeš vidjeti već 20. u vrijeme Punog Mjeseca. Odlični dani za ostvarenje zacrtanog su 20-22., kad ti Merkur i Jupiter pomažu u odličnoj prosudbi. Iskoristi to prije nego što Merkur krene u retrogradni hod (26.). I Venera je u odličnom aspektu svojim Jupiterom (6.), kad privlačiš povoljne okolnosti svojim pozitivnim unutarnjim stavom. To je i odličan dan za ljubav, a možda je druga osoba iz tvog društvenog kruga.

Mars prelazi u tu istu zonu (15.), a Sunce mu se pridružuje 22. Sad je sve okrenuto realizaciji važnih planova i timskom radu. Imaš jasnu i discipliniranu rutinu pa možeš učinkovito završiti dodijeljene obaveze. Prihvaćaš svoje dužnosti i odgovornost i možeš riješiti svaki problem jer si dobro organizirana. Svejedno, muče te sumnjičavost, tajnovitost i nekakav unutarnji otpor (21.-25.). Time ćeš se morati ponovo pozabaviti i zadnja dva dana mjeseca.

Venera ulazi u zonu skrivenog i tajnovitog (10.), pa se možda upuštaš u neki tajni odnos. Potraga za novim uzbudljivim iskustvom može biti rezultat emocionalne nestabilnosti i buntovničkih stavova, a ako si u vezi, to neprihvatljivo ponašanje može je uzdrmati. Ako si slobodna, možda osoba koju upoznaješ ipak donosi nešto veoma lijepo: sanjivi, romantični tok ljubavi ostvaruje i neke idilične maštarije krajem rujna.

Povoljni dani: 4.-5., 6.-7., 20.-22., 24.-26., 29.-30.

Izazovni dani: 1.-3., 5.-6., 13.-14., 21.-25., 23., 26., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Opći pregled

Ovaj mjesec je čak pet planeta retrogradno – one vanjske i sporije – a u tome im se pridružuje i Merkur (26.). Stoga, sve je prilično usporeno i trebat će ti puno strpljenja za prihvaćanje tog ritma. Venerin dolazak u Škorpiona (10.), znak intimnosti, seksa i skrivenih informacija može donijeti uzbudljive trenutke u vezi! Ovaj planet vlada i novcem, a Škorpion upravo onim dijeljenim resursima, pa je dobro vrijeme za analizu financijskih poslova i zajedničkih računa. Istovremeno, rujan može biti produktivan mjesec za otkrivanje misterioznih situacija u vezi ljubavi ili novca (ili na poslu), ali izbjegavaj biti previše sumnjičava ili ljubomorna. Na ovom mjestu, u znaku koji predstavlja tvoje polje društvenih aktivnosti, prijatelja i najvažnijih ciljeva, Venera pokazuje strast, koju možda ipak treba malo držati pod kontrolom.

Mars ulazi u Vagu (15.), tvoju zonu profesionalnih aktivnosti i karijere: taj planet traži akciju i brzo djelovanje, no Vaga je znak diplomacije, pa možeš biti malo frustrirana stalnim analizama drugih. Najbolje ti je da sada prihvatiš taj mentalitet, a svoje stavove izražavaj na taktički način. Za postizanje ciljeva, trebaš se naći s drugima na pola puta. Nemoj se upuštati u pasivno-agresivno ponašanje ili ga tolerirati kod drugih. Jasna komunikacija je neophodna.

Sunce ulazi u istu zonu (22.) pa se fokus potpuno prebacuje na te teme. Obavi sve važne pregovore i dogovore ili potpisivanje ugovora najkasnije do polovice mjeseca, jer retrogradni Merkur u tom znaku (od 26.) donosi samo nesporazume, krivo razumijevanje i odgodu dogovora u sljedeća tri tjedna, pa je važno sve provjeriti dvaput.

Mjesečni aspekti

Sunce do 21. i Mars do 14. u zoni dugoročnih planova, obrazovanja, putovanja i pravnih poslova čini te vrlo aktivnom u tim područjima. U prva tri dana ne uspijevaš učinkovito istaknuti ili postaviti jasan cilj. Sklona si promašajima, konfuziji, pogrešnoj prosudbe, a možda i nekoj prevari. Taj aspekt ponavlja Suncem (13.-14.), kad je sve zamagljeno. Ne dozvoli da te podsvjesne želje odvedu na krivi put. Mars odlično surađuje s Plutonom u tvom znaku (5.-7.), kad ti je aktivnost dobro usklađena s namjerama i predanosti cilju. Snažna uvjerenja vode transformativno djelovanje. Mladi Mjesec označava novu fazu u postavljanju ili ostvarenju dugoročne vizije (7.), a neke rezultate ćeš vidjeti već 20., u vrijeme Punog Mjeseca.

U zoni karijere i profesionalnih aktivnosti nalaze se Venera i strateški Merkur, koji kroz praktičnosti i dobru disciplinu može ostvariti znatan napredak u suradnji s tvojim Saturnom u zoni novca i prihoda (4.-5.). Venera i Jupiter donose povoljne okolnosti (6.), zadržiš li pozitivan unutarnji stav. Ovo je vrijeme za spavanje poslovnog uspjeha s boljim prihodima. Naravno, ovaj aspekt se odnosi na sve lijepe stvari, pa tako i ljubav. To se vidi tih dana i kroz tvoju invenciju i kreativnost, kad pokazuješ svoju najhrabriju i najoriginalniju stranu. Tako si i u ljubavi spremna isprobati nove stvari.

Mars ulazi u zonu karijere (15.), a Sunce mu se pridružuje 22.: sada si potpuno fokusirana na svoju najdražu aktivnost, a to je poslovni uspjeh. Imaš odličnu sposobnost procjene (20.-22.), u poslovni pregovorima i financijskom poslovanju. Ipak, od 21. do 25. čuvaj se sumnjičavosti, neosjetljivosti, tajnovitosti i nesklonosti kompromisu. To se ponavlja i samim krajem mjeseca pa čak i ako nešto zaustavi tvoje akcije, nemoj se osvetnički ponašati jer će ti to samo štetiti. Prihvati što je neizbježno.

Venera prelazi u zonu planova, društvenih aktivnosti prijatelja (10.), a tada možeš više izlaziti i družiti se s dragim ljudima. Sasvim je moguće da ćeš i upoznati neku posebnu uzbudljivu osobu oko 23., no nemoj se ponašati nestabilno i zbog buntovničkih stavova i potrage za novim i uzbudljivim uzdrmati postojeću vezu, ako nisi slobodna. Ipak, ako si našla nekog novog i promijenila svoj status, zadnji dani mjeseca donose sanjivi, idilični tok romantične ljubavi pa možeš ostvariti neke svoje maštarije. Samo pazi da zbog toga ne otvaraš svoj novčanik prečesto, ali možeš si priuštiti neki luksuz i zadovoljstva.

Povoljni dani: 4.-5., 6.-7., 20.-22., 24.-26., 29.-30.

Izazovni dani: 1.-3., 5.-6., 13.-14., 21.-25., 23., 26., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Opći pregled

Ovaj mjesec je čak pet planeta retrogradno – one vanjske i sporije – a u tome im se pridružuje i Merkur (26.). Stoga, sve je prilično usporeno i trebat će ti puno strpljenja za prihvaćanje tog ritma. Venerin dolazak u Škorpiona (10.), znak intimnosti, seksa i skrivenih informacija može donijeti uzbudljive trenutke u vezi! Ovaj planet vlada i novcem, a Škorpion upravo onim dijeljenim resursima, pa je dobro vrijeme za analizu financijskih poslova i zajedničkih računa. Istovremeno, rujan može biti produktivan mjesec za otkrivanje misterioznih situacija u vezi ljubavi ili novca (ili na poslu), ali izbjegavaj biti previše sumnjičava ili ljubomorna. Na ovom mjestu, u znaku koji predstavlja tvoje polje profesionalnih aktivnosti i karijere, Venera pokazuje strast, koju možda ipak treba malo držati pod kontrolom.

Mars ulazi u Vagu (15.), tvoju zonu obrazovanja, stranih zemalja i dugoročnih planova: taj planet traži akciju i brzo djelovanje, no Vaga je znak diplomacije, pa možeš biti malo frustrirana stalnim analizama drugih. Najbolje ti je da sada prihvatiš taj mentalitet, a svoje stavove izražavaj na taktički način. Za postizanje ciljeva, trebaš se naći s drugima na pola puta. Nemoj se upuštati u pasivno-agresivno ponašanje ili ga tolerirati kod drugih. Jasna komunikacija je neophodna.

Sunce ulazi u istu zonu (22.) pa se fokus potpuno prebacuje na te teme. Obavi sve važne pregovore i dogovore ili potpisivanje ugovora najkasnije do polovice mjeseca, jer retrogradni Merkur u tom znaku (od 26.) donosi samo nesporazume, krivo razumijevanje i odgodu dogovora u sljedeća tri tjedna, pa je važno sve provjeriti dvaput.

Mjesečni aspekti

Pet planeta je retrogradno ovaj mjesec, a 26. će im se pridružiti i Merkur. U tvom znaku su retrogradni Saturn i Jupiter pa ti je sve usporeno, no ipak uz puno strpljenja i napora možeš ostvariti neki od ciljeva. Sunce je u zoni emocionalnog i financijskog dijeljenja do 21., a Mars do 14., pa je taj sektor posebno naglašen. Prva tri dana ne uspijevaš postaviti ili istaknuti jasan cilj. Podložna si promašajima, konfuziji, pogrešnoj prosudbi, a možda i nekoj prevari u vezi novca.  Taj aspekt ponavlja i Sunce (13.-14.), kad je sve zamagljeno. Ne dozvoli da te podsvjesne želje odvedu na krivi put. Radije se osloni na svoju inventivnosti i originalnost jer 6.-7. pokazuje koliko si napredna i hrabra. Nešto kod kuće možeš riješiti na potpuno novi način.

U zoni dugoročnih planova, obrazovanja i stranih zemalja, borave ljupka Venera i planer Merkur. Praktični i disciplinirani um i provjera podataka mogu ti donijeti neki napredak. Aktivnosti dobro uskladi s namjerama i predanosti cilju. Dobre prosudbe imaš 20.-22., pa završi sve dogovore i pregovore u što kraćem roku. Pritom ne budi sumnjičava i tajnovita i nesklona kompromisu. Mars ulazi u tu zonu (15.) pa je time dodatno aktivirana, a fokus se potpuno prebacuje na spomenute teme 22., nakon ulaska Sunca u Vagu.

Venera prelazi u tvoju zonu karijere i profesionalnih aktivnosti (10.) i time donosi odlične okolnosti i naklonost šefova. Prije toga, u sjajnom aspektu s Jupiterom, privlačiš odlične okolnosti ako zadržiš pozitivan unutarnji stav. I ljubav je odlično aspektirana tih dana, no ipak kontroliraj snažnu strast kako bi izbjegla ljubomoru ili posesivnost. Pripazi se i emocionalne nestabilnosti, buntovničkih stavova na poslu jer neprihvatljivo ponašanje možete veoma naštetiti, samo zato što tražiš nova, uzbudljiva iskustva. To se odnosi i na ljubavni život.

Od 24. imaš jasnu i discipliniranu rutinu pa možeš odgovorno završiti svoje obaveze. Riješi probleme koji su pred tobom uz dužan napor. Zadnji dani donose i financijsko zadovoljstvo, ali i moguću romantičnu ljubav i ostvarenje idiličnih maštarija. Ne budi sklona megalomaniji, ali možda si možeš priuštiti neki luksuzni trošak.

Povoljni dani: 4.-5., 6.-7., 20.-22., 24.-26., 29.-30.

Izazovni dani: 1.-3., 5.-6., 13.-14., 21.-25., 23., 26., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Opći pregled

Ovaj mjesec je čak pet planeta retrogradno – one vanjske i sporije – a u tome im se pridružuje i Merkur (26.). Stoga, sve je prilično usporeno i trebat će ti puno strpljenja za prihvaćanje tog ritma. Venerin dolazak u Škorpiona (10.), znak intimnosti, seksa i skrivenih informacija može donijeti uzbudljive trenutke u vezi! Ovaj planet vlada i novcem, a Škorpion upravo onim dijeljenim resursima, pa je dobro vrijeme za analizu financijskih poslova i zajedničkih računa. Istovremeno, rujan može biti produktivan mjesec za otkrivanje misterioznih situacija u vezi ljubavi ili novca (ili na poslu), ali izbjegavaj biti previše sumnjičava ili ljubomorna. Na ovom mjestu, u znaku koji predstavlja tvoje polje dugoročne vizije, obrazovanja i stranih zemalja, Venera pokazuje strast, koju možda ipak treba malo držati pod kontrolom.

Mars ulazi u Vagu (15.), tvoju zonu dijeljenih resursa i financija: taj planet traži akciju i brzo djelovanje, no Vaga je znak diplomacije, pa možeš biti malo frustrirana stalnim analizama drugih (partnera). Najbolje ti je da sada prihvatiš taj mentalitet, a svoje stavove izražavaj na taktički način. Za postizanje ciljeva, trebaš se naći s drugima na pola puta. Nemoj se upuštati u pasivno-agresivno ponašanje ili ga tolerirati kod drugih. Jasna komunikacija je neophodna.

Sunce ulazi u istu zonu (22.) pa se fokus potpuno prebacuje na te teme. Obavi sve važne pregovore i dogovore ili potpisivanje ugovora najkasnije do polovice mjeseca, jer retrogradni Merkur u tom znaku (od 26.) donosi samo nesporazume, krivo razumijevanje i odgodu dogovora u sljedeća tri tjedna, pa je važno sve provjeriti dvaput.

Mjesečni aspekti

Prva tri dana tvoj Neptunu u Ribama sudjeluje u stvaranju konfuzije, pogrešnih prosudaba, promašaja, jer ne uspijevaš učinkovito istaknuti ili postaviti cilj. Ne upuštaj se u sumnjive poslove i zadrži iskrenost. U nasuprotnom znaku Djevice boravi Sunce do 22., a Mars je tamo do 14. To je tvoja zona partnerstva, pa se prethodni savjet odnosi upravo na najvažniji odnos (može biti poslovni). Aspekt iz prva tri dana ponavlja i Sunce (13.-14.), kad se granice između ljubavi i privlačnosti čine zamagljenim. Ne dozvoli da vas da te podsvjesne želje odvedu lošu vezu ili da ti to učiniš drugome.

Bolje je da u partnerskom odnosu radiš na ostvarenju ciljeva i svoje aktivnosti dobro uskladiš s namjerama i predanosti cilju. S inovativnim idejama isprobaj nove stvari i metode i pokaži svoju kreativnu stranu (6.-7.).

Istovremeno, kroz zonu emocionalnog i financijskog dijeljenja i zajedničkih resursa prolaze Venera i Merkur. Mars i Merkur ti daju praktičan um i mogućnost discipliniranog rada i razuma na temelju kojeg možeš ostvariti napredak u ciljevima. Uskladi aktivnosti s namjerama i napravit ćeš transformativni napredak (4.-6). Istina, Venera ulazi u nezgodan odnos s Plutonom pa možda moraš kontrolirati snažnu žudnju kako bi izbjegla komplikacije destruktivnog odnosa s prijateljima ili u ljubavi. Čuvaj se ljubomore i posesivnosti i kontroliraj svoje strasti. U tome ti može pomoći fenomenalan aspekt Venera i Jupitera (6.), kad dobre, povoljne okolnosti dolaze na tvoj put kroz pozitivni unutarnji stav.

Mladi Mjesec u Djevici (7.) označava novu fazu u partnerskom odnosu ili početak nove veze, a već 20., u vrijeme Punog Mjeseca, partner traži tvoju pažnju. Mars ulazi u zonu dijeljenih resursa i time pokazuje tvoje fizičke apetite, ali i spremnost na rješavanje financijskih obaveza. Dolazak Sunca u isto polje (22.), sav fokus skreće na ta pitanja.

Venera je 10. prešla u Škorpiona i u odnosu s Uranom 23. ukazuje na tvoju želju za uzbudljivim iskustvom, ali se čuvaj emocionalne nestabilnosti, jer ako si u vezi, možeš je uzdrmati svojim buntovničkim stavovima. Koncentriraj se na postizanje stabilnosti i rješavaj svoje obaveze disciplinirano i organizirano (24.-30.). Za kraj mjeseca stiže najljepši začin: ljubavna Venera u predivnom spoju s tvojim Neptunom donosi sanjivi tok idilične ljubavi koji ti ostvaruje najljepše maštarije. Umjetnost i duša su duboki rezervoari inspiracije. Možeš se prepustiti i hedonizmu ili kupiti nešto skupo, ali ipak nemoj pretjerivati.

Povoljni dani: 4.-5., 6.-7., 20.-22., 24.-26., 29.-30.

Izazovni dani: 1.-3., 5.-6., 13.-14., 21.-25., 23., 26., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.