Budi najbolja verzija sebe.
Zvjezdanova prognoza

Mjesečni horoskop za listopad: Šest je planeta retrogradno, no ima mjesta za optimizam

I eto nas u listopadu- mjesecu kad drveće gubi svoje lišće, a čini se kako će mjesec biti izazovan za mnoge. Naime, kako kažu zvijezde čak je šest planeta retrogradno u ovom listopadu 2021.

Iako je šest planeta retrogradno, u ovom mjesecu sretni Jupiter i zahtjevni Saturn kreću u direktni hod i time polako skidaju ograničenja u ostvarenju ciljeva. Uz kontrolirane napore, naići ćete na prilike za napredovanje i optimizam.

OVAN

Opći pregled

Retrogradni planeti i dalje zahtijevaju strpljenje (ili trpljenje?) ograničenja, no 10. i 16. Saturn i Jupiter zastaju i polako kreću u direktan hod, a time označavaju nastavak rada na ciljevima i planovima. Sve će krenuti bržim ritmom u studenom, naročito nakon što 26. ovog mjeseca i Merkur završi s retrogradnim kretanjem. Dotad, svoje nezgodno djelovanje pokazuje u tvojim partnerskim odnosima, privatnim ili poslovnim. To polje je inače naglašeno u listopadu zbog prisustva Sunca (do 22.), te tvog energičnog vladara Marsa; mogući su sukobi, svađe, nesporazumi, pa obje strane trebaju paziti na izgovoreno jer se to teško zaboravi. Naročito moraš paziti na poslu i u ponašanju prema šefovima, koji se postavljaju prilično tvrdo. Pun Mjesec (20.) donijet će kulminaciju tih odnosa i mogući oštar sukob, pa ne donosi odluke naglo.

Venera provodi mjesec u Strijelcu (od 7.) i budi našu "divlju" prirodu. Možeš se osjećati prilično hedonistički i spremnija odbaciti oprez kako bi potražila užitke. Ovo sve može biti zabavno zapamtiš li da treba ostati s nogama na zemlji. Možeš planirati avanture koji ti pomažu približiti se tvojoj pravoj prirodi. Sada nije toliko bitno kako ćeš izgledati, već koliko ćeš se dobro osjećati.

Budi najbolja verzija sebe.

Mjesečni aspekti

Najvažniji odnosi i partnerstva su u glavnom fokusu cijeli mjesec, dok Sunce (do 22.)., tvoj Mars te Merkur naglašavaju tu zonu u znaku Vage. To je znak diplomacije, suradnje i nalaženja rješenja, no tvoj energični vladar se tamo osjeća pomalo prigušeno i nervozno. Polje koje je u listopadu povezano je ono karijere i profesionalnih djelatnosti, a tamo već dugo boravi transformacijski Pluton, koji može simbolizirati potrebu za mijenjanjem, prilagođavanjem ili jednostavno – strogog i nepopustljivog šefa, što ne djeluje dobro na tvoj ego. Ponavlja se aspekt Merkura i Plutona od 21.-25.9., koji govori o nepovjerenju, sumnjama, tajnovitosti i otporu, uz teško postizanje kompromisa. Moguće je da si pomalo paranoična u vezi kolega ili misliš da ti šef nije sklon.

Teži je sukob Sunca i Plutona (16.-18.), a ukazuje na povećanje samovolje i pritiska u odnosima. Nastoj dohvatiti položaj moći koji te zanima, ali kontroliraj niske želje ega. Još je opasniji oštar sudar Marsa i Plutona (21.-23.), kad se skidaju rukavice i netko je spreman na otvorenu borbu i uzvraćanje udarca, vrlo osvetoljubivo. Pametnije je da radiš na pravednim promjenama, a ne na negativnim akcijama. Ako je to ponašanje druge osobe, nastoj smiriti strasti. Znači, na poslovnom frontu te čekaju iskušenja ovaj mjesec, no uz pametno usmjeravanje energije u konstruktivne svrhe, možeš izvući puno za sebe. Ili izgubiti živce i pokvariti svoju perspektivu. Nakon što Sunce uđe u Škorpiona i polako prebacuje fokus na dom, obitelj i privatne poslove (23.), nemoj podleći strahu od neuspjeha (29.-30.): napornije radi za prelaženje prepreka, umjesto da te blokiraju.

Saturn i Jupiter će postupno olakšati rad na zadanim ciljevima, pa ćeš u sljedećem periodu nailaziti na dobre prilike za ostvarenje željenog. Samopouzdana si, optimistična, imaš pozitivna očekivanja, a velikodušnost privlači dobru sreću u traženju slobode i avanture (14.-15.)! To se još jače očituje 18.-20., kad hrabro, s pobjedničkim srcem ostvaruješ pobjedu i zacrtani cilj.

Budi najbolja verzija sebe.

Spoj Sunca i Marsa (5.-10.) daje ti snažan osjećaj samopouzdanja i preuzimaš vodeću ulogu u partnerskim odnosima, a procjene su ti jako dobre (3.-4.). Um ti naporno radi kako bi se uskladio sa željama srca. Očekuješ lojalnost, povjerenje i stabilnost u vezi, poslovnoj ili privatnoj. Netko je tu uvijek za tebe (13.-14.).

Ljubavna Venera se u prvih tjedan dana nalazi u strastvenom Škorpionu pa vjerojatno još uživaš u vrućim trenucima, ali predavanje hedonističkim zadovoljstvima treba imati mjeru (1.-3.). Pluton s Venerom sudjeluje u lijepoj prilici koja ti se pruža tih dana, a jake emocije dovode do privlačenja, seksualnih ili poslovnih; duboko razumijevanje pomaže u spajanju. U bratski znak Strijelca prelazi 7., a tada želiš više uživanja: možda si malo i zaslijepljena ili nosiš ružičaste naočale, što utiče na prosudbu u ljubavi i novčanim poslovima (26.-27.), no taj idealizam ipak donosi najbolje dane u mjesecu (28.-29.). Prijateljstvo, ljubav, sreća, romantično uživanje s prijateljima ili partnerom, a možda i materijalni uspjeh, dižu ti raspoloženje.

Povoljni dani: 3.-4., 13.-14., 14.-15., 17., 18.-20., 29.-29., 31.

Izazovni dani: 1.-3., 16.-18., 20., 21.-23., 26.-27., 29.-30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

1/10
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.