Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Kako se svaki znak nosi s tugom: Vage se osjećaju beznadno, a Škorpioni imaju izljeve bijesa

Svaki horoskopski znak drugačije se nosi s osjećajima tuge ili depresije, a evo i na koji način

Kako se svaki znak nosi s tugom: Vage se osjećaju beznadno, a Škorpioni imaju izljeve bijesa
Budi najbolja verzija sebe.

Čak i da ne vjeruješ u potpunosti u astrologiju, vjerojatno prepoznaješ neke opće osobine i obrasce ličnosti za svaki znak - a posebno svoj jer sigurno znaš svoje uobičajene negativne i pozitivne karakteristike prema horoskopu.

Image

Upijaju tuđe emocije: 6 istinskih empata u horoskopu


Kada čitamo horoskop, često se znamo osjećati kao da čitamo vodič o sebi. Sigurno si više puta pomislila: "Da, ovo zbilja zvuči kao 'ja'" ili možda "Nema šanse, nikad se ne ponašam ovako", ali zapravo, horoskopski znak može ti dati neki dublji uvid u tvoju osobinu ličnosti, a ne samo 'zagrebati po površini'.

Budući da smo svi složeni pojedinci, naravno da se svi razlikujemo i teško bi bilo pribilježiti samo nekoliko osobina svakome od nas, ali moraš priznati da astrologija prepoznaje neke ključne karakteristike koje u većini slučajeva vrijede. Kad su u pitanju emocije, primjerice tuga i depresija, očito je da se svaki znak različito nosi s ovim osjećajima, a znatiželjne kakve jesmo, istražile smo i na koji način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

OVAN

Kod Ovna obično sve izlazi na vidjelo kad je riječ o tugi.  Mogu se osjećati kao da više ne kontroliraju svoj život  - mogu postati impulzivniji, slijepi od bijesa, pa se čak i ne uspijevaju držati svojih normalnih navika - nešto što ih obično održava zdravima i prisebnima.

Nestaje sav entuzijazam, postaju svoja suprotnost, pa se može činiti kao da male stvari više uopće nisu važne.

Hello Darkness Depression GIF from Hellodarkness GIFs

BIK

Tuga i depresija mogu imati veliki utjecaj na Bika. Ovaj, obično društveni znak, može se izolirati i baciti se u očaj prežderavanjem ili postati previše letargičan da bi išta učinio. 

Obično imaju osjećaj "ja protiv svijeta", što može učiniti da se osjećaju bespomoćno kada ih primi tuga. Ipak, ionako im često nedostaje strpljenja, pa im tuga može olakšati ljutnju.

Amanda Mood GIF from Amanda GIFs

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

BLIZANCI

Kad Blizanci postanu tužni i depresivni, njihov um počinje lutati, a oni počinju previše razmišljati o svemu i analizirati svaku sitnicu

Postat će tihi i činit će se da su 'negdje drugdje', umjesto da se pokušaju baviti onim što ih muči. Prilično su nepodnošljivi prema osjećajima tuge i odvajaju se od njih kad god je to moguće.

Math Thinking GIF from Math GIFs

RAK

Rak je često emotivan, potrebna mu je pažnja i često će plakati i nakon beznačajnih događaja, čak i kad uvide koliko su se glupo ponašali. Oni su skloni bolovima u trbuhu i osjećaju odvajanja od svih oko sebe, što ih čini gotovo 'bolesnima od tuge' sve dok sami sebe ne smire

Kardashian Kim Kardashian GIF from Kardashian GIFs

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

LAV

Lav nije taj koji krije svoje osjećaje, pa obično stres pokazuje otvoreno. Ipak, može postati toliko tužan kao da je na rubu živčanog sloma, što znači da su emocije mnogo veće od onoga što Lav odaje na površini.

Lavovi su nagli i željni pažnje, te su se skloni pretvoriti u mučenika ako znaju da će im to pomoći.

Crying Mean Girls GIF from Crying GIFs

DJEVICA

Djevica obično 'drži glavu na ramenima'...sve dok se ne uznemiri. Tek tada postaje kompulzivna, pretvarajući se u neprepoznatljivo i impulzivno biće. Čak se može toliko zatvoriti u sebe, da je gotovo nemoguće doprijeti do nje kad kad je tužna ili depresivna

Stare Michael Scott GIF from Stare GIFs

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

VAGA

Vaga je jedan od najuravnoteženijih znakova, ali kada je tužna ili depresivna, osjeća veliku nestabilnost i neraspoloženje, uz smanjeni poriv za druženjem. Često se može osjećati potpuno bespomoćno i beznadno, ali trudi se ostati naizgled sretna, samo kako bi usrećila one oko sebe. To je Vaga - radije stavlja tuđe osjećaje ispred svojih.

Friends Rachel Green GIF from Friends GIFs

ŠKORPION

Škorpionova strast može postati negativna kad se osjeća tužno ili depresivno, što često dovodi do toga da postaje neprijateljski raspoložen, izoliran te ima nagle promjene raspoloženje, pa i izljeve bijesa.

Kod njih se tuga pokazuje kao jaka melankolija s paranojom, a vlastite misli im postaju zastrašujuće. Nažalost, može im biti teško zadržati te emocije, tako da osobe oko njih u tim trenucima često pate zbog njihovih promjena raspoloženja.

Angry GIF from Rage GIFs

STRIJELAC

Društvena osobnost Strijelca prestaje kada postane tužan i depresivan, zbog čega najčešće postaje letargičan, a pribjegava i raznoraznim načinima samo kako bi izbjegao svoju stvarnost. 

U tim trenucima postaju sve ozbiljniji i napetiji, manje tolerantni i preplavljeni osjećajem brige kada razmišljaju o budućnosti. Lako je uočiti ovu promjenu u Strijelcu jer je ona toliko neuobičajena i potpuna je suprotnost uobičajenom karakteru inače optimističnog Strijelca. 

Kim Kardashian GIF from Kim GIFs

JARAC

Inače odlučan i razuman Jarac može postati potpuna suprotnost kada je preplavljen osjećajem tuge. Postaje nemotiviran, beznadan i počinje pretjerano razmišljati o svemu

Izgleda kao da nije spavao noćima (vjerojatno ni nije), prisiljava se 'doći k sebi', ali ništa im zapravo ne pomaže, sve dok se zaista ne vrati u 'staro ja'.

Insomnie GIF from Insomnia GIFs

VODENJAK

Vodenjak najčešće skriva svoje emocije kako bi spasio sam sebe od tuge i sažaljenja drugih. Ipak, kada ih prava tuga pogodi, oni oko njih mogu vidjeti razliku u njihovom ponašanju. Mogu postati nelagodni i tihi, posebno oko svojih prijatelja. Izoliraju se i počinju se odvajati, iako i dalje pokušavaju biti naizgled sretni

Single Alone GIF from Single GIFs

RIBE

Obično bezbrižne Ribe mogu ući u tamu i očaj kad su tužni. Znaju početi opsesivno razmišljati i sjećaju se svakog lošeg događaja koji im se dogodio, čak optužujući sebe za najbanalnije stvari. Postaju anksiozne, izolirane i sklone su "osjetiti sve" u pokušaju da se nose s tim divovskim valom emocija.

Ugh GIF from Headache GIFs

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.