Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Djevica - godišnji horoskop (23.8.2016. - 23.8.2017)

Djevice, očekuje vas sjajna godina

Djevica - godišnji horoskop (23.8.2016. - 23.8.2017)
Budi najbolja verzija sebe.

Odlične vijesti, drage Djevice! Iako je početak prognoze prilično "napet", ovo može biti sjajna godina za vas, jer sretni Jupiter 9. rujna ulazi u Vagu, vašu zonu novca. U sljedećih trinaest mjeseci, imat ćete prilike poboljšati svoje financije. Što je još važnije, otkrit ćete što vam je najvažnije za sreću, a to najvjerojatnije neće biti novac! Mogli biste shvatiti da vam ljubav, prijateljstvo, obitelj, zdravlje ili ugled ipak najviše znače. Jupiterov dolazak u Vagu je sjajno pogođen, jer vaš godišnji financijski vrhunac počinje 22.9., kad i Sunce ulazi u isti znak. Druga strana medalje je da morate izbjeći sklonost prevelikom trošenju, na što vas Jupiter voli navesti. Neka vaš cilj bude da na kraju ovog perioda imate najmanje jednaku količinu novca kao na početku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Po čemu su Djevice posebne

Prirodno ste oprezna osoba i tražite praktična rješenja za probleme. Vama vlada brzi Merkur, zbog čega ste neumorni, a um je stalno u pogonu (inteligentnija Djevica je najčešće viša od prosjeka). Simbol vašeg znaka - žena koja skuplja pšenicu - predstavlja vaš talent za prikupljanje informacija. Sposobni ste za veliku ljubav, ali vaši izuzetno visoki kriteriji koje postavljate otežavaju partneru napore da vas zadovolji. Neke Djevice otkriju da ljubav izvlači ono najbolje iz njih. Uživate pomagati drugima i sposobni ste za naporan rad. Neke od najljepših žena na svijetu su bile ili jesu Djevice: Sofia Loren, Salma Hayek, Lauren Bacall, Beyonce Knowles...

Rođeni u 1. dekadi (23.8. - 1.9.): Merkur je naročito važan u vašem horoskopu. Vaš brzi um najbolje radi kad vam dopuste da sve činite u svom ritmu. Pametni ste i snalažljivi, ali možda malo previše pričate i otkrivate stvari koje ne biste smjeli. Ne rasipajte energiju na previše stvari istovremeno. Ove godine, poboljšajte svoj vokabular i način komunikacije. Uspjeti možete u podučavanju, pisanju ili prodaji. Ključni pojmovi: izražajni, komunikativni, znatiželjni.

Rođeni u 2. dekadi (2.-12.9.): Saturn je naročito važan u vašoj karti. Sjajni ste u praktičnim pitanjima i u stanju ste odmah primijetiti nedosljednost u nečijem razmišljanju. Važnija vam je istina, nego taktičnost. Samo nemojte biti dosadni ili oholi u svojim verbalnim nastupima ili pisanju. Možete postići velike stvari i uspjeti u poslovnim poduhvatima, u pravu, upravljanju, politici ili religiji. Unesite više zabave u svoj život. Ključni pojmovi: dostojanstven, uredan, odgovoran.

Rođeni u 3. dekadi (12.-22.9.): Obzirom da je Venera veoma snažna u vašoj karti, važnije vam je prijateljstvo i umjetnost nego drugim Djevicama, a i manje ste kompulzivni. Posebno cijenite lijepe stvari i ugodan život. Ove godine, nađite nove načine za izražavanje svoje kreativnosti. Pokažite svojim prijateljima i bliskim osobama koliko brinete za njihovu dobrobit. Ključni pojmovi: zabavni, prijateljski, velikodušni.

Pregled po planetama

Jupiter će 9. rujna započeti trinaestomjesečni posjet Vagi, vašoj drugoj kući novca, vrijednosti i osobnih prihoda. Istina je da ćete nastojati rasti u sferi materijalne imovine i resursa, ali ono što ćete raditi je aktualiziranje bilo čega što vam je vrijedno u životu. Ako je to novac i fizička imovina, onda ćete raditi na povećanju toga. No ako su vaše vrijednosti više duhovne prirode, što uključuje ideje, standarde pravde ili nešto slično - raditi ćete na povećanju te dimenzije života. Stoga je veoma važno razumjeti kako koristiti resurse, jer je sva prilika da ćete zaista dobiti više onoga što želite (unutar razumnih granica). Nažalost, postoji i mogućnost lošeg upravljanja resursima u vrijeme ovog tranzita, ako niste načisto s onim što želite i trebate. Lako je doći do velike količine nečega koji vam onda vodi život, umjesto da ga čini ugodnijim i ispunjenijim. To je naročito točno kad je riječ o nastojanju za posjedovanjem više novca. Zato sada morate iskreno sagledati svoje ciljeve i što stvarno trebate imati da biste ih ostvarili. Prilično će vam lako biti učiniti potrebne promjene u resursima kako biste postigli cilj, stoga planirajte mudro. To ne znači da sad morate živjeti jako skromno. Želite li kupiti nešto skupo, u čemu zaista uživate, nema razloga da to ne učinite. Samo morate biti sigurni da to zaista želite, a ne da je to simbol nečega što trebate. Neki kupuju stvari jer misle da moraju pokazati svoj društveni status. U svakom slučaju, za vrijeme ovog tranzita, materijalni izvori mogu biti velika i istinska ugoda. U širem smislu, naučit ćete više o sebi kroz doticaj s imovinom i njenim rukovanjem. Upravljanje materijalnim svijetom će vam koristiti u samorazumijevanju.

Saturn provodi ovaj period u Strijelcu, vašoj četvrtoj kući. Usmjerava vas na sređivanje stanja u domu i obiteljskih pitanja. Sada morate biti ozbiljni u vezi obitelji, sigurnosti i osobnog života. Useli se netko k vama, ta osoba bi mogla donijeti probleme ili ograničenja. Četvrta kuća predstavlja vaše temelje, korijene i jedna je od najvažnijih. Saturn nastavlja pred vas stavljati izazove i zadatke, a vaša kasnija budućnost ovisi o tome kako ćete riješiti sadašnje teškoće, jer su posljedice dugotrajne. Ovo je veoma važan period u vašem životu. Aspekti u koje Saturn ulazi su teški na početku ovog perioda, stoga zadržite prisebnost i koncentraciju. Važno je da ne bježite od rješavanja problema; morate dati sve od sebe da ovaj period prođe sa što manje odricanja, ali ih isto tako trebate prihvatiti. Riješite li uspješno sve izazove, postavit ćete čvrste temelje za daljnji rast i stabilnost u idućih 14 godina.   

Uran, planet probuđenja, nalazi se u Ovnu, što je vaša osma kuća; traži od vas da i dalje budete štedljivi i čuvate novac za pozne godine, bez obzira koliko ste sada stari. Zajednička sredstva ili obiteljski prihodi mogu biti  pogođeni neočekivanim događajima. Ako ste u braku ili ovisite o financijskoj potpori drugih ljudi, taj izvor bi naglo mogao doći do kraja. Obzirom da se ova kuća povezuje i s seksom, vaš intimni život bi se mogao promijeniti ili poremetiti. Dogodi li se nešto čudno, nemojte činiti ništa naglo.

Neptun, planet duboke duhovnosti, nalazi se u znaku Riba, vašem sedmom polju - sve do 2025. Na ovom mjestu može kod vas izazvati čežnju za idealnim partnerom, nekim tko će vas cijeniti, čuvati i odvesti u romantične visine. Ali, ovaj planet se povezuje i s prevarom, konfuzijom i gubitkom; stoga može donijeti tugu od strane drugih ljudi ili kroz samozavaravanje. Pažljivo birajte. Imate li kakvih sumnji vezano za novog poznanika ili partnera, važno je da saznate činjenice. Što se ostalog tiče, bit ćete inspiracija drugima, a neki od njih će jednako djelovati na vas.

Pluton ostaje u Jarcu sve do 2024., vašoj zoni užitaka. Za vrijeme ovog tranzita, vaš stav prema djeci ili roditeljstvu može proći duboku promjenu, kao i vaš kreativni život. Možda ćete napraviti neko remek-djelo ili susresti ljubav svog života. Pluton je planet transformacije; važno je da razumijete kako promjene koje donosi nije moguće izbjeći, niti bi trebalo. Opirete li im se (kao i u slučaju s Uranom), samo sebi otežavate stvari. Važno je na višoj razini shvatiti potrebu za temeljnom promjenom u određenoj sferi. Zapravo je riječ o razvoju koji proživljavamo u ovom životu. Ovo označava kraj dosadašnjeg stanja i prelazak na drugi nivo, kao što ptica Feniks umire u plamenu, a zatim se iz vlastitog pepela ponovo rađa drugačija. Peta kuća je povezana i s kockanjem, špekulacijama i drugim riskantnim aktivnostima. Ovo je loše vrijeme za takve stvari. Budite oprezni u vezi seksa, jer Pluton vlada genitalijama; moguća je neželjena trudnoća ili spolno prenosiva bolest.

Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz vaš horoskop, ovaj planet vas potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te vas upućuje da želje pretvorite u stvarnost. U sljedećih godinu dana, Mars putuje od Strijelca do Lava, naglašavajući različita područja vašeg života. Povećajte šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire vaše napore.

23.8. - 26.9. Situacija u domu može postati napeta (ili unutar obitelji), jer je Mars u Strijelcu. Nastojte biti ljubazni prema ljudima s kojma živite ili vam dolaze u posjet. Budite i oprezni unutar doma; moguće su nezgode, požari, nesporazumi ili provale.

27.9. - 8.11. Dok je Mars u Jarcu, kreativnost je na visokoj razini. Možete se izraziti kroz ljubav, hobije, kreativni rad ili zabavu. Sada ste spremni na više rizika, stoga izbjegavajte kockanje, financijske špekulacije, opasne aktivnosti i seks bez zaštite. Neke Djevice će biti povezane s trudnoćom, porodom ili usvajanjem djeteta.

9.11. - 18.12. Dok Mars posjećuje Vodenjaka, vašu šestu kuću, opterećeni ste radnim obavezama ili napornim zadacima. Vaš imunitet je pod pritiskom, stoga se čuvajte. Izbjegavajte osobe sa zaraznim bolestima.  

19.11. - 27.1.2017. Sada trebate više raditi na odnosima i vezama, dok je Mars u Ribama. Možda morate brinuti o nekom tko vam je blizak, no nemojte dozvoliti da vas iskorištava, očekuje li previše. Dođe li do sukoba, nastojte ih razriješiti na miran način. Kompromis uvijek pomaže smiriti napetosti u pregovorima.

28.1. - 8.3. S Marsom u Ovnu, teme novca, seksa, operacija ili pitanja života ili smrti traže vašu pažnju. Ako ste u vezi, prikupite informacije o partnerovim prihodima i troškovima. Naučite sve što možete o rukovanju novcem i isplatite sve dugove. Ne preuzimajte na sebe nove financijske obaveze. Dođe li do problema u intimnim odnosima, ne pretjerujte s reakcijama. Rješavajte sve mirno.  

9.3. - 20.4. Dok Mars boravi u Biku, vašoj devetoj kući, možete otvoriti nove perspektive kroz putovanje, učenje, kulturne aktivnosti ili interakciju s pametnim ljudima. Vaše vrijeme mogu zaokupiti članovi obitelji partnera, stranci, obrazovanje, pravna pitanja ili udaljeni suradnici. Ovo nije najbolje vrijeme za odlazak na put, ali ga sad možete planirati.

21.4.-3.6. Dok je Mars u Blizancima, vašoj desetoj kući, imate priliku ostvariti značajan napredak u svom poslu i profesiji. Pokažite svima za što ste sposobni! Uspješno dovršite zadatke koji pokazuju vaše jedinstvene sposobnosti. Poštujte nadređene, šefove, suce, roditelje i sve ostale koji imaju moć nad vama.

4.6.-19.7. Mars u Raku vam daje energije za rad na ostvarenju ciljeva, poslovih ili osobnih. Možete biti društveno aktivni koliko želite, ali samo ako inicijativa potekne od vas. Ovo je odlično vrijeme da se opustite u društvu prijatelja ili u grupnim aktivnostima. Izgradite mrežu prijatelja i mentora koji će vam pomoći u ostvarenju ciljeva.

20.7.- do kraja prognoze: Mars je u Lavu i skreće pažnju na vaše tajne, strahove, privatni život i prošlost. Sada se možete odmoriti, baviti tihim aktivnostima ili povjerljivim istraživanjem; možda imate neki tajni odnos, povlačite se iz javnosti ili planirate svoje sljedeće poteze.

Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode retrogradacije možete iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati četiri perioda kad, gledajući s našeg planeta, prividno ide unatrag, što se naziva retrogradnim kretanjem. Ti periodi su: 30.8.-22.9., 19.12.-8.1.2017., 9.4.-3.5. i 12.8.-5.9. Ta razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastojte biti jasni kad govorite ili pišete, kako biste smanjili mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planirajte potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.

Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen efekt je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. U sljedećih godinu dana će se dogoditi šest pomrčina. Sunčeva pomrčina u Djevici 1.9., predstavlja odlično vrijeme za poboljšanje svog izgleda i pristupa novim ljudima i iskustvima. Želite li unaprijediti stvari, sad je vrijeme za to. Ova pomrčina ulazi u veoma napete odnose s nekim planetima, stoga se trebate pripremiti na izazovan period. Efekti ove eklipse mogu trajati godinu dana. Mjesečeva pomrčina 16.9. u Ribama skreće pažnju na vaše bliske odnose; u sljedećih šest mjeseci, mogli biste otkriti neku tajnu koja će promijeniti vaše mišljenje o nekome tko vam je blizak. U 2017., Mjesečeva pomrčina u Lavu 10.2. traži od vas da brinete i njegujete o duhovnoj strani svoje prirode; obzirom da ste energetski na nižoj razini, ovo je loš period za započinjanje važnih poduhvata. Sunčeva eklipsa u Ribama (26.2.) još jednom naglašava saveze, odnose i veze, poslovne ili emocionalne. Ovaj utjecaj traje godinu dana. Mjesečeva pomrčina u Vodenjaku (7.8.), ukazuje na moguće promjene u radu, obavezama ili zdravlju u idućih šest mjeseci. I konačno, Sunčeva eklipsa u Lavu (21.8.), najavljuje period duhovnog razvoja, obnove ili služenja drugima.

Prognoza za ljubav, novac i posao te zdravlje

Ljubav i odnosi
Najbolje vrijeme za ljubav i odnose je period između 18.10. i 10.11., dok Venera boravi u Strijelcu; također i od 11.11. do 6.12, dok je taj u vašoj zoni užitaka; između 3.1.2017. - 2.2., kad se planet ljubavi nalazi u Ribama i vašoj zoni partnerstva. Nove ljude možete upoznati preko rođaka ili susjeda između 23.9. i 17.10. Od 18.10. do 10.11., Venera boravi u vašoj četvrtoj kući, a tada više topline možete naći u domu. Nova ljubav ili užitak u postojećem odnosu moguć je između 11.11. i 6.12., dok Venera posjećuje Jarca. Kroz rad i posao ćete imati priliku upoznati zanimljive osobe od 7.12. do 2.1. Nastojte izlaziti što više s partnerom ili na razne događaje između 3. i 27.1., dok se Venera i Mars nalaze u Ribama. Intimni odnosi su naglašeniji u periodu od 3.2. do 8.3., kad ta dva planeta prolaze Ovnom ili između 28.4. i 5.6., dok se ovaj ljupki planet ponovo kreće istim znakom. Ugodno se osjećate u društvu moćnih i važnih ljudi od 4. do 29.7., dok Venera posjećuje Blizance. Neko prijateljstvo može postati nešto više između 31.7. i 24.8.

Novac i posao
Vaš godišnji financijski ciklus započinje ulaskom Sunca u znak Vage (22.9.), što je odlično vrijeme za rad na osobnom budžetu. Nove izvore prihoda ili emocionalne potpore možete naći od 9.9. pa do kraja ove prognoze, zahvaljujuću prolasku Jupitera u vašoj zoni novca. Zaradu radom od kuće možete ostvariti od 18.10. do 10.11., dok Venera pristupa Saturnu u vašem sektoru doma. Uvijek se informirajte o novčanom stanju svog partnera, ali naročito između 28.1. i 8.3, dok se Mars nalazi u polju zajedničkih financija. Napredak na poslu možete ostvariti od 21.4. do 3.6., zahvaljujući boravku planeta akcije u Blizancima. Sunce podupie vaše napore u radu između 20.5. i 19.6.; samo nastojte upsješno obaviti zadane zadatke i time pokazati svoj jedinstveni doprinos. Venera podupire kreativne napore između 4. i 30.6.

Zdravlje
Dok Mars boravi u vašoj šestoj kući, između 9.11. i 18.12., trebate biti oprezni kad je riječ o zdravlju i svojim navikama. Kroz cijelu godinu, trebate se pravilno hraniti, umjereno vježbati i puno odmarati. Uključite relaksaciju u svoju dnevnu rutinu, kako biste mogli povremeno zastati i analizirati dotadašnje napore i odluke. Izbjegavajte riskantne fizičke aktivnosti i neopreznu vožnju. Neka umjerenost bude vaša ključna misao vodilja.

Detaljne prognoze za idućih 12 mjeseci potražite na sljedećoj stranici.

Mjesečne prognoze

RUJAN - Ovaj mjesec se dešavaju dvije pomrčine. Sunčeva pomrčina u Djevici (1.) bi vas mogla inspirirati na manji preobražaj kad je vaš izgled u pitanju. U sljedećih dvanaest mjeseci, vaša frizura ili način odijevanja mogu doživjeti dramatične promjene. Ova pomrčina je u oštrom odnosu sa Saturnom i Marsom u polju doma i obitelji te Neptunom u polju odnosa i veza. Situacija kod kuće ili u odnosima s obitelji postaju vrlo napeti i teški, a svemu dodatne probleme u interakciji stvara konfuzni Neptun. Pratite naše mjesečne prognoze za detaljniji uvid. S Venerom u Vagi do (22.) i Jupiterom (od 9.), mogli biste pronaći novi izvor prihoda ili emocionalne podrške. Ovo je jedini period kad biste se zaista trebali odlučiti na ispunjavanje listića za loto. Mjesečeva pomrčina u Ribama (16.) naglašava vaše bliske odnose, emocionalne ili poslovne. U sljedećih šest mjeseci, mogli biste ući u neka partnerstva i završiti druga. Nemojte žuriti ni s jednim ni s drugim, jer biste kasnije mogli promijeniti mišljenje. Mladi Mjesec u Vagi (30.) vam može donijeti neki manji poklon ili vas inspirirati na otvaranje posebnog štednog računa ili ćete upoznati zanimljivu osobu iz financijskog sektora. Uz sve spomenute izazove, u prva tri tjedna mjeseca vaš vladar Merkur je retrogradan, što rujan čini jednim od veoma važnih i kompliciranijih mjeseca u ovoj godini i sljedećih dvanaest mjeseci.  

LISTOPAD – Merkur se pridružuje Suncu i Jupiteru u Vagi (7.), što je odlično vrijeme za podnošenje liste troškova, pisanje zahvala ili početak pisanog projekta od kojeg želite zaraditi. Venera u Škorpionu (do 17.) može pojačati sukobe s braćom ili sestrama ili konflikte sa susjedima. Pun Mjesec u Ovnu (15.) donosi u fokus neku pozajmicu ili financijski problem. Venera prolazi kroz Strijelca od 18.10. do 10.11, a vi možete uživati u svom domu ili se u njemu baviti ugodnim aktivnostima s članovima obitelji. Obavite potrebne pozive i vratite se čitanju odloženih knjiga oko 30., u vrijeme Mladog Mjeseca u Škorpionu.

STUDENI – Kreativnost je naglašena početkom mjeseca, dok je Mars u Jarcu. Radite stvari u kojima uživate! Nakon što Mars napusti Jarca i uđe u Vodenjaka (9.), osjećate teški teret radnih i drugih napornih obaveza. Zaštitite svoje zdravlje; vaš imunitet bi sada mogao bit oslabljen. Merkur u Škorpionu (do 11.), pomaže vam naučiti nove stvari i upućuje vas na održavanje kontakata s ljudima koji su vam važni. Imate priliku uživati u ljubavi i kreativnim aktivnostima kod kuće kroz cijeli mjesec, jer prvo Venera, a zatim i Merkur i Sunce prolaze kroz Strijelca. I Saturn je u ovom znaku, a on traži postizanje veće stabilnosti u kućnom i obiteljskom životu. Nastane li neki problem, budite strpljivi. Mladi Mjesec u Strijelcu (29.) donosi optimistično raspoloženje.

PROSINAC – Toplina i strpljivost su naglašene, nakon što se Sunce pridružilo Saturnu u vašem sektoru doma. Ovaj spoj je odličan za predstojeće praznike. Dani između 7. i 18., dok se Venera i Mars nalaze u vašem polju rada i zdravlja, mogli bi biti veoma uzbudljivi i romantični; možda ćete upoznati nekog preko posla ili kroz zdravstvene institucije. Planirate li putovati ovaj ili sljedeći mjesec, potvrdite sve aranžmane prije nego Merkur krene u retrogradni hod (19.). Nakon toga, analizirajte sve dokumente zbog mogućih grešaka. Dolazak Marsa u Ribe (19.), pojačava iskre u vašoj vezi, taman pred praznike. Mogli biste pronaći ljubav ili otići na neku zabavu oko 29., u vrijeme Mladog Mjeseca u Jarcu.

SIJEČANJ 2017. – Možete uživati u društvu bliskih osoba na razne načine, nakon što se Venera priduži Marsu u Ribama (3.). Jedna veza bi se mogla podići na višu, duhovniju razinu povezanosti. U prva tri tjedna mjeseca, Sunce u Jarcu osigurava energiju za započinjanje ljubavnog odnosa ili neki kreativni projekt. Merkur kreće u direktni hod (8.), a komunikacije će se početi poboljšavati. Pun Mjesec u Raku (12.) baca svjetlo na jedno prijateljstvo ili razmišljate kako ostvariti jedan cilj. Merkur u Jarcu (od 12.), pomaže vam planirati i završiti kreativan zadatak ili vam pomoći u odnosima s djecom. Novi početak u vezi ili na poslu možete ostvariti oko 27., zahvaljujući Mladom Mjesecu u Vodenjaku.

VELJAČA – Imate priliku ojačati intimne spone, između 3.2. i 3.3., dok Venera i Mars prolaze znakom Ovna. Nakon što Jupiter krene u retrogradni hod (6.), ne očekujte puno pomoći od drugih ljudi; bit će zauzeti rješavanjem svojih potreba. Mjesečeva pomrčina u Lavu (10.), naglašava vaše tajne, strahove i privatni život, što je dobro vrijeme da stupite u dodir sa svojom duhovnom stranom. Razina energije bi mogla biti niska, stoga malo usporite u sljedećih šest mjeseci. Sunčeva pomrčina u Ribama (26.), naglašava partnerstva svih vrsta. U sljedećih dvanaest mjeseci, drugi ljudi u vašem životu bit će važniji nego inače. Započinjete neke odnose, završavate ih ili ih na neki način mijenjate.

OŽUJAK – Sad se sve zbiva puno brže, jer se čak pet planeta nalazi u vatrenim znakovima u različito vrijeme tokom mjeseca. Naglašene su vaše dijeljene i zajedničke financije, intimni život, sustav vjerovanja i obrazovanje. Fokusirajte se na veze u prva tri tjedna. Družite se s osobama koje podižu vaše raspoloženje i izgled. Nakon što Venera krene u retrogradni hod (4.), bit će teže dobiti ljubav, novac ili podršku. Mogli biste imati troškove vezane za dom, putovanje, obrazovanje, pravna pitanja ili obitelj partnera; bilo koja od ovih stvari će vas okupirati nakon što Mars uđe u znak Bika (9.). Nakon što se Merkur pojavi u Ovnu (13.), u prilici ste više naučiti o rukovanju novcem. Sunce dolazi u isti znak (20.), a vi se koncentrirajte na intimnost ili financije. Mladi Mjesec u Ovnu (27.) dodaje poseban začin vašem intimnom životu.

TRAVANJ – Sada je sve malo usporeno, jer se četiri planeta nalaze u retrogradnom hodu. Budite strpljivi! Planirate li putovanje ovaj ili sljedeći mjesec, potvrdite sve aranžmane prije nego Merkur krene u retrogradni hod (9.); napravite i sigurnosnu kopiju podataka na računalu. Neka financijska tema je naglašena u vrijeme Punog Mjeseca u Vagi (11.). Nakon što Venera krene u direktni hod (15.), odnosi i veze se poboljšavaju. Mladi Mjesec u Biku (26.) vas može inspirirati na nastavak obrazovanja ili odlazak na put. Venerin ulazak u Ovna (28.) čini vašeg partnera strastvenijim.

SVIBANJ – Vaša pažnja je usmjerena na nekoliko životnih područja. Rješavajte jedno po jedno. Situacija postaje intenzivnija oko 10., kad Pun Mjesec u Škorpionu može donijeti sukobe sa susjedima ili braćom i sestrama. Merkur u Biku (od 15.) pokreće živahne razgovore sa studentima, profesorima ili pravnicima. Karijera i poslovni život dobijaju poticaj ulaskom Sunca u Blizance (20.). Mladi Mjesec u tom znaku (25.) donosi nekog novog u vaš profesionalni krug; u sljedeća dva tjedna, nastojte riješiti probleme koje je stvorio retrogradni Merkur.

LIPANJ – U prva tri tjedna možete napredovati na radnom mjestu ili području u kojem ste stručni, jer Sunce boravi u Blizancima. Pokažite svima što znate! Svi su osjetljiviji nakon ulaska Marsa u znak Raka (4.), stoga u konfliktnim situacijama postupajte vrlo obazrivo. Nakon dolaska Venere u znak Bika (6.9.), uživajte u putovanju, koncertima, kinu i kulturnim aktivnostima. Pun Mjesec u Strijelcu (9.) donosi jedan sretan događaj ovaj mjesec - možda neko vjenčanje, proslava diplome, rođendan, godišnjicu ili drugi razlog za slavlje. Kako mjesec protiče, budite ljubazni prema prijateljima i bliskim osobama; planeti u Raku ih čine osjetljivijima.

SRPANJ – Pun Mjesec u Jarcu (8.) može donijeti kraj jedne veze ili kreativnog posla. Energija vam je na niskoj razini, nakon što je Mars ušao u vašu dvanaestu kuću, stoga je dobro primiriti se. Venera u Blizancima (od 4. do 30.), čini da se ugodno osjećate u društvu moćnih ljudi. Sunce boravi u Lavu (od 22.) i ohrabruje vas na ispunjavanje duhovnih potreba. Nakon što vaš vladar Merkur uđe u Djevicu (25.), bit će prirodno da razmišljate najviše o sebi i stvarima koje utječu na vas.

KOLOVOZ – U prva tri tjedna mjeseca, dok Sunce boravi u Lavu, analizirajte sve što ste napravili (ili pokušali) u proteklu godinu dana. Oprostite sebi zbog eventualnih grešaka, ali nastojte naučiti iz njih. Merkur je retrogradan (od 12.), stoga pregledajte sve dokumente zbog mogućih grešaka. Kako vam se bliži rođendan, energija će vam rasti. Nakon što i Sunce uđe u vaš znak (22.), možete nastaviti s bilo kojim osobnim planovima ili projektima. Zadržite li pozitivan mentalni stav i volite se takvom kakva jeste, možete izgraditi predivan život!

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.